Συναυλίες 2011: Τα πρώτα ονόματα

Roxette, Bon Jovi, Kim Wilde, Wire, Kyuss Lives, God is an Astronaut, και η Samantha Fox στη σύμπραξη της χρονιάς με τον Γιάννη Γιοκαρίνη (!) υπόσχονται πως το 2011 θα είναι –αν μη τι άλλο– νοσταλγικά χαρούμενο.
Συναυλίες 2011: Τα πρώτα ονόματα
της Ηρώς Κουνάδη

Νοσταλγείτε έστω και λίγο τα ‘80s; Πληκτρολογείτε συχνά - πυκνά στο YouTube ονόματα όπως αυτά των Kim Wilde, Samantha Fox, Bon Jovi; Παίζει ακόμη στο CD player το CD των Roxette που αγοράσατε στο σχολείο; Αν ναι, τότε το 2011 είναι η χρονιά σας. Οι διοργανωτές έχουν θυμηθεί όλα τα soundtracks που έπαιζαν όταν έδιναν τα πρώτα τους φιλιά –ή όταν έστηναν τους πρώτους τους καυγάδες– κι όπως φαίνεται από τις προπωλήσεις, η νοσταλγική τους διάθεση είναι μεταδοτική. Αν δεν εξηγείται έτσι, τότε ίσως να οφείλεται στις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων – παράπλευρα κέρδη της οικονομικής κατάστασης.

Αν πάλι προσδοκούσατε καινούρια ελπιδοφόρα ονόματα, νέες τάσεις, πειραματικούς ήχους και φρέσκιες προτάσεις, δύο πράγματα έχουμε να πούμε. Πρώτον, σταματήστε να διαβάζετε εδώ. Και δεύτερον, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αυτά που ακολουθούν είναι μόνο τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Ελπιδοφόρες φήμες κυκλοφορούν –όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Τίποτα δεν έχει χαθεί. Θα επανέλθουμε.

Οι μέχρι στιγμής «κλεισμένες» συναυλίες για το 2011 έχουν ως εξής.

God is an astronaut: Post-rock ήχοι από τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού, στις 6 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο, που επανέρχεται δυναμικά στις χειμωνιάτικες συναυλίες, μετά από ένα σύντομο διάστημα ησυχίας, και την προηγούμενη μέρα, 5 Φεβρουαρίου, στο Eightball της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 19 και φτάνουν έως 25 ευρώ.

Africa Bambaataa: Στο Fuzz Club στις 25 Φεβρουαρίου θα ακούσουμε hip hop beats, electro-funk grooves και αμέτρητα scratch από τον θρύλο της μαύρης μουσικής αυτοπροσώπως. Το «ζέσταμα» θα αναλάβουν ο DJ Noiz με ένα DJ set και οι Invisible Rocκers Crew, το μοναδικό electro-funk σχήμα στην Ελλάδα. Τα εισιτήρια κοστίζουν μόλις 20 ευρώ.

Samantha Fox: Και όχι μόνο Samantha Fox, αλλά και Γιάννης Γιοκαρίνης, στην πιο σουρεάλ σύμπραξη των τελευταίων χρόνων. Μαζί τους ο καλύτερος σωσίας του Michael Jackson (!) Ernest Valentino, για να γίνει το σχήμα ακόμη πιο disco. Απόκριες, φυσικά, πότε άλλοτε θα μπορούσε να είναι; 26 Φεβρουαρίου, για την ακρίβεια, στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου. Put your masks on. Τα εισιτήρια κοστίζουν 35 ευρώ.

Burn Baby Burn: Όλη η avant garde κουλτούρα για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή –οι fans έχουν ανοίξει σαμπάνιες ήδη από την στιγμή που κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες. Για τους υπόλοιπους, έχουμε και λέμε: Khan (των Captain Comatose), Kid Congo Powers (των Nick Cave and the Bad Seeds), Julee Cruise (των Blue Velvet / Twin Peaks), Danielle De Picciotto (Multimedia-Artist), Chris Hughes (των Hugo Race) και Alexander Hacke (των Einstürzende Neubauten) παρελαύνουν από τη σκηνή του Fuzz το Σάββατο 5 Μαρτίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ.

Kim Wilde: You Keep me Hangin’ On τραγουδάμε μαζί με την βρετανίδα pop star που ξεκινά δυναμικά το κύμα της αναβίωσης των ‘80s, καταφτάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην Αθήνα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 40 ευρώ. Θα την υποδεχτούμε στο Fuzz, στις 13 Μαρτίου, την ίδια μέρα με τους συμπατριώτες της…

…Wire: που έρχονται επίσης για πρώτη φορά στην Αθήνα, και μάλιστα με νέο album στις βαλίτσες τους, μετά από τρία χρόνια δισκογραφικής αποχής. Οι Βρετανοί post-punks υπόσχονται ένα larger than life show στο Gagarin, με τα εισιτήρια να κοστίζουν από 29 έως 34 ευρώ.
 
Uriah Heep: Και οι Θεσσαλονικείς, όμως, έχουν ραντεβού για τις 13 Μαρτίου, και μάλιστα με τους πατέρες του progressive rock, που καταφτάνουν ακμαιότατοι στο Bloc 33, αφού κάνουν μια στάση την προηγούμενη, 12 Μαρτίου, στο Gagarin στην Αθήνα. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Paradise Lost: Και Goth και metal και μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας πλέον, οι Paradise Lost μας τιμούν για μία ακόμα φορά με την παρουσία τους, αυτή τη φορά για να παρουσιάσουν το album τους Draconian Times, στις 18 και 19 Μαρτίου στο Fuzz. Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ.

Kyuss Lives!: Για την ακρίβεια, οι John Garcia, Nick Oliveri και Brant Bjork, με τον κιθαρίστα Bruno Fevery στη θέση του μεγάλου απόντα Josh Homme, που διαφώνησε με την ιδέα της επανένωσης –εξ ου και η μικρή αλλαγή του ονόματος του group. Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας για την παρουσίαση του νέου τους album, οι Kyuss Lives κάνουν στάση και στην Αθήνα, στις 26 Μαρτίου στο Fuzz, και υπόσχονται… old school head banging υπό τους ήχους του Demon Cleaner. Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ.

Deep Purple και Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Μπορεί οι Scorpions να σταμάτησαν τις περιοδείες, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όμως θα συμπράξει και πάλι με μια ροκ μπάντα - θρύλο. Η περιοδεία ξεκινά στις 20 Μαΐου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και συνεχίζεται την επόμενη μέρα στην Πάτρα, στις 23 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και οι Deep Purple εμφανίζονται εν συνεχεία χωρίς τον Βασίλη, αλλά με τους George Gakis and the Troublemakers, στις 25 Μαΐου στα Ιωάννινα. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 38 ευρώ.

Roxette: Ναι, κι όμως, Roxette. “Listen to your heart” και “It Must Have been Love” αλλά και “Sleeping in my Car” για τα παιδιά των ‘90s που φέτος έχουν την τιμητική τους. «Θα είναι υπέροχο να ξανασυναντήσουμε το κοινό μας στον Πλανήτη Γη» δηλώνει περιχαρής ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του ντουέτου, Per Gessle, συνεισφέροντας λίγο σουρεαλισμό ακόμα στην χρονιά. Θα τους δούμε –ό,τι κι αν λέμε– από κοντά στις 27 Μαΐου, στο Terra Vibe της Μαλακάσας. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 35 έως 60 ευρώ.

Bon Jovi: Ήταν η πρώτη συναυλία που ανακοινώθηκε για το 2011 –και μάλλον αυτή που έδωσε το έναυσμα και άνοιξε τον χορό της ρετρο-μανίας. Bon Jovi, λοιπόν, στις 20 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και τα λόγια είναι περιττά. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 50 ευρώ. Κλείστε. Στο Jumping Fish τρέχει διαγωνισμός για το νέο, ανερχόμενο ελληνικό group που θα support-άρει την συναυλία. Ψηφίστε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v