Ο Κ. Λειβαδάς συναντά τους φίλους του στο Κύτταρο

Ήταν όλοι εκεί. Η Ρ. Αντωνοπούλου, η Δ. Γλέζου, ο Γ. Ρωμανός και η Κ. Τσάβαλου ανέβηκαν στη σκηνή μαζί με τον Κώστα Λειβαδά, ο οποίος εν μέσω του πάρτι, βρήκε χρόνο να μιλήσει στο in2life για το νέο πρόγραμμα και... την ελληνική διασκέδαση.
Ο Κ. Λειβαδάς συναντά τους φίλους του στο Κύτταρο
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και στο ιστορικό Κύτταρο επικρατεί αναβρασμός. Η πρεμιέρα του Κώστα Λειβαδά με εξέχοντες guests είναι γεγονός. Γύρω στις 11.00, τα φώτα κλείνουν και ο Λειβαδάς ανεβαίνει στη σκηνή, κάθεται στο πιάνο και μας καλωσορίζει με το τραγούδι «Η ψυχή της τρελής περιπέτειας». Δοτικός και παθιασμένος εξ’ αρχής παρασύρει το κοινό μαζί του και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της εποχής, με τραγούδια έντονα κοινωνικοποιημένα από το νέο του δίσκο.
 
Όπως είπε πριν την πρεμιέρα στο in2life «όταν βγαίνει ένας δίσκος σε μια τόσο δύσκολη εποχή, το σημαντικό είναι να μεταφερθεί το μήνυμά του, και τι καλύτερο για να γίνει αυτό από ένα πάρτι με ανθρώπους που τα τελευταία 15 χρόνια είναι ήρωες μου ή έχουμε συνεργαστεί στη σκηνή και στη δισκογραφία;».

Έχει μαζί του εξαίρετους μουσικούς, σολίστες που αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά. Ο Άκης Κατσάτσος στο μπάσο, χρόνια με τον Τζίμη Πανούση αποτελεί τη στιβαρή βάση των ενορχηστρώσεων, όπου επάνω έχτισαν ο Τσίκο με το πολύχρωμο παίξιμο στα τύμπανα, ο πολυτάλαντος Λευτέρης Πούλιος στο σαξόφωνο και τα πλήκτρα και ο τρομερός Βαγγέλης Τζάτζος στην ηλεκτρική κιθάρα που μας ξεσήκωσε με τα slides του.

Ο Λειβαδάς συνεχίζει με κομμάτια από το νέο του δίσκο «Κρατήσου από τη στάχτη», όπως το δυνατό «10 αριθμοί», διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «θαύμα είναι να πεταχτεί σπόρος από το χέρσο και καμένο χωράφι». H Ρίτα Αντωνοπούλου, λαμπερή και τσαχπίνα, ανεβαίνει στη σκηνή για να μοιραστούν το ντουέτο «Πόσο ακόμα». Σειρά έχει η Δέσποινα Γλέζου με το συγκλονιστικό «Όχι μπάλα στο σαλόνι». Ένα τραγούδι που σε ταρακουνάει και σου ξυπνάει μνήμες, με το Λειβαδά να παίζει πιάνο εκστατικά. Η κραυγή της Γλέζου είναι αυθεντική και διαπεραστική και κρύβει την ροκιά και την αθωότητα μιας εποχής που έχει τελειώσει αλλά πάντα θυμόμαστε με νοσταλγία.

Διότι «πάντα είναι το ζητούμενο η αθωότητα. Ο δυτικός τρόπος ζωής με τους απάνθρωπους ρυθμούς και το κυνήγι του χρήματος μας έχει τσαλακώσει, μας έχει αδειάσει το βλέμμα και δεν ακούμε τι μας λέει ο άλλος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κ. Λειβαδάς στη συνομιλία μας.

Ο Γιώργος Ρωμανός είναι μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό τραγούδι κι ας μην τον γνωρίζουν οι νεότεροι. Ένας ροκ τύπος με φωνή αηδονιού, που μετά το αισθαντικό «Άγγελοι με ένα φτερό», τραγουδάει με τον οικοδεσπότη της βραδιάς το «Φάντασμα που δεν αφήνει ίχνη» και η σκηνή του Κυττάρου παίρνει φωτιά. Εν συνεχεία, μεταμορφώνεται τελείως με δύο δικά του τραγούδια με καθαρά ροκ βάση. Ο Τζάτζος με τη «βρωμιά» στην κιθάρα ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα και αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της βραδιάς, μεταφέροντας τους θαμώνες στις παλιές ένδοξες εποχές του Κυττάρου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Οδυσσέας Ιωάννου εμφανίζεται και μας ταράζει με ένα κείμενο δυναμίτη για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπως την έζησε ο ίδιος, για να ερμηνεύσει ο Λειβαδάς το «Πείσμα», κάνοντας ολόκληρο το Κύτταρο να ανατριχιάσει. «Περιμένω από τα νέα παιδιά να καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα, να ψάξουν την παιδεία τους και να παίρνουν θέση με συνέπεια και να μην αντιδρούν σπασμωδικά», λέει.

Η Γλέζου μας μεταφέρει στην εποχή των Νοστράδαμος με το «Δωσ’ μου το χέρι σου», για να μας εκπλήξει μετά με τη διασκευή του κλασσικού ρεμπέτικου της Παπαγκίκα «Έμαθα πως είσαι μάγκας». Τέλος μας αποχαιρέτησε με το «Επιμένω ελληνικά», στρώνοντας το έδαφος για την Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία τραγούδησε τρεις επιτυχίες του Κώστα Λειβαδά, με την έντονη θεατράλε ερμηνεία της.

Ο τραγουδοποιός ξέρει σαν σωστός μαέστρος να αφουγκράζεται το vibe των ερμηνευτών και των μουσικών του και να το μετουσιώνει σε εκρηκτικό παίξιμο αλλά και «να έχει το αντανακλαστικό για την κοινωνία που ζει», όπως πρέπει να έχουν οι τραγουδοποιοί.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς είναι ο Γιάννης Κούτρας που ανανεώνει με την ερμηνεία του και αναδεικνύει τα τραγούδια του Λειβαδά, κλέβοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις. Καθαρή άρθρωση, στεντόρεια φωνή, πάθος και ερμηνευτικές εξάρσεις που όμως είναι γήινες και στο τραγούδι «Οι Φίλοι μας» απλά γεμίζεις και δε θέλεις τίποτε άλλο.

Η βραδιά που αφήνει γλυκιά προσμονή για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν κλείνει με την ηθοποιό Κατερίνα Τσάβαλου η οποία μοιράζεται δύο ντουέτα με τον Λειβαδά και ξεσηκώνει με την ανεπιτήδευτη ζωντάνια και την παιδικότητά της.

Εντέλει, ο «Τελευταίος ας κλείσει την πόρτα», αφού πρώτα περάσει μία βόλτα από το Κύτταρο και αφεθεί στις επιλογές και τα δώρα του οικοδεσπότη Κώστα Λειβαδά, καθώς «ο Έλληνας κινδυνεύει να πεθάνει από το ξέσκασμα, θέλει συνέχεια να ξεσκάει, για να μη σκέφτεται, με αποτέλεσμα να επιτείνει την αμνησία και τον αποπροσανατολισμό του.»

Info:
Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Οκτωβρίου
Ο Κώστας Λειβαδας συναντά στη σκηνή του Κύτταρο την Ανδριάννα Μπάμπαλη. Special Guests την Παρασκευή οι: Ρένος Χαραλαμπίδης και Mπάμπης Στόκας και το Σάββατο οι: Τρίφωνο, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Δημητριάδης
Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Νοεμβρίου 
Ο Κώστας Λειβαδάς σας καλωσορίζει στην Ηπείρου κι Αχαρνών με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Μαριάννα Πολυχρονίδη. Special Guest το Σάββατο ο Νίκος Πορτοκάλογλου
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 15 € (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)
Κύτταρο Live, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ.:210 8224134
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v