Η «σοκολατένια» έξοδος του Σαββάτου σε φόντο «Μπλε Βελούδου»

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε την καλύτερη ζεστή σοκολάτα της πόλης, ταξιδεύουμε με τις «βελούδινες» μουσικές της Χαρούλας Αλεξίου και της Δήμητρας Γαλάνη και συνειδητοποιούμε ότι το μέγεθος… δεν μετράει σε ένα μικροσκοπικό, άλλα άκρως συμπαθητικό μπαράκι του Κολωνακίου.
Η «σοκολατένια» έξοδος του Σαββάτου σε φόντο «Μπλε Βελούδου»
Τρία από τα μεγαλύτερα… πάθη μας – η καλή μουσική, η ζεστή σοκολάτα και τα πρωτότυπα cocktails μας οδηγούν αυτό το Σάββατο στην περιοχή του Κολωνακίου, όπου έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε στο έπακρο, ακόμα και αν ο καιρός (πιθανώς) να μην είναι με το μέρος μας. Σε κάθε περίπτωση εξοπλιζόμαστε με ομπρέλες, κατεβαίνουμε στη στάση Σύνταγμα και… ξεκινάμε.

Ατμόσφαιρα Μονμάρτης στο… Κολωνάκι. Το Petite Fleur στο νούμερο 44 της Ομήρου μας χαρίζει απλόχερα αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: ζεστή σοκολάτα. Όλα τα ροφήματα παρασκευάζονται από γαλλική βιολογική σοκολάτα Valhrona και γάλα βιολογικής καλλιέργειας, σε χαμηλή φωτιά και σε ξεχωριστό σκεύος για τον κάθε πελάτη. Η ποικιλία ροφημάτων κυριολεκτικά χαώδης. Θέλετε να πάτε στα «σίγουρα» της σκέτης λευκής ή μαύρης σοκολάτας; Δεν θα χάσετε. Θέλετε να πειραματιστείτε; Ακόμα καλύτερα. Οι δεκάδες συνδυασμοί θα ανταμείψουν και με το παραπάνω τον… ουρανίσκο σας, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να «πέσετε» πάνω σε κάποιο από τα υπέροχα live jazz sessions του μαγαζιού. Τι καλύτερο από μια λαχταριστή σοκολάτα με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και μπράντι συνοδεία ζωντανής Jazz; Πιθανώς ο πεζόδρομος της Βουκουρεστίου, λίγο πιο κάτω.

Εκεί όπου δύο αγαπημένες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου «ενώνονται» σε μία σπάνια μουσική συνάντηση στη σκηνή του Παλλάς. Η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε «Μπλε Βελούδο», με τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης διαδρομής τους. Όπως λένε οι δύο τραγουδίστριες, η συνάντησή αυτή «μοιάζει όπως όταν έχουμε να δούμε για πάρα πολλά χρόνια έναν πολύ αγαπημένο συγγενή ή αδελφικό φίλο. Και ήρθε η στιγμή να ξανασυναντηθούμε και να συνεχίσουμε την κουβέντα μας από εκεί που την είχαμε αφήσει…». Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 18 Μαρτίου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 20€ μέχρι 60€. Για κρατήσεις καλέστε το 210 32 13 100.

Κλείνουμε τη βραδιά στο σπιρτόζικο Bardot στη Σκουφά, όπου μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε εξαιρετικά και πρωτότυπα cocktails. Χαμηλοτάβανο, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και διακόσμηση που παραπέμπει σε μπαράκι του εξωτερικού, το Bardot δεν άργησε να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες ποντάροντας στο φοβερό του bartending. Άφθονα και εκρηκτικά cocktails πέρα από κάθε φαντασία, αρκεί να «αφεθείτε» στα… χέρια και τις γνώσεις της παρέας του Bar Academy. Τι θα λέγατε για ένα cocktail με βάση τη Vodka… Big Babol;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v