Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης... σολάρει στην Αυλαία

Σε ένα εντυπωσιακό one man show, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας θυμίζει τις αγαπημένες στιγμές της δισκογραφίας του, μαζί με αγαπημένα τραγούδια άλλων συνθετών. Για λίγες μόνο παραστάσεις στην Αυλαία.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης... σολάρει στην Αυλαία
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Είναι η καρδιά μου μια αυλή
σ' ένα κελί που όλο μικραίνει.
Μα εσύ που έχεις το κλειδί
έλα και πες μου το "γιατί"...
Σε κάποια θάλασσα που ο ήλιος τη ζεσταίνει,
το όνειρό μου ξαποσταίνει...
Νερό κι αρμύρα να κάνουμε δική μας
τη μικρή ζωή μας...»

Με ένα εξαιρετικό α καπέλα, και μία «Παράκληση» ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας καλωσόρισε σε ένα ονειρικό ταξίδι, με εκείνον μοναχό καπετάνιο σε ένα πρόγραμμα για φωνή και κιθάρα όπως μας είπε. Στην πραγματικότητα όμως απολαύσαμε μία πανδαισία ηχοχρωμάτων και οργάνων που πέρασαν με καταπληκτική μαεστρία από τα χέρια του.

Βοηθός του ένας «λουπαδόρος» που βοηθούσε στην δημιουργία ενορχηστρώσεων, ενώ ο Ιωαννίδης περνούσε από την ηλεκτρική κιθάρα στην ακουστική, στα κρουστά και το πιάνο αλλά και τα πνευστά. Ακούσαμε μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια που έχει γράψει και τραγουδήσει, άλλων συνθετών, αλλά και δύο ξενόγλωσσα.

Η φωνή του ως ηχείο συναισθημάτων είναι το μεγάλο του όπλο, σε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί σαν σειρήνα και σε μαγνητίζει. Νομίζεις ότι χάνεται ο χωροχρόνος και αφήνεσαι στον «Προσκυνητή», τον «Καθρέπτη», το «Απόγευμα στο δέντρο», το «Δρόμος, Χρόνος, Πόνος», το «Δεν μπορώ», την «Πατρίδα», το «Ό,τι δεν είναι εδώ» και σε άλλα πολλά, χρόνια τώρα αγαπημένα. Μία αναδρομή σε όλους τους δίσκους με εκπλήξεις, καθώς η ερμηνεία στο «Καθώς περνά η ώρα» μας συγκίνησε πολύ. Απέδειξε ότι το solo ορισμένες φορές είναι πιο σαγηνευτικό από τις μεγάλες ορχήστρες.

Στο «A man needs a maid» του Neil Young προκάλεσε ρίγη και ιδιαίτερα όταν μετέφρασε το στίχο «Για να δώσεις αγάπη, πρέπει να ζήσεις αγάπη, για να ζήσεις αγάπη πρέπει να ανήκεις». Αποδείχθηκε εξαιρετικά σκοτεινός και ψυχεδελικός στο «Exit music» των Radiohead. Ξεδιπλώθηκαν η φωνή και οι μουσικές σαν άνθος που σιγά σιγά δείχνει την ομορφιά του, με αποκορύφωμα την ερμηνεία του στο «Βράδυ» της Λένας Πλάτωνος. Άλλαξε «δρόμους» και μας χάρισε και απρόσμενα τραγούδια όπως το «Σιγανοψυχάλισμα». Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε στον κύριο Βαγγέλη Λάππα που απέδειξε πόσο μάγος και τεχνίτης μπορεί να είναι ένας ηχολήπτης.

Με χιούμορ και ρεαλιστική ονειροπόλα διάθεση, με όλη την αντίφαση που εμπεριέχει αυτό, μας είχε κουρδισμένους επί τρεις ώρες οδηγώντας μας στη λύτρωση ακόμα και αν "Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ, Καληνύχτα".

Δευτέρα έως Τετάρτη, 21-22-23 και 28-29-30 Μαρτίου
Είσοδος 15 ευρώ (με κρασί ή μπύρα)
210-3474074
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v