Η έξοδος του Σαββατοκύριακου: Πρεμιέρες και νότες στην Αθήνα

Νύχτες Πρεμιέρας με σπαρταριστές προβολές, bars στο κέντρο της πόλης για «après-cinema» κοκτέιλ και μία ξεχωριστή πρόταση για το φυσιολατρικό απόγευμα της Κυριακής στου Φιλοπάππου περιλαμβάνει η έξοδος του in2life αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η έξοδος του Σαββατοκύριακου: Πρεμιέρες και νότες στην Αθήνα
Αυτή την εβδομάδα η έβδομη τέχνη επιστρέφει στην πόλη με τις Νύχτες Πρεμιέρας, που δίνουν τον κινηματογραφικό ρυθμό του αθηναϊκού Σεπτεμβρίου. Εντοπίζουμε για εσάς τις καλύτερες πρεμιέρες αλλά και τα bars του κέντρου για να απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ, να χορέψετε σε ρυθμούς πάρτι ή απλώς να συζητήσετε το… επιμύθιο μετά την σαββατιάτικη προβολή.

Ούτε όμως για την Κυριακή σας αφήνουμε παραπονεμένους: Ένα φυσιολατρικό και φιλόμουσο event στον λόφο του Φιλοπάππου τράβηξε την προσοχή μας και σας δίνουμε ραντεβού… στα ψηλά.

Οι πρεμιέρες του Σαββάτου

Η τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας συγκεντρώνει τα καλύτερα «διαμαντάκια» στο κέντρο, στις αίθουσες Αττικόν και Απόλλων Cinemax, όπου χτυπά η καρδιά της διοργάνωσης. Για τους φανατικούς σινεφίλ, οι εκπλήξεις ξεκινούν από νωρίς, αφού στις 17.30 στον Απόλλωνα προβάλλεται η «Marketa Lazarova» του Φράντιτσεκ Βλάτσιλ, την οποία οι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει ως την καλύτερη τσεχική ταινία όλων των εποχών. Το μεσαιωνικό έπος του 1967 αποκαταστάθηκε ψηφιακά και κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

Αργότερα, στις 22.15, άλλη μια σημαντική πρεμιέρα, φρέσκια αυτή τη φορά προβάλλεται στο Αττικόν. Η ταινία «Drive» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν που βραβεύθηκε για την σκηνοθεσία του συγκεκριμένου καλτ διαμαντιού στις Κάννες παρουσιάζει τον “next best thing” Ryan Gosling στον ρόλο ενός κασκαντέρ-οδηγού γρήγορων αυτοκινήτων και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις.
*Τα εισιτήρια του φεστιβάλ στοιχίζουν 6 ευρώ και για πρώτη φορά φέτος μπορείτε να τα κλείσετε online για τις δύο συγκεκριμένες αίθουσες εδώ

Η συνέχεια μπορεί να παραμείνει κινηματογραφική, αν επιλέξετε να ακολουθήσετε τα βήματα του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ στο Six D.O.G.S., στην αυλή του οποίου θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε για την ταινία ή απλώς να απολαύσετε το σινεφίλ πάρτι που διοργανώνει το περιοδικό σε συνεργασία με το Φεστιβάλ.

Αν πάλι δεν θέλετε αυλή αλλά… ταράτσα –η παράταση της καλοκαιρίας μας το επιτρέπει για μερικά ακόμη σαββατοκύριακα- επισκεφθείτε το φρέσκο «Taratsa bar» του χώρου τέχνης «Χοροστάσιον» στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Σκουλενίου 2, τηλ: 210 3314330, ποτό: 7 ευρώ), που έχει μετατρέψει την οροφή του κτιρίου σε… πλαζ. Απολαύστε κοκτέιλ ανάμεσα σε ομπρέλες και σεζλόνγκ και δείτε το κέντρο της Αθήνας αφ’ υψηλού.

Κυριακή… στους λόφους

Στην πιο παλιά «γειτονιά» της Αθήνας μας προσκαλούν αυτή την Κυριακή οι Atenistas μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου και τις υπέροχες μελωδίες του. Το «πάρτι» ξεκινά από τις 18.30 οπότε και οι συμμετέχοντες θα ανέβουν τον λόφο για να ξαναθυμηθούν τις ομορφιές του. Μαζί τους θα είναι και οι αρχαιολόγοι Α’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για να μας αποκαλύψουν τα αρχαία μυστικά του λόφου.

Στις 19.30 την σκυτάλη παίρνει η «ονειρική» μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου, που θα τραγουδήσει unplugged κομμάτια που συνδέονται με την Αθήνα. Η παρεϊστικη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλάτωμα της Μελίτης –με θέα από την Ακρόπολη ως τον Σαρωνικό. Σημείο συνάντησης: η είσοδος Φιλοπάππου από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v