Η έξοδος του Σαββάτου: Φαγητό, σινεμά και ποτάκι στην «Συνοικία του Ονείρου»

Αυτό το Σάββατο απαρνούμαστε το κέντρο της – άδειας πλέον – Αθήνας και επιλέγουμε την γοητευτική και ανερχόμενη περιοχή των Πετραλώνων για να φιλοξενήσει τις σινεφίλ αυγουστιάτικες βόλτες μας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Φαγητό, σινεμά και ποτάκι στην «Συνοικία του Ονείρου»
Δεν έχετε φύγει ακόμα για διακοπές; Μόλις γυρίσατε και η επόμενη σας καλοκαιρινή απόδραση αργεί; Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις και αν ανήκετε δεν έχετε κανέναν λόγο να νιώθετε άσχημα. Η άδεια Αθήνα του Αυγούστου ενδείκνυται για βόλτες και ποτάκι σε περιοχές που αναβαθμίζονται συνεχώς στον τομέα της χαλαρής νυχτερινής διασκέδασης. Μία από αυτές είναι και τα Άνω Πετράλωνα, τα οποία τα τελευταία χρόνια φιλοξενούν άκρως συμπαθητικά φαγάδικα και bars, και έχοντας σταθερές καλοκαιρινές αξίες, όπως το πανέμορφο θερινό σινεμά «Ζέφυρος».

Ξεκινάμε λοιπόν την βόλτα μας στο «αντί- Γκάζι» - όπως το χαρακτηρίζουν οι φανατικοί επισκέπτες του - από την οδό Τρώων, που θα μας βγάλει στην λαϊκή συνοικία του Δήμου Αθηναίων η οποία έγινε γνωστή με το όνομα «Συνοικία το Όνειρο», από την ομώνυμη ελληνική ταινία του ’61 που γυρίστηκε εκεί.

Για να ικανοποιήσετε τις… καλοκαιρινές σας λιγούρες, αλλά και συνάμα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, προτείνουμε μια επίσκεψη στο χαριτωμένο μπιστρό Chez Lucien. Αυθεντική γαλλική κουζίνα, σε έτοιμα ατομικά μενού των 20-25 ευρώ ανά άτομο σε ζεστό, φιλικό περιβάλλον με συμπαθητική διακόσμηση. Highlight το ανάποδο τραπέζι στο… ταβάνι και φυσικά ο σεφ Lucien. Αν πάλι έχετε διάθεση για ψαροφαγία, κολλητά δίπλα του βρίσκεται το Chez Lucien – La Maree (τηλ. 210 3418880), με βάση τα θαλασσινά και το ψάρι.

Εναλλακτικά, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την Κάππαρη (τηλ. 210 3450288), κλασικό στέκι στην πλατεία Μερκούρη με σούπερ ορεκτικά (must τα ρεβίθια στιφάδο με bacon και παρμεζάνα) και κυρίως πιάτα που δεν θα σας αφήσουν σε καμία περίπτωση παραπονεμένους. Υπολογίστε περίπου 25€ το άτομο με κρασί.

Τι καλύτερο για να συνεχίσουμε την βραδιά από μια κλασική ταινία σε έναν από τους ομορφότερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας; Ο μικρός και καταπράσινος «Ζέφυρος» έχει γράψει την δική του ιστορία, κερδίζοντας την αγάπη του αθηναϊκού σινεφίλ κοινού. Αυτό το Σάββατο προβάλλει σε επανέκδοση την κλασική νουάρ ταινία του Κάρολ Ριντ «Ο Τρίτος Άνθρωπος», με τον Όρσον Γουέλς στον ρόλο ενός εκ των γοητευτικότερων «κακών» της μεγάλης οθόνης. Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 και στις 23:00.

Ολοκληρώνουμε την βόλτα στην περιοχή με μια επίσκεψη στο μοντέρνο café-bar «El Camino», στέκι που θυμίζει κάτι από Μαδρίτη με χαλαρωτικές latin – jazz μουσικές και σπάνια cocktails ή στην μικρούλα, πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική «Βραζιλιάνα» η οποία εδώ και δύο χρόνια συγκεντρώνει πιο «εναλλακτικό» νεαρόκοσμο που καταφτάνει για mojito σε έθνικ μουσικό φόντο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v