H έξοδος του Σαββάτου: Βόλτες με τα παιδιά στην πόλη ή στην φύση

Το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αρχή των δραστηριοτήτων χωρίς τέλος για τα παιδιά που αργούν να φύγουν για διακοπές. Πρωινό στην πόλη και βράδυ στην φύση προτείνουμε για το Σάββατο, 18 Ιουνίου.
H έξοδος του Σαββάτου: Βόλτες με τα παιδιά στην πόλη ή στην φύση
Σαν επηρεασμένος από την γενικότερη άστατη κατάσταση στην χώρα, ο καιρός μία θυμίζει χειμώνα και μία καλοκαίρι, θέτοντάς μας το εξής δίλημμα: Τι ομπρέλα να κρατήσω στην παραλία; Βροχής ή θαλάσσης; Η αγανάκτησή μας κορυφώνεται στην σκέψη ότι απομένουν ακόμα αρκετές ημέρες μέχρι τις καλοκαιρινές μας διακοπές, το γεγονός όμως ότι τα σχολεία έκλεισαν και ο ελεύθερος χρόνος μας με τα παιδιά πολλαπλασιάζεται μας χαλαρώνει και μας δίνει «ξεσηκωτικές» ιδέες για κοντινές και λίγο πιο μακρινές αποδράσεις.

Πρωινό στην πόλη
Αφιερώστε το πρωινό του Σαββάτου στα παιδιά και πηγαίνετέ τα στις πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές εκδηλώσεις της ημέρας, όπως το Θεατρικό Παιχνίδι που θα διοργανώνεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από 18 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου (11.00 με 14.00), στον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι, στην Πλάκα (Βρυσακίου 17, τηλ. 210 3210179). Εκεί, παιδιά από 10 έως 15 ετών θα επιδοθούν στο θεατρικό παιχνίδι, σε ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 24 ωρών. Στο τέλος του σεμιναρίου τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις ιστορίες τους σε μία ανοιχτή εκδήλωση. Συνολικό κόστος σεμιναρίων: 80 ευρώ.

Τι κάνουμε μετά; Παραμένουμε στην Πλάκα, βολτάρουμε στα πλακόστρωτα της παλιάς Αθήνας και καθόμαστε για φαγητό στην αυλή του Ψαρρά (Ερεχθέως & Ερωτόκριτου 12, τηλ. 210 3218733), για φρέσκο ψάρι σε λογικές τιμές που δεν θα ξεπεράσουν τα 25 ευρώ κατ’άτομο.

Αργότερα, και καθώς θα πλησιάζει το απόγευμα, ωραία ιδέα είναι να κατευθυνθούμε προς το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο παραμένει ανοικτό μέχρι τις 20.00 (είσοδος: 5 ευρώ). Εκεί έχετε τη δυνατότητα, όχι μόνο να περιηγηθείτε ανάμεσα στις συλλογές από τις αίθουσες του Παρθενώνα και της Ακρόπολης, αλλά και να συμμετέχετε με τα παιδιά στο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης». Φυσικά, το καφέ του μουσείου, με το εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο, παραμένει ανοικτό για καφέ, χυμούς και κρύα σνακ.

Νύχτα στο βουνό
Το δυνατό φως της πανσελήνου της 15ης Ιουνίου δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για βραδινή πεζοπορία στην καρδιά του δρυμού της Πάρνηθας, υπό την οργάνωση και την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών της Trekking. Η αναχώρηση πραγματοποιείται με mini bus στις 7 το απόγευμα από την Αθήνα, ενώ στις 8μιση ξεκινά η πεζοπορία με κατεύθυνση το πυροφυλάκιο του ΕΔΑΣΑ. Η θέα από το υψόμετρο 1.200 μέτρων είναι μαγευτική και η εμπειρία θυμίζει παραμύθι –που όμως δεν σταματά εδώ.

Δύο περίπου ώρες αργότερα οι νυχτερινοί πεζοπόροι θα επιστρέψουν στο καταφύγιο της Πάρνηθας για φαγητό και ποτό, ενώ η άφιξη στην Αθήνα θα γίνει γύρω στα μεσάνυχτα. Σκέφτεστε κάτι πιο πρωτότυπο για το σαββατόβραδό σας;

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά), αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε από σήμερα με την Trekking για να δηλώσετε συμμετοχή.

Εναλλακτικά, οι Αγανακτισμένοι θα παραμένουν στο Σύνταγμα και το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχίζοντας τις ειρηνικές τους διαδηλώσεις, περιμένοντας όλο και περισσότερους -μεγάλους αλλά και μικρούς- υποστηρικτές να δώσουν το παρόν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v