Η έξοδος του Σαββάτου: Τζαζ, βιβλία και οικολογία

Βόλτες και τσιμπολόγημα στην πράσινη Αθήνα, βιβλιοφιλικούς περιπάτους με τα παιδιά στο Ζάππειο και φεστιβάλ jazz μουσικής και οικολογίας στην Τεχνόπολη περιλαμβάνει η πρόταση του in2life για την έξοδο αυτού του Σαββατοκύριακου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Τζαζ, βιβλία και οικολογία
Μπροστά μας βρίσκεται το τελευταίο σαββατοκύριακο της Άνοιξης και δεν θα μπορούσαμε παρά να την αποχαιρετίσουμε εκτός σπιτιού, απολαμβάνοντας όσα έχει να μας προσφέρει η Αθήνα. Για καλή μας τύχη, πολλά από αυτά είναι εκτός από άκρως ενδιαφέροντα, εντελώς δωρεάν.

Το βιβλίο γιορτάζει και βάζει τα «παιδικά» του στο καταπράσινο Ζάππειο, η ευρωπαϊκή jazz κλείνει πανηγυρικά την ελληνική της στάση στην Τεχνόπολη με live events, ενώ την ίδια στιγμή, το Γκάζι παραδίδει μαθήματα οικολογίας σε μία έκθεση που μας δίνει έξτρα αφορμή για να «πρασινίσουμε» το σαββατοκύριακό μας.

Στάση 1η: Φαγητό… low budget
Τι θα μπορούσε να είναι πιο low budget, από κάτι απλό –αλλά πεντανόστιμο- που ετοιμάσατε εσείς οι ίδιοι για την παρέα ή την οικογένειά σας; Παρ’ όλα αυτά, δεν μιλάμε για τον εγκλεισμό σας στους τέσσερις τοίχους, αλλά για την μεταφορά του γεύματός σας στο πράσινο με όχημα ένα… καλαθάκι. Επιλέξτε μία από τις πράσινες οάσεις της Αττικής που θα βρείτε στο σχετικό δημοσίευμα του in2life, κατά προτίμηση κοντά στο κέντρο της πόλης για να βρίσκεστε κοντά στις στάσεις που ακολουθούν και επαναφέρετε στην ζωή σας την συνήθεια του πικνίκ που συνδυάζει την παρέα, την φύση και απλό, οικονομικό φαγητό.
Κόστος: Λιγότερο από όσο θα χρειαζόσασταν για ένα πρόχειρο γεύμα στο σπίτι σας.

Στάση 2η: Ζάππειο
Μετά το φαγητό, κατευθυνθείτε στο Ζάππειο, όπου ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο η 34η Γιορτή Βιβλίου. Το πρόγραμμα της υπαίθριας βιβλιοφιλικής γιορτής για το Σάββατο περιλαμβάνει διαδραστικές εκδηλώσεις και άφθονο παιχνίδι –για την περίπτωση που έχετε παιδιά ή θέλετε να νιώσετε παιδιά- αλλά και προγράμματα για ενήλικες, όπως ποίηση και live μουσική με Έλληνες της Κάτω Ιταλίας. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 12.00 με ένα "κυνήγι ζουζουνιών" που μετατρέπει την θεωρία του Δαρβίνου σε παιχνίδι και συνεχίζονται στις 18.00 με κινεζική γιορτή της τέχνης Τάι Τσι Τσουάν, εργαστήρι φαντασίας με λογοτεχνικές ιστορίες για ενήλικους και ολοκληρώνονται με ποίηση και ελληνικά τραγούδια από την Κάτω Ιταλία με το συγκρότημα encardia.  
Κόστος: 0 ευρώ.

Στάση 3η: Το απέναντι… φεγγάρι
Σε απόσταση βολής από το Ζάππειο, στο 1 της οδού Αρδήττου άνοιξε τις πόρτες του ξανά το ανανεωμένο Banana Moon που αποτελεί μια πεζοδρομημένη all day όαση για όσους αναζητούν ένα στέκι μακριά από τις σειρές με τα μπαράκια των συνηθισμένων περιοχών του κέντρου. Δεν χρειάζεται να είναι νύχτα για να απολαύσετε την δροσιά κάτω από τα… φεγγάρια σε σχήμα μπανάνας που κοσμούν το bar, καθώς πλέον λειτουργεί από νωρίς για τον καφέ σας. Παρ’ όλα αυτά, ειδική μνεία αξίζουν τα εκπληκτικά κοκτέιλ του από φρέσκα φρούτα, τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε όταν πέσει το βραδάκι.
Κόστος: περί τα 4 ευρώ για τον καφέ σας ή τα 8 ευρώ για το κοκτέιλ.

Στάση 4η: Τεχνόπολη, Γκάζι
Ή αλλιώς… τζαζ και οικολογία, ένας ευχάριστος συνδυασμός που συναντάμε αυτές τις ημέρες στο Γκάζι. Η 7η Έκθεση Ecolife με κεντρικό σύνθημα «Οικολογικέψου!» καταλαμβάνει την αίθουσα Νίκος Γκάτσος και το προάυλιο στην Τεχνόπολη και μας υποδέχεται από τις 12.00 ως τις 23.00 με μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας, γιορτή βιολογικών προϊόντων και events ανακύκλωσης με την υποστήριξη πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Κόστος: Δωρεάν – εξασφαλίστε πρόσκληση για την είσοδό σας στην έκθεση πατώντας εδώ. 

Τέλος, κλείστε την έξοδό σας με jazz ρυθμούς στο 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz Μουσικής, που ενώνει στην Τεχνόπολη μουσικά σχήματα από 12 χώρες της Ευρώπης. Το βράδυ του Σαββάτου στις 21.00 την σκηνή καταλαμβάνουν το τρίο της Μάρθας Μαυροειδή, το Ondrej Kabrna Trio από την Τσεχία και ο Nils Berg από την Σουηδία. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, επομένως έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ευρωπαϊκή jazz όλο το σαββατοκύριακο (αναλυτικές πληροφορίες εδώ).
Κόστος: 0 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v