Η έξοδος του Σαββάτου: Fun Loving… Γκάζι

Αυτό το Σάββατο βλέπουμε ζωντανά τους απολαυστικά… cool Νεοϋρκέζους Fun Loving Criminals και ανακαλύπτουμε την freestyle πλευρά του Κεραμεικού κάνοντας στάση σε ένα από τα αγαπημένα μας “funky” μπαράκια.
Η έξοδος του Σαββάτου: Fun Loving… Γκάζι
Μπορεί η εορταστική περίοδος του Δεκέμβρη να μην μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά εμείς δεν… μασάμε. Για την ακρίβεια προσπαθούμε να παραμείνουμε όσο πιο “cool” γίνεται και σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο. Έτσι λοιπόν αυτό το Σάββατο και με αφορμή το μουσικό φεστιβάλ του Jumping Fish δεν χάνουμε ευκαιρία να απολαύσουμε – επιτέλους - από κοντά τους Νεοϋρκέζους Fun Loving Criminals και να δεχτούμε λίγη από την… αγαπησιάρικη αύρα που αποπνέουν σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση.

Hip-hop χαρακτήρας στα φωνητικά αλλά και στο στυλ, jazz ρυθμοί μπλεγμένοι με rock n' roll κιθάρες και ατμόσφαιρα άμεσα επηρεασμένη από το cult κινηματογραφικό status της Νέας Υόρκης του Scorcese και του Tarantino (ακούστε το Scooby Snacks και θα καταλάβετε τι εννοούμε). Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την μουσική των FLC, της τριμελούς μπάντας που μεσουράνησε στα 90’s, αλλά ακόμα και δύο δεκαετίες μετά δείχνει να μην έχει χάσει καθόλου την αίγλη και το σαρδόνιο χιούμορ της.



Στηριγμένοι ως επί το πλείστον στην μορφή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) του ανεπανάληπτου frontman Huey Morgan, οι FLC μπορεί να μην συνοδεύονται από την φήμη του «πρωτοκλασάτου» ονόματος, ούτε να πατάνε πάνω σε κλασσικά χιτάκια - για να είμαστε ακριβείς δεν τους πολυνοιάζει κιόλας – αλλά ακόμα και έτσι δεν παύουν να προσφέρουν οικεία ερεθίσματα στα αυτιά μας.

Οι Fun Lovin' Criminals λοιπόν, απολαμβάνοντας μια αναγέννηση τα δύο τελευταία χρόνια, αφενός με την κυκλοφορία του «πρώτου party άλμπουμ της δεκαετίας» (του περσινού "Classic Fantastic") αφετέρου με τη δεύτερη καριέρα του Huey Morgan στα βρετανικά media, εμφανίζονται στην σκηνή του Fuzz, μαζί με τους Expert Medicine, George Gaudy και Trap. Εξίσου ελκυστική με την μπάντα είναι και η… τιμή των εισιτηρίων, τα οποία κοστίζουν μόλις 10€.

Παραμένοντας στο ίδιο «χαλαρό» κλίμα συνεχίζουμε με… cool ποτάκι σε ένα καινούργιο freestyle cocktail bar, το Roots (Κωνσταντινουπόλεως και Κελεού). «Καινούργιο» τρόπος του λέγειν μιας και οι συχνοί επισκέπτες της περιοχής θα το θυμούνται ως D-Bar, ένα από τα δημοφιλέστερα –και καλύτερα– indie μπαράκια της περιοχής. Με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα πλέον, το Roots πλέον μιξάρει breaks και hip-hop με funky και soul ακούσματα, ενώ έχει αποκτήσει μια λαχταριστή λίστα κοκτέιλ. Δοκιμάστε το Roots, το Lemon Pie, το Street Pliloshophy ή πειραματιστείτε δημιουργώντας το δικό σας. Η τιμή των ποτών ξεκινάει από 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v