H έξοδος του Σαββάτου: «Χτυπάμε» Φάληρο και Subways

Αυτό το Σάββατο πορευόμαστε παραλιακά για ουζάκι στο Φάληρο, θαυμάζουμε από κοντά την τέχνη του tattoo σε διαστάσεις «φεστιβαλικές» και καταλήγουμε στο κέντρο της Αθήνας για να θυμηθούμε ξανά πώς είναι να είσαι Rock n’ Roll Queen (ή King).
H έξοδος του Σαββάτου: «Χτυπάμε» Φάληρο και Subways
Με μια… επεισοδιακή, από πολλές απόψεις, εβδομάδα να φτάνει στο τέλος της (ναι, το ακούσαμε το «ουφ!») και παρά το γεγονός ότι ο ήλιος μπορεί να το παίζει… ντροπαλός τις τελευταίες ημέρες, αποφασίζουμε για ακόμα μια φορά να κινηθούμε παραλιακά με κατεύθυνση αυτή τη φορά το Φάληρο. Οι δικαιολογίες που έχουμε για να το κάνουμε αυτό είναι αρκετές.
Αρχικά, μπορούμε να απολαύσουμε το πρωινό (ή μεσημεριανό για τους ξενύχτηδες) καφεδάκι μας στην υπέροχη Μαρίνα Φλοίσβου, αράζοντας με τις ώρες στα παραθαλάσσια καφέ ή στα φαρδιά πεζούλια της και απολαμβάνοντας τη θέα προς την Καστέλα. Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, η περιοχή ενδείκνυται για ορθοπεταλιές από τη Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το Μουσείο Αβέρωφ και από εκεί στα Village. 

Συνεχίζουμε με ουζοκατάσταση στο «Μικιό» (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9855380), ένα ουζερί που θυμίζει αρκετά παραδοσιακό καφενείο, αλλά φροντίζει να παραμένει κομψό, πεντακάθαρο και έτοιμο να υποδεχθεί κάθε περιπατητή (ή ποδηλάτη) που περνά από το δρομάκι του Παλαιού Φαλήρου όπου απλώνει τα τραπεζάκια του. Το ούζο εδώ αντικαθίσταται από κρητικές τσικουδιές και καταπληκτικούς μεζέδες από τους οποίους ξεχωρίζουν τα πολύ καλά καλτσούνια με αρωματικό δυόσμο, τα ζουμερά ντολμαδάκια, οπωσδήποτε τις κρητικές πίτες και μαραθόπιτες και το πικάντικο  χωριάτικο απάκι – σήμα κατατεθέν του νησιού της Κρήτης.  Υπολογίστε περί τα 10 με 15€ ανά άτομο με ποτό (κρασί, ρακί, μπύρα ή αναψυκτικό).

Σας εξιτάρει η ιδέα του tattoo; Θέλετε να «χτυπήσετε» εδώ και πολύ καιρό κάποιο σχέδιο αλλά δεν ξέρετε τι, πώς και πού; Είδατε το βίντεο στο In2life και θέλετε να δείτε από κοντά τη διαδικασία; Οτιδήποτε από τα παραπάνω και αν ισχύει μια βόλτα από το έκτο κατά σειρά Athens Tattoo Convention δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο Κλειστό του Φαλήρου (Tae Kwon Do) από τις 11 μέχρι τις 12 Μαΐου και φιλοξενεί κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δική τους οπτική πάνω στην πανάρχαια αυτή τέχνη επιδεικνύοντας σχέδια και ενημερώνοντας τους επισκέπτες για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δερματοστιξία. Το Σάββατο, το φεστιβάλ θα παραμείνει ανοικτό από τις 12 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ με είσοδο 10€.

Τους είδαμε, μας άρεσαν, μας έκαναν να χορέψουμε και θέλουμε πάση θυσία να τους ξαναδούμε. Ο λόγος για το βρετανικό τρίο των Subways, το οποίο έχει πολλά (κομμάτια) να πει, πλην του πολυπαιγμένου “Rock n’ Roll Queen”. Τραγούδια όπως το “Oh Yeah”, το “It’s a party” αλλά και νέα από τον τελευταίο του δίσκο,  που θα ερμηνεύσει στη διαπασών στη σκηνή του Κυττάρου (Ηπείρου 48 & Αχαρνών). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v