Athens Fringe Festival 2011: Η Αθήνα μας ανήκει!

Μέσα στις περίεργες περιστάσεις της ελληνικής καθημερινότητας, η τέχνη βρίσκει διέξοδο και κατακτά την πόλη στην πιο «φρέσκια» εβδομάδα του Ιουνίου: Το 3ο Athens Fringe Festival καλεί 500 καλλιτέχνες και όλους εμάς να πάρουμε μέρος στην γιορτή.
Athens Fringe Festival 2011: Η Αθήνα μας ανήκει!
Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για μία από τις επτά ημέρες του Athens Fringe Festival είναι οι: Ζωή Μακρή, Έλλη Αδαμοπούλου, Βασίλης Πίκουλας, Σωτήρης Πετρόπουλος, Ανδρόνικος Ιακουμίδης. Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!

«Να΄σαι, να ξέρεις γιατί πας, πού πας, μπες παντού, αποκρίσου σε όλα». (Ρεμπώ)

"Η Αθήνα βαρέθηκε να ποζάρει μέσα στη νεύρωση, στην αγωνία και να σέρνεται στη θλίψη. Ένας χρόνος χωρίς χαμόγελο, πάει να γίνει κουλτούρα. Η εικόνα αυτή της πόλης με ανοιχτά τα σωθικά «μπαίγνιο των εθνών», χωρίς την αιγίδα του μύθου της, μας συνεγείρει όλους. Κανείς δεν μένει έξω άπραγος. Δεν είναι εποχή για αδιαφορία. Η πόλη πια θέλει περισσότερες ώρες αγάπης από όσες μπορούν να ξεπληρωθούν."

Κάπως έτσι μας καλεί το δελτίο τύπου του φετινού Athens Fringe Festival να πάρουμε μέρος στην τρίτη διοργάνωσή του και να βιώσουμε την πόλη... σηκώνοντας το γάντι στην αδιαφορία.

Το τρίτο Athens Fringe Festival βρίσκεται προ των πυλών, έτοιμο να υποδεχθεί στους χώρους που το φιλοξενούν 500 καλλιέχνες, οι οποίοι θα μεταφέρουν στους φίλους του Φεστιβάλ το επίκαιρο μήνυμα δημιουργικότητας του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των εικαστικών, της φωτογραφίας, των περφόρμανς και των δράσεων.

Ένας ολόκληρος κόσμος θα ξεδιπλωθεί στις πιο όμορφες γωνιές της πόλης και το κοινό καλείται να ψάξει πίσω από τις αισθήσεις και να συμμετάσχει με καλή διάθεση στα δρώμενα. "Το Athens Fringe Festival δεν επινοεί οτιδήποτε, διότι ό,τι θέλει να επινοήσει υπάρχει ήδη. Όμως οι καλλιτέχνες παράγουν καλλιτεχνικό λόγο, θέτουν σοβαρά ερωτήματα, απαντούν σε διλλήματα, διαπραγματεύονται έναν καινούριο εαυτό, μια άλλη ελληνική ψυχή", αναφέρει το δελτίο τύπου.

20-26 Ιουνίου όλοι οι Αθηναίοι θα μετατοπιστούν στην «Τεχνόπολις», το Μοναστηράκι, το Γκάζι, το ιστορικό κέντρο. Οι συναρπαστικές γειτονιές που αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα της πόλης θα γεμίσουν από νυχτερινές καλλιτεχνικές ανησυχίες σε ένα επταήμερο ταξίδι στον κόσμο του Fringe.

Το πρόγραμμα του 3ου Athens Fringe Festival

Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις, τις δράσεις και τα events σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ στο σχετικό έγγραφο που θα βρείτε πάνω δεξιά, ενώ ακριβώς από κάτω, δείτε όλο το πρόγραμμα των εικαστικών εκθέσεων.

Πληροφορίες:

Οι χώροι
όπου θα «δρα» το Fringe είναι η Τεχνόπολις, ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, το Κτήριο του Συλλόγου Αρχαιολόγων, το Θέατρο Eliart, ο χώρος πολιτισμού @Ρουφ και το Athens House of Photography.
Τα events θα λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα από τις 18.00 ως τα Μεσάνυχτα.
Είσοδος (ημέρας και ισχύει για όλους τους χώρους): 7 ευρώ (5 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, πολυτέκνους και ΑΜΕΑ).
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Athens Fringe.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v