Cristina Branco: «Ποιητικά» fados στο Half Note

Από την τζαζ και το ροκ ως την ενασχόλησή της με το fado και την καταξίωση της ως μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες του είδους, η Cristina Branco έρχεται για μια εβδομάδα ιδιαίτερου πορτογαλικού «αέρα» στο Half Note.
Cristina Branco: «Ποιητικά» fados στο Half Note
Οι τυχερές αναγνώστριες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για απόψε (30/11) είναι οι:
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΒΑΣΩ ΧΑΡΜΠΑ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Μια από τις πιο σπουδαίες τραγουδίστριες του fado σήμερα, η Cristina Branco στα νεανικά της χρόνια δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για το fado ούτε για τη μουσική, γενικότερα. Οι μουσικές της προτιμήσεις ήταν η τζαζ και το ροκ – και έτεινε περισσότερο προς την Billie Holiday και την Joni Mitchell παρά προς την Amalia Rodrigues.

Μάλιστα, η επαφή της με αυτή την κορυφαία τραγουδίστρια των fados υπήρξε μάλλον τυχαία – και μοιραία – αλλάζοντας πλήρως την ζωή της Cristina που, μετά από αυτό, στράφηκε στο fado, χωρίς όμως επαγγελματικές επιδιώξεις. Σχεδόν τυχαία, έβγαλε ένα live δίσκο που την έκανε πασίγνωστη στην Πορτογαλία – και, βαθμιαία, στην Ευρώπη.

Έτσι, η Cristina είδε ότι το πεπρωμένο της την οδηγούσε στην μουσική και ιδιαίτερα στο fado. Με ιδιαίτερη τραγουδιστική προσέγγιση και με μια σταθερή επαφή με την ποιητική πλευρά του, η Cristina δημιούργησε μια πιο «έντεχνη» όψη στο fado που δεν έρχεται σε αντίφαση ή αντίθεση με την παραδοσιακή. Όλοι οι δίσκοι της μέσα στον νέο αιώνα υποδηλώνουν την επιμονή της να αποδώσει την ποιητική ομορφιά της λαϊκής πορτογαλικής μουσικής γι αυτό και φροντίζει να συνεργάζεται πάντα με τους κορυφαίους.



Από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η Cristina Branco φέρνει το ιδιαίτερο ερμηνευτικό στιλ της στην Αθήνα. Το Half Note Jazz Club θα φιλοξενήσει την Πορτογαλίδα καλλιτέχνιδα μια εβδομάδα αφιερωμένο στα «ποιητικά fados».

Cristina Branco: τραγούδι
Ricardo Diaς: πιάνο
Eurico Dionísio: πορτογαλεζικη κιθάρα
Alexandre Silva: κλασική κιθάρα
Fernando Maia: μπάσο

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15
Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v