Νατάσσα Μποφίλιου: Μουσική... έκρηξη στο Μετρό

Άλλοτε συγκινητική και άλλοτε δυναμική, η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει στο Μετρό ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα: και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, και εμπνευσμένες διασκευές, και παλιές κλασσικές επιτυχίες και νέες ελπιδοφόρες δουλειές.
Νατάσσα Μποφίλιου: Μουσική... έκρηξη στο Μετρό
Οι αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 15/4 είναι οι: Μαίρη Αβραάμ, Κασσιανή Λεοντιάδου, Σοφία Παράβαλου, Βάσω Γράψα, Φίλιππος Κρέκας. 

της Φιλουμένας Ζλατάνου

"Για να βρεθούμε εμείς οι δυο/ Πρέπει να σπάσουνε δυο κόσμοι..." μας τραγούδησε acapella η Νατάσα Μποφίλιου για να μας καλωσορίσει με το Belleville Rendez-vous, σε μία έναρξη από τις λίγες. Με πάθος, γυναικεία μαεστρία και εκρηκτικό ταπεραμέντο άλλαξε πολλούς ρόλους. Στις «Γάτες» του Κώστα Τσίρκα, από τον πρώτο δίσκο της, έγινε ναζιάρικο κορίτσι, ενώ στην «Ουρανία» μας έφερε στο νου μία Ελληνίδα «Μαλένα».

Μας συγκίνησε με τα τραγούδια «Σ'αυτό τον κόσμο» και το ανατριχιαστικό «Οι ομπρέλες του Ντεμύ», μας συγκλόνισε με τη στιβαρή της ερμηνεία στο «Αυτό είμαι» που πρωτοτραγούδησε η Τάνια Τσανακλίδου, τα «έχωσε» με το "Εν λευκώ" ενώ μας έδειξε τα δόντια που όλοι θα έπρεπε να δείχνουμε με τον «Λύκο». Ακούσαμε τραγούδια από όλους τους δίσκους της όπως «Κρύψου», «Μεγάλες Αγάπες», «Οι πρώην», «Μέτρημα», «Μεγάλες αγάπες», «Κοίτα εγώ», «το τέλος στο σαλόνι», «To αστέρι μου» και «Ευχαριστήριο». Μας χάρισε το «Τυχερό μου αστέρι» του Κωνσταντίνου Βήτα σε μία εμπνευσμένη swing διασκευή ενώ με πολύ ρετρό διάθεση έδεσε το «Άστο το χεράκι σου» με το «Πόσο λυπάμαι».

Δυναμική, θεατράλε, κορίτσι και γυναίκα, αλληλεπέδρασε με το κοινό και μοιράστηκε χωρίς φόβο αλλά με τσαμπουκά τις απόψεις της για το ελεύθερο ραδιόφωνο. Στο δεύτερο μέρος τραγούδησε και ο Θέμης Καραμουρατίδης, ενώ και οι ενορχηστρώσεις που είναι δικές του αναδεικνύουν τα τραγούδια χωρίς να είναι στομφώδεις αλλά και τις ερμηνευτικές ικανότητες της Μποφίλιου.

«Έχω ένα σχέδιο» και «Μάθε με να περπατώ» αποτέλεσαν την καλύτερη έναρξη για ό,τι έμελλε να ζήσουμε. Με «Το κοπερτί» της Λένας Πλάτωνος μας συγκλόνισε ενώ μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν το «I Feel You» των Depeche mode. Το intro -solo τσέλο από τον Άρη Ζέρβα που έδειξε όλη του τη δεξιοτεχνία, στο «Σ'εχω βρει και σε χάνω» αξίζει ξεχωριστή μνεία. Δεν έλειψε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο πρόγραμμα αλλά ούτε και ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Σπύρος Περιστέρης (Μινόρε της Αυγής) και η Χαρούλα Αλεξίου. Στο I'm Italian έδειξαν και πόσο σφιχτοδεμένοι είναι σαν μπάντα (εκτός των Belle Reve, Ι feel you και Το τυχερό μου αστέρι).

Να αναφερθούμε επίσης στους εμπνευσμένους φωτισμούς όπου κυριαρχούσε το ασπρόμαυρο και το κόκκινο. Μία μουσική πανδαισία που δεν πρέπει να χάσετε κάθε Παρασκευή και Σάββατο για λίγες παραστάσεις στο Μετρό.

ΜΕΤΡΟ (Γκύζη και Κάλβου 83)
Ώρα έναρξης παραστάσεων : 22:30 / Τιμή εισιτηρίου : 15 € με κρασί ή μπύρα Parking: Γκύζη & Λομβάρδου / Τηλ. Κρατήσεων : 210 6439089, 210 6461980
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v