Σάββατο: Παραλία, ουζάκι και «Πειρατές της Καραϊβικής»

Βουτιά στις παραλίες της Αττικής, μεζέδες δίπλα στο κύμα και «Πειρατές της Καραϊβικής» περιλαμβάνει η πρόταση του in2life για αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σάββατο: Παραλία, ουζάκι και «Πειρατές της Καραϊβικής»
Η ευχάριστη συνομωσία του καιρού με την εργάσιμη εβδομάδα συνεχίζεται και μας εκπλήσσει θετικά. Για άλλη μια φορά, ενώ η βαρετή εργάσιμη Πέμπτη θα περάσει από την Αθήνα με βροχές, από την Παρασκευή η θερμοκρασία επιστρέφει στα 26άρια που επιτρέπουν τις παραλιακές εξορμήσεις. Στην ίδια θαλασσινή διάθεση κινούνται και οι κινηματογράφοι της πρωτεύουσας, που υποδέχονται τον καπετάνιο Jack Sparrow στο τέταρτο sequel των Πειρατών της Καραϊβικής. Επομένως, η πρότασή μας για αυτό το Σάββατο είναι καθαρά… γαλάζια.

Στάση 1η: Παραλίες για τους… τολμηρούς

Αν αποφασίσατε πως ήρθε η ώρα να κάνετε την πρώτη σας βουτιά, η περίοδος ενδείκνυται για να βρείτε τις καλύτερες παραλίες της Αττικής σχεδόν άδειες, χωρίς να χρειάζεται να πολεμήσετε για μια θέση στον ήλιο και ένα τετραγωνικό αμμουδιάς το μεσημέρι. Μαγιό, πετσέτα, βαθιά ανάσα πριν την πρώτη κρυάδα της παρθενικής βουτιάς του 2011 και είστε έτοιμοι. Διόρθωση: σχεδόν έτοιμοι. Πρέπει πρώτα να διαβάσετε το δημοσίευμα του in2life για τις παραλίες της Αττικής που αξίζουν την… πρόωρη προσοχή σας.
Κόστος: 0 ευρώ.

Στάση 2η: Ουζάκι πλάι στο κύμα
Μην απομακρύνεστε από το υδάτινο στοιχείο – όπως είπαμε, η ημέρα είναι αφιερωμένη σ’ αυτό. Μετά το μπάνιο, η αλμύρα επιβάλλει ούζο και καλούς θαλασσινούς μεζέδες στον Πειραιά. Το «Γεια μας» (Ακτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς, τηλ: 210 4511260) με το μοντέρνο ύφος του αλλά την εντελώς παραδοσιακή ιεροτελεστία «ούζο-ποικιλία ψαρικών-θέα στην πειραϊκή ακτή από τα τραπεζάκια του» αποτελεί μια καλή λύση για να ικανοποιήσετε την πείνα σας (πάρτε ιδέες για άλλα ουζερί της πόλης εδώ). Επίσης, τα «Κατσαρολάκια» στην Ακτή Μουτσοπούλου (Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς, τηλ: 210 4100609) υπόσχεται νόστιμο σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό, είτε πρόκειται για μαγειρευτά, είτε για κρεατικά είτε για θαλασσινά, και πάλι με θέα την θάλασσα που σκάει ακριβώς κάτω από τα τραπεζάκια του.
Κόστος: Και στα δύο εστιατόρια υπολογίστε περί τα 20 ευρώ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα.

Στάση 3η: Καραϊβική
Οι Πειρατές της Καραϊβικής επιστρέφουν, ο Johnny Depp ξαναφοράει τα πειρατικά του και μπαίνει σε περιπέτειες με τον Μαυρογένη «Σε άγνωστα νερά». «Ο Ρομπ Μάρσαλ, που ανέλαβε απ' τον φανερά κουρασμένο Γκορ Βερμπίνσκι, έδωσε στη σειρά το φιλί της ζωής στήνοντας μια ισορροπημένη κωμωδία δράσης που δεν τεστάρει τα όρια της προσοχής και της αντοχής μας» γράφει ο κινηματογραφικός συντάκτης του in2life και μας κεντρίζει την προσοχή για να συνεχίσουμε την θαλασσινή έξοδο στην σκοτεινή αίθουσα. (δείτε ολόκληρη την κριτική του In2life εδώ. Διαλέξτε μία από τις βραδινές προβολές του Σαββάτου και επιλέξτε αυτές που δεν περιλαμβάνουν το χρηματικό «καπέλο» του 3D, καθώς στην συγκεκριμένη ταινία απ’ ό,τι φαίνεται είναι περιττό, και γλιτώστε έτσι ως τρία επιπλέον ευρώ.
Κόστος: 8-9,50 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v