Η έξοδος του Σαββάτου: «Σκοτεινές» επιστημονικές και μουσικές αναζητήσεις

Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε τα μυστικά του Σύμπαντος μέσα από την εντυπωσιακή εικονική πραγματικότητα του Πλανηταρίου και βυθιζόμαστε στην ονειρική ατμόσφαιρα των μελαγχολικών και σκοτεινών μελωδιών των Walkabouts.
Η έξοδος του Σαββάτου: «Σκοτεινές» επιστημονικές και μουσικές αναζητήσεις
Ανέκαθεν μας ιντρίγκαραν οι αναζητήσεις οποιαδήποτε και αν ήταν η αφορμή για αυτές: μουσική, ταξιδιωτική και –γιατί όχι – επιστημονική. Έτσι αυτό το Σάββατο επιλέγουμε να περιηγηθούμε στον μαγευτικό κόσμο του Σύμπαντος στο Πλανητάριο, στην λεωφόρο Συγγρού και να ακολουθήσουμε τα σκοτεινά μουσικά μονοπάτια των αμερικάνων Walkabouts στο Κύτταρο.

Το επισκεφτήκαμε πρόσφατα, ζήσαμε τις οπτικοακουστικές εμπειρίες που μας προσέφερε μέσα από την εικονική πραγματικότητα της θόλου του και συνιστούμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη σε αυτό το απόγευμα του Σαββάτου με ή χωρίς τα πιτσιρίκια. Το Πλανητάριο ανέκαθεν μας έκανε να νοσταλγούμε τα μαθητικά μας χρόνια, πόσο μάλλον σήμερα που ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του μας παρέχει την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στα μυστικά του Σύμπαντος και της Επιστήμης.

Αυτό το Σάββατο στον θόλο του Πλανητάριου προβάλλονται η «Εξέλιξη», μια σπονδυλωτή ιστορία του Σύμπαντος και του ανθρώπινου πολιτισμού (11:30, 15:30 και 19:30), τα «Παράθυρα στο Σύμπαν» (10:30, 14:30 και 16:30), μια εντυπωσιακή περιπλάνηση στην ιστορία του τηλεσκοπίου και όλων των οπτικών διεξόδων μας προς τα μυστικά του διαστήματος, το «Άστρο της Ημέρας» (17:30), ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τον Ήλιο και η διεθνής παραγωγή «Μυστήρια του Νείλου» (18:30 και 19:30), μια εξερευνητική περιπέτεια στις όμορφες αλλά και επικίνδυνες όχθες του μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου. Αν αποφασίσετε να πάτε με τα πιτσιρίκια, τότε έχετε και την επιλογή του… σήκουελ του «Μικρού Πρίγκηπα» (12:30, 13:10 και 13:50), με τις περιπέτειές του ξανθού ήρωα στον αστεροειδή που φιλοξενεί το αγαπημένο του λουλούδι. Οι προβολές στοιχίζουν 6€ και 4€ (μειωμένο), ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν το θέαμα σας… ανοίξει την όρεξη, τότε η ταβέρνα Παλιά Φάβα κοντά στο Πλανητάριο (Αχαιών 38) εγγυημένα θα ικανοποιήσει τις – γευστικές αυτή τη φορά – αναζητήσεις σας με την εκπληκτική της κουζίνα. Όλα τα πιάτα εδώ είναι εξαιρετικά με την σαντορινιά σαλάτα με καπαρόφυλλα και γραβιέρα Νάξου, την συγκλονιστική πατατοσαλάτα και τις μελιτζάνες με τυρί στο πήλινο να ξεχωρίζουν. Από κρεατικά, προτιμήστε το γεμιστό μπιφτέκι ή το συκώτι στα κάρβουνα, ενώ από μαγειρευτά αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε αγριογούρουνο με μανιτάρια ή ελάφι κοκκινιστό με μακαρόνια.

Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο «Κύτταρο», όπου εμφανίζονται οι ατμοσφαιρικοί The Walkabouts, το folk punk συγκρότημα από το Seattle, το οποίο σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συγκροτημάτων που «γεννήθηκαν» εκεί (Nirvana, Alice in Chains) δεν ακολούθησε το κίνημα της grudge αλλά διαμόρφωσε τον δικό του, «σκοτεινό» ήχο. Το νέο τους άλμπουμ (Travels in the Dustland), επτά χρόνια μετά τη κυκλοφορία του Acetylene, διαθέτει όλα εκείνα τα λυρικά στοιχεία που τους καθιέρωσαν στο είδος και στα… αυτιά μας. Την συναυλία θα ανοίξουν οι «δικοί» μας Burgundy Grapes, προσωπική επιλογή των The Walkabouts. Προπώληση: 22€, ταμείο: 25€.



Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v