5 βόλτες για καφέ στη λιακάδα

Υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από έναν μεσημεριανό καφέ με τους φίλους σε ένα ηλιόλουστο σκηνικό, είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στα παράλια της Αττικής; Ξεχωρίζουμε τα πέντε αγαπημένα μας ανοιξιάτικα coffee spots και τα συνδυάζουμε με όμορφες βόλτες.
5 βόλτες για καφέ στη λιακάδα
της Έλενας Μπούλια

Κάτι μέρες όπως η σημερινή, το τελευταίο πράγμα που έχεις διάθεση να κάνεις είναι να δουλεύεις, ιδροκοπώντας μπροστά σε έναν υπολογιστή. Σε έναν φανταστικό κόσμο θα είχες την δυνατότητα αυτή τη στιγμή να τα «κλείσεις» όλα, να τηλεφωνήσεις στους κολλητούς και να δώσετε ραντεβού…

Στο Ζάππειο, για καφέ στην Αίγλη και βόλτα στον Εθνικό Κήπο 

Αρχοντική, κλασική, ίσως και λίγο τουριστική, πάντως σίγουρα παραδοσιακή, η Αίγλη στεγάζεται από το 1903 σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της πόλης, δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο και τον Εθνικό Κήπο, και προσφέρει τον ηλιόλουστο προαύλιο χώρο της σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν πριν ή μετά την βόλτα τους στην περιοχή.

Στην Αίγλη μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τον καφέ σας και λαχταριστά γλυκά, και μάλιστα στην οικονομική τιμή των 8 ευρώ για έναν καφέ με ένα γλυκό, ενώ τις Κυριακές, από τις 12.00 έως τις 17.00, στον προαύλιο χώρο «ανοίγει» ένας μικρός αλλά συμπαθέστατος μπουφές με ζεστά και κρύα εδέσματα, μεσογειακών γεύσεων, και κόστος 18 ευρώ κατ’άτομο.

Στη Μαρίνα Φλοίσβου, για καφέ στον ιστιοπλοϊκό και βόλτα δίπλα στην θάλασσα 

Την Μαρίνα Φλοίσβου την ξέρετε όλοι, ειδικά όσοι από εσάς έχετε παιδιά (και δη μωρά) καθώς η φαρδιά προβλήτα της προσφέρεται για βόλτες και στάσεις για παγωτό, καφέ κ.λ.π., ενώ αρκετά κοντά της βρίσκεται μία πεζοδρομημένη και πράσινη έκταση με υπαίθριους παιδότοπους και παιδικές χαρές. Αυτό που ίσως να μην ξέρετε, όμως, είναι πως το πιο ήσυχο σημείο με την πιο ωραία θέα και τον πιο οικονομικό καφέ της Μαρίνας Φλοίσβου (3 ευρώ ο freddo cappuccino) είναι στο απόμερο καφέ/ταβερνάκι που βρίσκεται στην «αρχή» της Μαρίνας, δίπλα στο parking και είναι ευρύτερα γνωστό ως «ιστιοπλοϊκός» (δεν θα δείτε όμως σχετική ταμπέλα).

Το πρόσφατα ανανεωμένο καφέ βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα υπόλοιπα της Μαρίνας, σχεδόν δίπλα στην γλίστρα των σκαφών, και είναι το πιο ήσυχο γιατί δεν παρελαύνουν μπροστά του όσοι θέλουν να κάνουν βόλτα. Στις λευκές καρέκλες του θα απολαύσετε παγωμένο καφεδάκι και ίσως κάποιο σνακ, ενώ προς το μεσημέρι η κουζίνα «ανάβει» για τηγανιτά καλαμαράκια και γαύρο που θα συνοδεύσουν το ούζο σας.

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, για καφέ στο Tailor Made και βόλτα στο Μοναστηράκι 

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης αποτελεί το νέο hip spot του κέντρου της Αθήνας, με τα στιλάτα καφέ που εδώ και λίγο καιρό έχουν ανοίξει πίσω ακριβώς από την ομώνυμη εκκλησία να είναι μονίμως γεμάτα. Από όσα λειτουργούν εκεί ξεχωρίζουμε το καφεκοπτείο Tailor Made, το οποίο στεγάζεται σε ένα ψηλοτάβανο νεοκλασικό του Τσίλερ, και είναι διακοσμημένο με στοιχεία που θυμίζουν παλιό ραφτάδικο, όπως αυτά που γέμιζαν παλιά την πλατεία. Οι μεγάλες τζαμαρίες φωτίζουν επαρκώς το μαγαζί κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά για πιο χαλαρό αίσθημα προτιμήστε τα χαμηλά τραπεζάκια με τις μαξιλάρες, ακριβώς απ’έξω.

Πέρα από, όμως, από το πρωτότυπο design και την φιλόξενη ατμόσφαιρα του Tailor Made, αυτό που το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι τα υπέροχα ροφήματά του. Τα ιδιαίτερα τσάγια και οι αρωματικοί, ολόφρεσκοι καφέδες που θα απολαύσετε εκεί αφενός προέρχονται από fair trade φάρμες και είναι στην πλειοψηφία τους οργανικά, αφετέρου προετοιμάζονται με τόσο μεράκι και έμφαση στην λεπτομέρεια από καλά εκπαιδευμένους baristas, οι οποίοι μάλιστα, έχουν όλη την διάθεση να σας προτείνουν το ρόφημα που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Κι αν κάποιος καφές ή κάποιο τσάι σας άρεσε πολύ, μπορείτε να το αγοράσετε από το κατάστημα.

Στην Κηφισιά, για καφέ στο Hamptons Cupcakes και βόλτα για shopping 

Αμέτρητα είναι τα ηλιόλουστα cafes της Κηφισιάς και κάθε ένα έχει την ιδιαιτερότητά του, όμως στο Hampton η απόλαυση είναι διπλή, αφού «υποχρεωτικά» θα συνδυάσετε τον καφέ ή το αρωματικό τσάι σας με ένα ολόφρεσκο, λαχταριστό cupcake ή κάποιο άλλο cake που θα ξυπνήσει τους γευστικούς σας κάλυκες, απλά και μόνο κοιτώντας το να φιγουράρει στην βιτρίνα.

Οι τιμές των cupcakes (3,20 ευρώ/τεμάχιο), αλλά και του καφέ, είναι αρκετά τσιμπημένες για την εποχή, ωστόσο οι γεύσεις και η φρεσκάδα θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω –πρόκειται, μάλλον, για το καλύτερο cupcake shop της Αθήνας. Παραγγείλετε, λοιπόν, ένα cupcake με νουτέλα ή με oreo ή το περίφημο Red Velvet, μαζί με έναν παγωμένο καφέ και απολαύστε το στο ηλιόλουστο αλλά άκρως δροσερό αίθριο, μετά από την βόλτα σας στην αγορά της Κηφισιάς.

Στo Μικρολίμανο, για καφέ αλά κρουαζιερόπλοιο στο Istioploikos 

Σε οποιδήποτε επίπεδο ή σημείο του café/restaurant Istioploikos κι αν βρεθείτε, νιώθετε ότι ταξιδεύετε και ότι απολαμβάνετε τον καφέ σας στο κατάστρωμα ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου. Η θέα στο απέραντο γαλάζιο είναι μαγευτική και το σκηνικό των σκαφών που μπαινοβγαίνουν ή λικνίζονται στη Μαρίνα δημιουργεί αίσθημα διακοπών.

Ξεκινήστε την πρωινή βόλτα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, διασχίστε την ξύλινη γεφυρούλα και προσπεράστε το Δελφινάριο για να φτάσετε στην εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Από εκεί και μετά ξεκινούν καφετέριες και ταβερνάκια, διαφορετικού στιλ και ύφους το κάθε ένα, για να καταλήξετε στον Ιστιοπλοϊκό που βρίσκεται στο τέλος του Μικρολίμανου. Το καφέ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 το πρωί για καφέ και σνακς, ενώ από το μεσημέρι και μετά μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας με έμφαση στο φρέσκο ψάρι, στο εστιατόριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v