Θάνος Μικρούτσικος-Χρήστος Θηβαίος για λίγες ακόμα παραστάσεις

Λίγο πριν πέσει η αυλαία των επιτυχημένων μουσικών παραστάσεων Μικρούτσικου-Θηβαίου στον Σταυρό του Νότου, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, το In2life βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει όσα δεν πρέπει να χάσετε.
Θάνος Μικρούτσικος-Χρήστος Θηβαίος για λίγες ακόμα παραστάσεις
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε και το ίδιο συμβαίνει με την εξαιρετική συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Χρήστο Θηβαίο, στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Γέμισαν τα Παρασκευοσάββατά μας με ηχοχρώματα, εξαιρετικά τραγούδια όπως τα «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», «Για τον φτωχούλη Μπέρτολ Μπρεχτ», «Κορίτσια της συγγνώμης», «Ξημέρωμα στην Εθνική» , «Μυστήριο τρένο», «Ημερολόγιο», «Κανείς δεν έρχεται», «Ας χαθείς», «Γυναίκα», «Πιο πέρα από τα μάτια» , «Περικοπές ενός απόκρυφου ευαγγελίου», «Παλιός στρατιώτης», «Αχάριστη», «Γορίλλας», «Μικρή Πατρίδα» και φυσικά κομμάτια από τον πολυαγαπημένο σε τρεις γενιές «Σταυρό του Νότου».

Αυλαία πέφτει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το είδαν να το ξαναδούν και σε όσους δεν πρόλαβαν να σπεύσουν. Ο Χρήστος Θηβαίος σε μια ερμηνευτική κατάθεση ψυχής βάζει φωτιά στις λέξεις και ο μαέστρος Θάνος Μικρούτσικος παίζει πιάνο δαιμονισμένα, τραγουδά παθιασμένα και ξεσηκώνει τον κόσμο.

Εκτός από τους δυο πρωταγωνιστές αξίζει να πάτε και για να απολαύσετε μουσική από μια μπάντα σφιχτοδεμένη και άκρως δυνατή. Για τον «Πρύτανη», όπως τον αποκαλούν στον μουσικό χώρο, Δημήτρη Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα, τα λόγια περιττεύουν καθώς είναι ολοκληρωμένος και από άποψη τεχνική αλλά και από ηχόχρωμα στα σολαρίσματά του. Ο Άκης Γαβαλάς στα τύμπανα δίνει ροκ βάση στα τραγούδια, ενώ το στιβαρό μπάσο του Χρήστου Βογιατζή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσο για τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον μάγο των πνευστών, η αίσθηση ότι είναι μία ορχήστρα από μόνος του θα σας συντροφεύει για καιρό. Η μπάντα αυτή δίνει διαφορετικό ηχόχρωμα σε κάθε τραγούδι και λειτουργεί, όπως πρέπει, σαν ένας ζωντανός οργανισμός που μεταλλάσσεται ανάλογα με το ύφος και το αίσθημα του εκάστοτε τραγουδιού. Ακόμα και τα σολαρίσματα δεν κουράζουν, δε φλυαρούν, αλλά ανεβάζουν την ένταση και βάζουν φωτιά επί σκηνής.

Κι αν ακόμα δεν πειστήκατε, ή το έχετε δει πολλές φορές, λάβετε υπόψη τα παρακάτω σημαντικά συστατικά: Πρόκειται για ένα ειλικρινέστατο πρόγραμμα, το οποίο δεν κουράζει, σέβεται το κοινό και σας δίνει ελπίδα για το μέλλον των μουσικών προγραμμάτων και που μας αποδεικνύει πως μπορούμε να ζούμε καλά «Στην ίδια πόλη υπό βροχήν».

Σταυρός του Νότου: Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9226975, 2109239031
Είσοδος: 15 ευρώ με κρασί-μπύρα (ή +3 ευρώ για ποτό)
Στο τραπέζι ελάχιστη κατανάλωση 30 ευρώ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v