Η έξοδος του Σαββάτου: Στο… άλλο Γκάζι

Αυτό το Σάββατο επιστρέφουμε στα θρανία του… νηπιαγωγείου για ποτό, ανοίγουμε το «τιρμπουσόν» της γεύσης και ακούμε κοφτερές ρίμες στο φεστιβάλ hip hop στο Γκάζι ή παίρνουμε τον θεατρικό δρόμο προς την πολυσυζητημένη Μήδεια.
Η έξοδος του Σαββάτου: Στο… άλλο Γκάζι
Ένας από τους λόγους που έχουμε κατατάξει το Γκάζι στις «υπερβολικά mainstream» και κορεσμένες περιοχές του κέντρου, είναι επειδή ελάχιστοι πλέον μπαίνουμε στον κόπο να ξεστρατίσουμε λίγες δεκάδες μέτρα από την πλατεία για να θυμηθούμε τα στέκια που βρίσκονταν πάντα εκεί, πολύ πριν «αλωθεί» ο Κεραμεικός. Αυτό το σαββατοκύριακο σπάμε τον κανόνα και επιστρέφουμε εκεί για να θυμηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, να διασκεδάσουμε στο πιο παιχνιδιάρικο bar της περιοχής και να βρούμε μια γωνιά τέχνης για όλους –από τους fans της hip hop μέχρι τους ορκισμένους θεατρόφιλους.

Ξεκινάμε γευστικά την βόλτα μας από το 104 της οδού Κωνσταντινουπόλεως, όπου πιάνουμε τραπέζι είτε στην γοητευτική «εναλλακτική» σάλα του Tirbouson που κάποτε υπήρξε μηχανουργείο, είτε στο mini ξύλινο μπαλκόνι του, παρακολουθώντας τα τρένα να περνούν. Φιλική, χαλαρή εξυπηρέτηση, φαγητό που ισορροπεί μεταξύ σπιτικού και «πειραγμένου» και σερβίρισμα σε πιάτα «της μαμάς» θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε για φαγητό στο σπίτι κάποιου φίλου σας. Από τις προτάσεις του μενού, πρόσφατα δοκιμάσαμε το κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και μύδια και τα γεμιστά κολοκυθάκια με σος σαφράν και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Tirbouson, Κων/πόλεως 104, τηλ: 2103410107, ενδεικτική τιμή: 20-22 ευρώ κατ’ άτομο.

Συνεχίζουμε αποτίοντας φόρο τιμής στην νέα σχολική χρονιά που ξεκινά και κατευθυνόμαστε ελαφρώς νότια της πλατείας, όπου εδώ και μια δεκαετία το «Νηπιαγωγείο» σερβίρει δόσεις ψαγμένης μουσικής, δροσερών κοκτέιλ και πολύχρωμης διακόσμησης. Πριν γίνει bar, το κτίριο όντως στέγαζε ένα νηπιαγωγείο –για την ακρίβεια το 54ο Αθηνών όπως μαρτυρά και η πινακίδα στην αυλίτσα. Τα γλυκά χρώματα, οι παιδικές ζωγραφιές, η χαλαρή απλότητα και τα δέντρα στην αυλή διατηρούν την αίσθηση της παιδικότητας αναλλοίωτης, ενώ τα συχνά parties που διοργανώνονται είτε έξω είτε στο εσωτερικό bar συγκεντρώνουν πολλούς «τακτικούς μαθητές».
Νηπιαγωγείο, Ελασιδών και Κλεάνθους 8, τηλ: 2103458534, ανοιχτό από τις 21.00.

Η σαββατιάτικη δόση τέχνης δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί αυτό το βράδυ το 4ο Hip Hop Festival της Αθήνας, όπου θα παρελάσει σύσσωμη η ελληνική χιπ χοπ κοινότητα, θα επιδοθεί σε breakdance χορούς, σε αυτοσχέδιες στιχουργικές μάχες και φυσικά σε live «διασταυρώσεις» μεταξύ γνωστών rappers όπως οι Proffesional Sinnerz, Λόγος Απειλή, Κόμης Χ, Σκιές κ.α. Η μάχη της ρίμας ξεκινά από τις 17.00 και η είσοδος στοιχίζει 15-20 ευρώ (περισσότερες πληροφορίες εδώ). 

Όσοι δεν νιώθετε και τόσο… εξοικειωμένοι με αυτή την μουσική και κουλτούρα, αλλά προτιμάτε την θεατρική έκφραση, στην σκηνή του Ηρώδειου θα παρουσιαστεί η Μήδεια σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, ενώ τον ομώνυμο ρόλο ενσαρκώνει η Αμαλία Μουτούση. Πάρτε μια ιδέα για το τι λέει στο In2life για την παράσταση που ανέβηκε ήδη στην Επίδαυρο ο ίδιος ο σκηνοθέτης. 
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 2 και 3/9 στις 21.00, τιμή εισιτηρίου 15 ως 40 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v