Η έξοδος του Σάββατου: (Window) shopping και οσκαρικό σινεμά

Οι πολυαναμενόμενες εκπτώσεις μας οδηγούν αυτό το Σάββατο στα καταστήματα με συγκρατημένες προσδοκίες, ενώ η ερμηνεία της Meryl Streep ως Margaret Thatcher μας οδηγεί το βράδυ στους κινηματογράφους. Έτσι είναι, δυο δρόμους έχει η ζωή.
Η έξοδος του Σάββατου: (Window) shopping και οσκαρικό σινεμά
Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, οι εκπτώσεις -κάτω από το τραπέζι- έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες (για να μην πω «μήνες», με την μορφή των προσφορών) και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο εμπορικός σύλλογος έχει ορίσει ως «επίσημη» ημερομηνία έναρξης την 15η Ιανουαρίου, που είναι Κυριακή (!).

Το Σάββατο, ωστόσο, τα καταστήματα θα βγάλουν και επίσημα τις κατακόκκινες ταμπέλες τους με τα μεγάλα εκπτωτικά ποσοστά, ελπίζοντας να προσελκύσουν όσους δεν είχαν την δυνατότητα να ψωνίσουν μέσα στις γιορτές.

Καιρού επιτρέποντος το πλάνο μας για το πρωί του Σαββάτου είναι, λοιπόν, να βρεθούμε στα καταστήματα του κέντρου, ξεκινώντας από το Κολωνάκι, όχι μόνο για να πιούμε παραδοσιακό ψωνιο-καφέ και να τσιμπολογήσουμε δροσερές σαλάτες στην Brasserie Valaoritou, αλλά και για να στηρίξουμε την τοπική αγορά του εμπορικού τριγώνου που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλης συνοικίας στην Αττική λόγω των τακτικών απεργιών του περασμένου έτους.

Αφού χαζέψουμε στις -εκτός τόπου και χρόνου- βιτρίνες των Prada, Louis Vuitton και Dior επί της Βουκουρεστίου, θα κάνουμε μία στάση στην boulangerie Paul, επί της Πανεπιστημίου, για να γευτούμε λαχταριστά σφολιατοειδή και να προμηθευτούμε ολόφρεσκα, πολύχρωμα macaron για το σπίτι. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο Attica, το οποίο προγραμματίζει «βαρβάτες» εκπτώσεις φέτος που θα φτάσουν και το -70%.

Και το βράδυ…
Οι κριτικές λένε πως ένα ακόμη Όσκαρ περιμένει την Meryl Streep για τον ρόλο της ως Margaret Thatcher στην ταινία «The Iron Lady» που βγήκε αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και μπορεί ο «δικός μας» Λουκάς Τσουκνίδας να μιλά για «ένα σχηματικό, αδιάφορο μελόδραμα», όμως εμείς αγαπούμε την Meryl και δύσκολα θα αντισταθούμε στον πειρασμό να αντισταθούμε σε μία ακόμα συγκλονιστική ερμηνεία, υπό την σκηνοθεσία μάλιστα της Φιλίντα Λόιντ που είχε αναλάβει και το «Mama Mia!».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v