Αλ. Εμμανουηλίδης και Μ. Παπαγεωργίου: Πρόγραμμα - έκπληξη στο Μετρό

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου κοινού τους δίσκου, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και η Μαρία Παπαγεωργίου μοιράζονται τη σκηνή του Μετρό, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εξαιρετική μουσική, δυνατές ερμηνείες και χαρούμενα vibes.
Αλ. Εμμανουηλίδης και Μ. Παπαγεωργίου: Πρόγραμμα - έκπληξη στο Μετρό
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Ένα φως που ακροβατεί» τύλιξε το βράδυ της Δευτέρας τη Μουσική Σκηνή Μετρό, όπου για δύο Δευτέρες ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζουν το δικό τους τολμηρό, ενήλικο παραμύθι τραγουδιών. Πολλά μουσικά όργανα επί σκηνής, ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σκηνικό και φωτισμοί ταιριαστοί συνθέτουν τον καμβά για να ζωγραφίσουν με μουσικές και καλή διάθεση οι δύο καλλιτέχνες.

Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Αλ. Εμμανουηλίδη και της Μ. Παπαγεωργίου με highlight τον κοινό τους δίσκο, ένα δίσκο που προσγειώθηκε σαν έκρηξη ηχοχρωμάτων και εξαιρετικού λόγου, που αναδεικνύεται από τη live παρουσίαση του. Η φωνή της Παπαγεωργίου είναι γεμάτη φλόγα και πάθος, και χρωματίζει την κάθε λέξη που εκφέρει με ποικιλία συναισθημάτων. Πολύ ώριμη και μεστή η ερμηνεία της, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μία αεικίνητη pocket size φιγούρα με τεράστια ερμηνευτική δεινότητα και αξιοζήλευτο βιμπράτο. Στο κλασσικό Summertime in Prague, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, μας χαρίζει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία του κομματιού.

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης είναι πολύ διαφορετικός, αλέγκρος και χιουμορίστας, με δικό του τρόπο εκφοράς των τραγουδιών, με αρρενωπότητα και ερμηνεία που βγαίνει από τα «σωθικά» του. Παίζει, τραγουδάει, αλληλεπιδρά με το κοινό, ξεγυμνώνει την εικόνα του και απογειώνεται ερμηνευτικά στα δύο κομμάτια του Μικρούτσικου από τον «Σταυρό του Νότου». Δε μένει στην ευκολία της μίμησης κανενός καλλιτέχνη και βγάζει τη δική του προσωπικότητα στα κομμάτια άλλων τραγουδοποιών, όπως του Σωκράτη Μάλαμα το «Της Σιωπής» και στον «Τειρεσία» του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στο «Ας χαθείς» του Χρήστου Θηβαίου η Παπαγεωργίου μας συγκλονίζει με μόνη συνοδεία τον Χρήστο Τόλη στο πιάνο και τον Γιάννη Μπούρα σε συμμετοχή-έκπληξη. Στον «Τρελό» του Μίλτου Πασχαλίδη η ενορχήστρωση είναι εξαιρετική. Σε κάποια άλλα κομμάτια θα θέλαμε λίγο περισσότερα γκάζια. Ακούσαμε την εξαιρετική «Παράγκα», το «Billie Jean», το «Χάρτινο Τσίρκο», τα «360 χλμ» και άλλα που έδεναν υπέροχα με τα τραγούδια των παιδιών. Μας έκανε εντύπωση ότι όλο το μαγαζί έγινε μετά από ένα σημείο μία παρέα.

Την επόμενη Δευτέρα είναι η τελευταία τους παράσταση, μην τη χάσετε γιατί, «Θε να ’ρθει κάποιο σούρουπο ξανά ν’ ανταμωθούμε» και να περάσουμε εξαιρετικά, χωρίς να μετανιώνουμε τα χρήματα που δίνουμε.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου
ΜΕΤΡΟ (Γκύζη & Κάλβου 83)
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 15€ με ποτό
Τηλ. κρατήσεων: 210 6439089 & 210 6461980
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v