Σαββατοκύριακο και η Αθήνα… μας ανήκει

Με συναυλίες στην καρδιά της Αθήνας, θερινό σινεμά και βόλτες από… ταράτσα σε ταράτσα υποδεχόμαστε και επισήμως πλέον το πρώτο καθαρά «καλοκαιρινό» Σαββατοκύριακο του έτους. Ακολουθήστε μας.
Σαββατοκύριακο και η Αθήνα… μας ανήκει
Δανειζόμενοι το μότο του φετινού Fringe Festival επιλέγουμε να περάσουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του θέρους στο κέντρο της Αθήνας και να επωφεληθούμε στο έπακρο από όσα αυτό έχει να μας προσφέρει: ενδιαφέρουσες εκθέσεις και συναυλίες, σινεφίλ επανεκδόσεις και αγαπημένα ροκ μπαράκια που φορέσανε τα… καλοκαιρινά τους.

Ξεκινάμε με μία βόλτα από την Κεντρική Αυλή της «Τεχνόπολης» στο Γκάζι την οποία το Σάββατο καταλαμβάνουν τρεις αξιόλογες μπάντες στα πλαίσια του Fringe Festival : οι Somisarey, οι Sleeping Pillow και η 14μελής κολεκτίβα των Smokey Bandits. Η γενική είσοδος για το φεστιβάλ και τις εκθέσεις του είναι 7€, ενώ για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ η είσοδος διαμορφώνεται στα 5€. Δείτε εδώ αναλυτικά τις συναυλίες και τις εκθέσεις του φετινού Αthens Fringe.

*Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακαλύψετε το εμβληματικό αριστούργημα του Lindsay Anderson «If… Επαναστατημένη γενιά», το οποίο αποτέλεσε κινηματογραφικό ντεμπούτο του Malcolm McDowell, ενώ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1969. Στην ταινία ένας ασυμβίβαστος μαθητής εξεγείρεται ενάντια στο αυστηρό, συντηρητικό και ξεπερασμένο σύστημα ενός δημόσιου βρετανικού σχολείου. Προβάλλεται σε δύο θερινούς στο κέντρο της Αθήνας: στο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, ώρες 20.50/ 23.00) και στην γραφική ταράτσα του Λαΐς (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου, ώρες 21.00/ 23.00).

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές και αν διαλέξετε, η βραδιά επιβάλλεται να συνεχιστεί. Πώς; Με χαλαρό ποτάκι σε κάποια από τις πολυάριθμες ταράτσες στο Γκάζι συνοδεία χαλαρής ή ροκ μουσικής. Επιλέγουμε την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και την industrial ατμόσφαιρα από την ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84), όπου με 8€ μπορούμε να απολαύσουμε θαυμάσιο Daquiri Ανανά ή ένα δροσερό Apple Martini, ενώ δεν παραλείπουμε να περάσουμε και από το καλοκαιρινό 45 μοίρες στην πλατεία του Κεραμεικού (Ιάκχου 18 & Βουτάδων). Εκτός του ότι και αυτό την έκανε… ταράτσα και μας χαρίζει όμορφη θέα, αγαπάμε και τα videos που παίζουν στον τεράστιο τοίχο και καλύπτουν μουσικά όλο το φάσμα της ροκ .

Επειδή όμως, και οι… πεινασμένοι έχουν ψυχή – πόσο μάλλον οι ξενύχτηδες – συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα εξής «γευστικά» καταφύγια στην γύρω περιοχή:

* Κάνδαυλος (Περσεφόνης 47 και Ικαριέων 2, Γκάζι, 210 3424725): King Size σουβλάκι για… απαιτητικούς με εξαιρετικό κρέας. Τιμούμε ιδιαιτέρως το καλαμάκι κοτόπουλο, χωρίς όμως να μας «χαλάει» και το χοιρινό.

* Street Food (Τριπτολέμου 32, Γκάζι 210 3452562): Όνομα και πράγμα από το νέο αυτό απόκτημα της περιοχής, το οποίο προσφέρει ποιοτικό street food για κάθε γούστο. Από ολόφρεσκο πεϊνιρλί, super hot dog και τσιαπάτα, μέχρι σαλάτες, φρούτα, χειροποίητες σοκολάτες ακόμα και… όσπρια.
 
* Μπριζολάκια ο Τέλης: «Είναι ιεροσυλία να μένεις στην Αθήνα και να μην έχεις φάει στον Τέλη», λένε οι ορκισμένοι fans του και δεν έχουν άδικο. Τα μαριναρισμένα και λεπτοκομμένα χοιρινά μπριζολάκια του στα κάρβουνα είναι πεντανόστιμα και σερβίρονται με φρέσκιες πατάτες στη λαδόκολλα. Υπολογίστε 12-15€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v