Η έξοδος του Σαββάτου: 3D και αρχαιολογική «γεύση» στο κέντρο

Αυτό το Σάββατο επισκεπτόμαστε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή την έκθεση «Άγονη Γραμμή», απολαμβάνουμε μεσογειακή κουζίνα στο αίθριο cafe-restaurant του μουσείου και ζούμε την τρισδιάστατη μαγεία του παραμυθένιου “Hugo”.
Η έξοδος του Σαββάτου: 3D και αρχαιολογική «γεύση» στο κέντρο
Τα γεγονότα της εβδομάδας που διανύσαμε σίγουρα μας άφησαν πικρή γεύση. Οφείλουμε όμως να… ανακάμψουμε, να υποδεχτούμε το Σαββατοκύριακο με καλή διάθεση και να πάψουμε να βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας ως πεδίο μάχης. Έτσι αυτό το Σάββατο παίρνουμε το μετρό, κατεβαίνουμε στη στάση «Ευαγγελισμός» και ξεκινάμε την μέρα μας… κυκλαδίτικα.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεχίζεται μέχρι τις 23 Απριλίου η πρώτη έκθεση της «Άγονη Γραμμή», μιας σειράς αρχαιολογικών εκθέσεων η οποία περιλαμβάνει κυρίως όλα τα απομακρυσμένα, δυσπρόσιτα, μικρά ή μεσαίου μεγέθους νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους όπως το Καστελόριζο, η Σύμη, η Χάλκη, η Τήλος και τη Ρω. Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 390 αντικείμενα από τα νησιά αυτά, τα οποία καταδεικνύουν την ανθρώπινη παρουσία σε αυτά, τις ασχολίες, τα ενδιαφέροντα, τις πίστεις, τις δοξασίες, τα ήθη και έθιμά τους. Τα Σάββατα η έκθεση παραμένει ανοιχτή στο κοινό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ η γενική είσοδος ανέρχεται στα 7€.



Συνεχίζουμε με καφέ, σνακ ή γεύμα στο προσφάτως ανανεωμένο cafe-restaurant του Μουσείου «Αethrion at Cycladic» (Νεοφύτου Δούκα 4, Τηλ: 2107228321-3), το οποίο προτείνει εκτός από «γρήγορες» μπαγκέτες και σαλάτες, διεθνή και ελληνικά πιάτα όπως burgers, ψαρονέφρι με σάλτσα κονιάκ και σουβλάκι κοτόπουλο με lemongrass και ανατολίτικα μπαχαρικά. Λειτουργεί τα Σάββατα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ δεν απαιτεί να έχετε εισιτήριο του Μουσείου για να μπείτε. Για ένα πλήρες γεύμα χωρίς κρασί θα πληρώσετε περί τα 20€ ανά άτομο.

Επόμενη στάση μας, ο κινηματογράφος Άστορ (Σταδίου 28, τηλ: 2103310820), όπου θα απολαύσουμε σε τρεις διαστάσεις το νοσταλγικό και ταυτόχρονα μοντέρνο δημιούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε «Hugo», την ταινία – φαβορί για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Ένας πολύ καλός συνδυασμός δράσης, χιούμορ και κινηματογραφικών αναφορών που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ η τρισδιάστατη εικόνα απογειώνει την εμπειρία θέασης, αποτελώντας το κερασάκι στη τούρτα. Δείτε αναλυτικά τη κριτική της ταινίας στο In2life.

Αν τώρα, μετά το τέλος της ταινίας, έχουμε όρεξη για χαλαρό ποτάκι σε όμορφο περιβάλλον, τότε το Bardot στη Σκουφά μας κερδίζει με την… ατελείωτη cocktail list του και το εξαιρετικό soundtrack του, το οποίο περιλαμβάνει retro, swing και jazz ήχους. Το ποτό κοστίζει 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v