Γ. Κούτρας και Γ. Νέγκα: Συνοδοιπόροι σε ένα πρόγραμμα - έκπληξη

Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής, σε ένα πρόγραμμα - έκπληξη, που τα έχει όλα: προσωπική δισκογραφία, επιτυχημένα ντουέτα, κλασσικά λαϊκά, αλλά και ξένες ροκ μπαλάντες.
Γ. Κούτρας και Γ. Νέγκα: Συνοδοιπόροι σε ένα πρόγραμμα - έκπληξη
της Φιλουμένας Ζλατάνου
 
Όταν μάθαμε για τις κοινές τους εμφανίσεις, ένα αίσθημα έκπληξης και αγωνίας μας γεννήθηκε. Δύο μεγάλες ελληνικές φωνές με ευρεία γκάμα τραγουδιών και ερμηνευτική δεινότητα ξεχωριστή για πρώτη φορά μαζί, επί σκηνής. Ο Γιάννης Κούτρας συναντά τη Γιώτα Νέγκα και μαζί, συνοδοιπόροι, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι ο ναύλος του οποίου δε γνωρίζεις πού θα σε οδηγήσει, από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Φεβρουαρίου αλλά και στις 4, 5 και 6 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Οι δύο στιβαροί ερμηνευτές μας καλωσόρισαν με το εξαιρετικό «Πόσο σ’αγαπώ», του Γιώργου Χατζηνάσιου, καθιστώντας σαφές ότι η χημεία που έχουν είναι δυνατή. Οι φωνές τους καθάριες, ζωγραφίζουν μαζί με διαφορετικά ηχοχρώματα έναν καμβά από τους σπάνιους του ελληνικού τραγουδιού. Η Γιώτα Νέγκα παίρνει τη σκυτάλη για να μοιραστεί μαζί μας κομμάτια αγαπημένα όπως το «Έχω άνθρωπο», «Μέτρησα», «Τι να του συμβαίνει» και το ανατριχιαστικό «Δεν είμαι άλλος», ξυπνώντας μνήμες και συναισθήματα. Το παίξιμο του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο δημιουργούσε ατμόσφαιρα αργεντίνικου τανγκό.

Σειρά είχε ο Γιάννης Κούτρας με τραγούδια από το «Σταυρό του Νότου», που σφράγισε με την ερμηνεία του. Η φωνή του αναλλοίωτη και η ερμηνεία του βιωματική, μας χάρισε το εκρηκτικό «Μαχαίρι», το «Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής», το «Kuro Siwo», τη «Θεσσαλονίκη», τον «Ιδανικό κι ανάξιο εραστή», τον «Παλιό στρατιώτη», το «Αχ και να 'ξερες» και άλλα πολλά, με θεατρικότητα, δοτικότητα και πάθος αυθεντικό.

Η Νέγκα, ως άλλη κινηματογραφική ηρωίδα του François Truffaut, ερμήνευσε εξαιρετικά τον «Σταυρό του Νότου» και τον «Βασιλιά» της Αφροδίτης Μάνου, για να έρθει εν συνεχεία η ώρα μίας ξεχωριστής ενότητας, όπου οι δύο καλλιτέχνες επέλεξαν τέσσερα τραγούδια ξένου ρεπερτορίου εκπλήσσοντάς μας και καταρρίπτοντας τα στεγανά που μπορεί να έχει ο κόσμος για αυτούς και τις ταμπέλες που τους έχει φορέσει. Ο Κούτρας στο «If» και το «Smile» ήταν συγκινητικός, ενώ η Νέγκα στο «Un ano d’amor» και στο «Ain’t no sunshine» άκρως αισθησιακή.

Από ένα τέτοιο πρόγραμμα σφιχτοδεμένο και σωστά κατανεμημένο, δε θα μπορούσαν να λείπουν ορισμένα από τα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και το κλασσικό λαϊκό τραγούδι. Από τη γεμάτη ελπίδα ερμηνεία της Νέγκα στο «Μην απελπίζεσαι», μέχρι τη συγκλονιστική ερμηνεία του Κούτρα στο «Πάλιωσε το σακάκι μου» η διαδρομή οδηγεί στη λύτρωση, χωρίς να μυρίζει «μούχλα». Το νιώθουν και το περνούν στο κοινό.

Μαζί τους οι ορεξάτοι μουσικοί Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα, Χάρης Κελλάρης στο μπάσο και Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να «δέσει το γλυκό» και συνεισφέρουν στο καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)
Αυλαία, Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ.: 210 3474074

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v