H έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές στο… διάστημα

Ο υδράργυρος το Σάββατο ανεβαίνει απειλητικά και εμείς τον… ρίχνουμε με βουτιές σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, θερινό σινεμά με φόντο την Ακρόπολη και δροσιστικό ποτάκι σε ταράτσα… λουκούμι.
H έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές στο… διάστημα
Το fact του Σαββάτου: Ο υδράργυρος στους 32 βαθμούς Κελσίου (τουλάχιστον)

Τρόποι επιβίωσης: Βουτιές στην πλησιέστερη παραλία, θερινό σινεμαδάκι, δροσιστικά cocktails.

Για όσους δεν το κατάλαβαν (αλήθεια, υπάρχει ακόμα κάποιος;) το καλοκαίρι είναι εδώ και το Σαββατοκύριακο που έρχεται αποτελεί τρανή απόδειξη. Το εκμεταλλευόμαστε λοιπόν στο έπακρο για να βουτήξουμε σε κάποια κοντινή παραλία, να απολαύσουμε εμπορικό (αλλά καλό) σινεμά με φόντο το βράχο της Ακρόπολης και να δροσιστούμε με απολαυστικά cocktails σε πολύ καλές τιμές.

Ξυπνάμε λοιπόν (σχετικά) νωρίς το πρωί του Σαββάτου, για να μην μπλέξουμε με την κίνηση της παραλιακής και κατευθυνόμαστε προς την μεγαλύτερη (και ωραιότερη ίσως;) παραλία της Αττικής, τα Λεγραινά. Βρίσκεται στο 60ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Σουνίου και μας αρέσει για τα καθαρά νερά της και την πλήρη… έλλειψή της σε ομπρέλες, ξαπλώστρες και λοιπά –ενοχλητικά – παρελκόμενα. Αφού χορτάσουμε θάλασσα και ήλιο επιστρέφουμε στην… βάση μας για τον απαραίτητο μεσημεριανό ύπνο, αφού όμως πρώτα κάνουμε μια στάση στη Παλαιά Φωκαία (περίπου 20 λεπτά από τα Λεγραινά) και στην ταβέρνα «Γαλήνη» για να απολαύσουμε ολόφρεσκο καλαμάρι και άλλους εκλεκτούς ψαρομεζέδες.

Αφού… αναλάβουμε με την μεσημεριανή ξεκούραση και πιούμε με την ησυχία μας καφεδάκι στο σπίτι, κατευθυνόμαστε προς το κέντρο και συγκεκριμένα στην Πλάκα για να απολαύσουμε το επικό blockbuster του Ridley Scott «Προμηθέας» στο γραφικό Cine Paris υπό το… άγρυπνο βλέμμα της Ακρόπολης. Η εντυπωσιακή ταινία του Scott αποτελεί ένα άτυπο prequel του “Alien” και παρακολουθεί δύο επιστήμονες οι οποίοι ανακαλύπτουν κάτι που μπορεί να αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ του ανθρώπινου είδους κι ενός άλλου, από άλλο σύμπαν, που πιθανόν να μας δημιούργησε. Τέσσερα χρόνια μετά, επιβιβάζονται στο σκάφος “Prometheus”, για να συμμετάσχουν σε μια αποστολή χρηματοδοτημένη απ' τον νεκρό πια μεγιστάνα και μαικήνα των επιστημών Πίτερ Γουέιλαντ. Στο ταξίδι που θ' ακολουθήσει ευελπιστούν ότι, με την αρωγή μιας επίλεκτης επιστημονικής ομάδας, θα φτάσουν σε μια πρωτοφανή συνάντηση με τον Δημιουργό. Η ταινία προβάλλεται στις 20:45 και στις 23:10, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 8€.



Αφού χορτάσουμε δράση και εντυπωσιακά εφέ, κατευθυνόμαστε προς Μοναστηράκι μεριά και συγκεκριμένα στην «Λουκούμι» (Πλατεία Αβησσυνίας 3) και την όμορφη ταράτσα του και απολαμβάνουμε δροσιστικά (και οικονομικά) cocktails με επιλογή… θέας στην Ακρόπολη ή το Αστεροσκοπείο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v