Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και θέα στον «επίλογο» του Αυγούστου

Ο Αύγουστος φτάνει στον… επίλογο και τον τιμούμε με βουτιές σε όμορφες παραλίες της Αττικής, κοκτέιλ στις αγαπημένες μας ταράτσες της πόλης και γαστριμαργικές απολαύσεις με γεύση από Ελλάδα και Κύπρο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και θέα στον «επίλογο» του Αυγούστου
Είτε προλάβατε να το συνειδητοποιήσετε είτε όχι, φτάσαμε στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Το καλοκαίρι, τύποις τουλάχιστον, τελειώνει και δεν είναι δυνατόν να μην το αποχαιρετίσουμε με γεύση από θάλασσα και καλοκαιρινά κοκτέιλ με θέα. Από την ήρεμη αμμουδιά των Λεγραινών μέχρι τις δροσερές ταράτσες της Πανόρμου και από τα παραλιακά ουζερί μέχρι τα πιο «γενναιόδωρα» εστιατόρια των Αμπελοκήπων, αυτό το Σάββατο βάζουμε το κερασάκι στην τούρτα του Αυγούστου.

Η τελευταία αυγουστιάτικη βουτιά

Ψιλή άμμος, καθαρά νερά και όχι υπερβολική… κοσμοσυρροή σε μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της αττικής ακτογραμμής. Μιλάμε φυσικά για την παραλία των Λεγραινών, που μπορεί να την χωρίζουν αρκετά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει τον κόπο, αφενός γιατί ακόμη η κίνηση στους δρόμους δεν έχει πιάσει χειμερινά επίπεδα και αφετέρου γιατί οι βουτιές στα καταγάλανα νερά της θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Θα την βρείτε στο εξηκοστό χιλιόμετρο Αθήνας-Σουνίου στα όρια του Δήμου Λαυρίου και θα απολαύσετε το μπάνιο σας χωρίς κιτς ομπρελοθύελλα και σειρά από καντίνες.

Άγκυρα στην… Πανόρμου

Επιστροφή στην πόλη, και το βράδυ επιβάλλεται να αποχαιρετίσουμε τον Αύγουστο με δροσερό κοκτέιλ και ωραίες γεύσεις. Στην «Αγία» ταράτσα της Αθήνας, αυτή της Santa Botella (Πανόρμου 115Α, τηλ: 210 6981032), θα απολαύσετε την θέα από ψηλά όσο θα σας ετοιμάζουν από κλασικά mojitos και daiquiris μέχρι ευφάνταστες παραλλαγές των κοκτέιλ από τα έμπειρα χέρια των ειδικών της μπάρας.

Αν πάλι το μπάνιο σας άνοιξε την όρεξη, το «Κιτρόμηλο» (Πανόρμου & Αλέξη Παυλή 34, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6910590), επίσης στην «πιάτσα» της Πανόρμου, θα σας μεταφέρει γευστικά στην μεγαλόνησο. Αφού ανεβείτε τα σκαλιά του γοητευτικού νεοκλασικού κτιρίου, θα δοκιμάσετε σεφταλιές, χαλούμι, ταλατούρι, λούντζες, αφέλια, κουπέπια, ζιβένια και άλλες κυπριακές νοστιμιές που ακούτε για πρώτη φορά (ενδεικτική τιμη: 20-25 ευρώ κατ’ άτομο).

Λίγο πιο κάτω, εκεί που η Πανόρμου συναντά την λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Αγορά (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Χρ. Βουρνάζου 31, τηλ: 2106426238) αποτελεί μια εξίσου δελεαστική πρόταση, έχοντας «εξοπλίσει» το μενού της με καινούριες συνταγές. Θεϊκή φέτα με μέλι και σουσάμι, κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και τεράστια «σπιτικά» burgers και σνίτσελ σε χορταστικότατες μερίδες είναι τα «best of» της Αγοράς (ενδεικτική τιμή: 20-25 ευρώ κατ’ άτομο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v