Η έξοδος του Σαββάτου: Ταινία… και τέρατα

Σπίτι ή έξοδος; Eurovision ή θερινό σινεμά; Πίτσες ή τσιμπολόγημα σε μια δροσερή αυλή; Ό,τι κι αν αποφασίσετε, αυτό το Σάββατο προμηνύεται γεμάτο, απολαυστικό και με άφθονο γέλιο. Bonus της σαββατιάτικης πρότασής μας, μια «τερατώδης» έκπληξη για το μεσημέρι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ταινία… και τέρατα
Η Άνοιξη πλησιάζει προς το τέλος της, και αυτό για την εβδομάδα που διανύουμε σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, ήρθε η ώρα της Eurovision, που λατρεύουμε να μισούμε (και αντιστρόφως) και δεύτερον, ένα-ένα τα θερινά σινεμά της Αθήνας ανοίγουν τις πύλες τους, όπως κάθε Μάιο, προδιαθέτοντάς μας για ένα ευχάριστο σαββατόβραδο. Δύσκολο το δίλημμα;
Αν όχι, ξέρετε πολύ καλά τι από τα δύο θα επιλέξετε για το σαββατόβραδό σας. Μέχρι να πέσει η νύχτα, όμως, το Σάββατο ανήκει στις βόλτες μας. Οι οποίες για αυτό το σαββατοκύριακο, μας φέρνουν μέχρι την οδό Πειραιώς, στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο φιλοξενεί μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση.

Πρόκειται για τα «Ελληνικά Τέρατα» των Beetroot, που σας παρουσίασε το in2life προ ολίγων ημερών. Η ομάδα οπτικής επικοινωνίας από την Θεσσαλονίκη έλαβε το ευρωπαϊκό βραβείο του καλύτερου δημιουργικού γραφείου, και η έκθεση με την οποία γιόρτασε την περίσταση είναι ακριβώς αυτή που θα βρείτε στο ισόγειο του Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, είσοδος 5€, ώρες έκθεσης: 10.00-22.00). 

Ο Μινώταυρος, οι Μοίρες, ο Φοίνικας, ο Πήγασος και τ’ άλλα τα… τερατώδη παιδιά της ελληνικής μυθολογίας παρουσιάζονται ως φιλικά πλάσματα με «ψυχικό βάθος» μέσα από την εξαιρετική design ματιά των δημιουργών τους. Οι εκπλήξεις περιλαμβάνουν μια «τοιχογραφία»-έπος με ολόκληρη την αρχαιοελληνική τερατογονία, διαδραστικά εκθέματα, μάσκες με τις οποίες γίνεστε εσείς οι ίδιοι τα τέρατα, κολλάζ που μπορείτε να «διορθώσετε» και ηχητικά περάσματα από την Σκύλλα, τη Χάρυβδη και τις Σειρήνες. 

Ακολουθεί απαραιτήτως ένας δροσιστικός καφές στο αίθριο του Μουσείου, για να συζητήσετε τα «παραλειπόμενα» της έκθεσης, αλλά και να τσιμπολογήσετε τις προσεγμένες σαλάτες και τα λίγα αλλά νόστιμα πιάτα που προσφέρει το εστιατόριο του Μουσείου (περί τα 15 κατ’ άτομο).

Ευρωπαϊκό βράδυ


Δεν ξέρουμε αν θα βγούμε από το ευρώ, αλλά προς το παρόν… μπήκαμε στον τελικό της Eurovision, μετά από μια επιτυχημένη εμφάνιση στον α’ ημιτελικό της Τρίτης. Όλοι όσοι είχε προβλέψει το in2life στο σχετικό του Euro-δημοσίευμα θα βρίσκονται στον τελικό του Σαββάτου, που ξεκινά στις 22.00 και θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ. Με λίγα λόγια, αν είστε φαν του θεσμού – ή απλώς δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο «ελαφρύ» και διασκεδαστικό κλίμα που δημιουργεί στις παρέες η διοργάνωση, οργανώστε εσπευσμένη συγκέντρωση φίλων στο σπίτι, βάλτε αρκετές μπύρες να παγώνουν και έχετε τον αριθμό της αγαπημένης σας πιτσαρίας πρόχειρο, καθώς προμηνύεται ένα… νόστιμο βράδυ, γεμάτο τσουχτερά σχόλια, καβγάδες για τα φαβορί και εγγυημένο γέλιο.

Αν πάλι το μόνο που σας δημιουργεί το άκουσμα της λέξης Eurovision είναι ειρωνικό γέλιο, τότε η εναλλακτική μας πρόταση είναι επίσης ευρωπαϊκή και επίσης χιουμοριστική: Η απολαυστική κωμωδία-έκπληξη «Οι Άθικτοι» προβάλλεται στο «καλύτερο σινεμά του κόσμου» (says CNN), το Σινέ Θησείον (Αποστόλου Παύλου 7, εισιτήριο: 7,50€, ώρες προβολής: 20.50 και 23.00).


Σωστά καταλάβατε, η εποχή των θερινών αιθουσών άρχισε, και το μετεωρολογικό δελτίο λέει πως το Σάββατο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να της κάνετε ποδαρικό – φροντίστε βέβαια να έχετε και μια ζακέτα μαζί – δεν είναι και Αύγουστος. Όσο για τους «Άθικτους», πρόκειται για μια εξαιρετική γαλλική κωμωδία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς με τον Φρανσουά Κλουζέ στον ρόλο ενός τετραπληγικού, που προσλαμβάνει έναν «αλήτη» για να τον προσέχει και δημιουργούν μια βαθιά φιλία. Το ότι όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από ταυτόχρονη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης και σπιτικό γλυκό κουταλιού, απλώς επιβεβαιώνει το ορθόν της επιλογής σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v