Ρίτα Αντωνοπούλου: «Το πρόγραμμα φτιάχνεται για να περάσει καλά ο κόσμος»

Με τέσσερις εξαιρετικούς σολίστες επί σκηνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου παρουσιάζει τραγούδια από τον νέο της δίσκο, αναμιγνύοντάς τα με κομμάτια δημιουργών από τον Θ. Μικρούτσικο μέχρι τον Jacques Brel, σε ένα πρόγραμμα - έκπληξη.
Ρίτα Αντωνοπούλου: «Το πρόγραμμα φτιάχνεται για να περάσει καλά ο κόσμος»
της Φιλουμένας Ζλατάνου
Φωτογραφίες: Θάνος Σπηλιόπουλος


Ποια είναι η συνταγή για μια άκρως επιτυχημένη συναυλία; Διαλέγεις τέσσερις εξαιρετικούς σολίστες, τον Δημήτρη «Πρύτανη» Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Λευτέρη Πουλιό στα πλήκτρα και τα πνευστά, τον Άκη Γαβαλά στα τύμπανα και τον Χρήστο Βογιατζή στο μπάσο, προσθέτεις μία εκρηκτική νεαρή ερμηνεύτρια που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα, όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, τα αναμειγνύεις με επιλογές τραγουδιών ξεχωριστές, και έτοιμο το μουσικό δείπνο γκουρμέ απολαύσεων.

Ηλεκτρισμένη η έναρξη με την επιλογή του τραγουδιού του Θάνου Μικρούτσικου «Ρόζα Λούξεμπουργκ» (από το δίσκο του 1977 «Τροπάρια για Φονιάδες») να μας εκπλήσσει θετικά και να μας διαβεβαιώνει ότι αυτό που έπεται δεν είναι συνηθισμένο. Ο Άκης Γαβαλάς στα τύμπανα έδωσε το δαιμονισμένο σύνθημα και οι μουσικοί ακολούθησαν σαν ένας ζωντανός οργανισμός.
 

Η Αντωνοπούλου λαμπερή, πήρε τα απαραίτητα γκάζια από τους μουσικούς και τα μετέφερε στο κοινό με διονυσιασμένες ερμηνείες. Πρόσθεσε εντέχνως ανάμεσα στα τραγούδια, τα ήδη γνωστά και αγαπημένα, αρκετά από το νέο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου, ώστε να τα αναδείξει χωρίς να κουράσει το κοινό. «Πάντα φτιάχνω το πρόγραμμα και με βάση τι θα ήθελε να ακούσει ο κόσμος για να περάσει καλά», μας είπε πριν την πρεμιέρα. Η θεατρική παιδεία της τη βοηθά να ξεδιπλώνει με ευκολία την ερμηνευτική της δεινότητα επί σκηνής.

«Μοναξιά χιλιάδες φύλλα», «Κάνε με πάλι να μπορώ», «Ελένη», «Μαριάνθη των Ανέμων», «Τρίτο Στεφάνι», «Θα είμαι κοντά σου όταν με θες», «Μαρέα», «Κιβωτός», «Αγάπη», «Ο Καθρέπτης», ήταν ορισμένες από τις επιλογές της. Στην «Παναγία των Πατησίων» μας συγκίνησε και μας άφησε μια γλυκιά μελαγχολία. Η καλύτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η ανατριχιαστική ερμηνεία της στο «Dans le port d’Amsterdam», του Jacques Brel, που μας καθήλωσε.
 

Τα καινούρια τραγούδια ένα κι ένα, μας έμειναν στα χείλη και μας άφησαν προσμονή για το δίσκο. Ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Θηβαίου, Θέμη Καραμουρατίδη, Διονύση Τσακνή, Μαρίας Παπαγεωργίου, Οδυσσέα Ιωάννου, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Βίλλυς Ανιάνου, Σταύρου Σταύρου, Φωτεινής Λαμπρίδη, Δανάης Παναγιωτοπούλου, Νίκου Ζούδιαρη, Αργυρώς Χριστοδουλίδου, από τα οποία μοιράστηκε αρκετά μαζί μας.

Σέβεται το κοινό της και πιστεύει ότι «πέσαμε σε μια δύσκολη περίοδο για τη δισκογραφία, αλλά ίσως είναι και για καλό, γιατί είναι μια εποχή που θα κρατήσει όποιον πραγματικά το αξίζει και αυτό το αποφασίζει ο κόσμος».

Ο Χρήστος Βογιατζής κεντάει με το μπάσο και στο Purple Rain αναδεικνύει τις φωνητικές του ικανότητες. Για τον Δημήτρη Σινογιάννη τα λόγια περιττεύουν, είναι το μπαχάρι που ανεβάζει κλίμακες επάνω το συνολικό αποτέλεσμα, ενώ ο καταπληκτικός Λευτέρης Πουλιός μας συναρπάζει με τις ικανότητές του. Εντέλει είδαμε ένα πρόγραμμα που έδωσε νόημα στις Τετάρτες μας. Μην το χάσετε.

Για τρεις ακόμα Τετάρτες στο Club του Σταυρού του Νότου.
Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος - Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 10 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα (2€ επιπλέον για ποτό) 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v