Club openings: Τα χειμωνιάτικα dancefloors

Τα δροσερά venues των καλοκαιρινών club επιτέλεσαν το έργο τους και δίνουν την σκυτάλη στα χειμερινά τους «αδελφάκια». Προπονηθείτε στις χορευτικές φιγούρες και ακολουθήστε μας στην χαρτογράφηση των καλύτερων dancefloor για το 2010-11.
Club openings: Τα χειμωνιάτικα dancefloors
του Γιώργου Κόκουβα

Μαζί με εσάς, το καλοκαίρι που μας πέρασε έκαναν τις διακοπές τους και τα μεγαλύτερα club της Αθήνας, παραθερίζοντας στις «εξοχικές τους κατοικίες». Αρκετά, όμως χαρήκατε τις νύχτες κάτω απ’ τα αστέρια. Το βλέμμα πλέον χαμηλώνει από τις ανοιχτές οροφές προς τα χειμερινά dancefloors και… αρχίζει ο χορός.

Επανακάμπτουν…
«Σαν τα χιόνια» επιστρέφουν κάθε χειμερινή σεζόν τα μεγάλα club που αγάπησε το αθηναϊκό κοινό. Από τα μαγαζιά που μάς καλόμαθαν με βραδιές ατέλειωτου χορού τα τελευταία χρόνια, επανέρχονται πιστά στις επάλξεις τα ακόλουθα:

Το Baraonda (Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6444308)), με συνεπή εμμονή στο νέο-μπαρόκ στιλ και στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιεί την επάνοδό του στις 8 Οκτωβρίου. Ο resident DJ Μάριος Χαβιάρας ακολουθεί mainstream μονοπάτια, την ίδια ώρα που ο chef Μιχάλης Ντουνέτας ετοιμάζεται να επιμεληθεί τα γνωστά μεσογειακά εδέσματα του εστιατορίου. Η έκπληξη της χρονιάς είναι το sushi, που έρχεται να ταράξει τα γευστικά νερά του γνωστού club. Τα decks προσκαλούν το κοινό καθημερινά στους Αμπελόκηπους από τις 21.00. Η απλή φιάλη κοστίζει 110 ευρώ.

Το Candy Bar downtown μετακόμισε στην χειμερινή του «φωλιά» στο Γκάζι (Ιερά Οδός 41, τηλ. 210 3463080) και από την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε μπρος το πλούσιο θεματικό ρεπερτόριό του. Τετάρτες με καραόκε, Πέμπτες που μυρίζουν thriller, mainstream Παρασκευο-Σάββατα και R&B Κυριακές δίνουν τον ρυθμό του φετινού clubbing από Τετάρτη ως Παρασκευή. Η απλή φιάλη κοστίζει 110 ευρώ ενώ η είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ.

Το «W» κάνει το μεγάλο μπαμ της επιστροφής του την 1η του Οκτώβρη, θέλοντας να συνεχίσει τα επιτυχημένα πάρτι του καλοκαιριού, στηνΠειραιώς 130 στο Γκάζι. Τα «Show me Love» dj sets μεταφέρονται στις χειμωνιάτικες Πέμπτες, ενώ από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, οι clubbers καλούνται να κουνήσουν τα πόδια τους στο «καλύτερο club που έχουν δει ποτέ» όπως υποστηρίζειη επίσημη σελίδα του «W» στο Facebook.  Για απλό ποτό στο μπαρ θα πληρώσετε 15 ευρώ, ενώ η φιάλη στοιχίζει 110-130 ευρώ.

Το «Vinilio» (Λ. Ποσειδώνος 33) παραμένει πιστό στην ρετρό αισθητική του, συνεχίζοντας την ‘60s, ‘70s και ‘80s μουσική μανιέρα του. Οι λάτρεις των disco μπορούν να βρουν τον φυσικό τους χώρο στο υπόγειο του ξενοδοχείου Emmantina στην Γλυφάδα, που υποδέχεται ήδη από την περασμένη Παρασκευή τους «Τραβολτικούς» clubbers, οι οποίοι τις καθημερινές μπαίνουν με 8 ευρώ, ενώ Παρασκευή και Σάββατο με 15 ευρώ.

Το Dekko  (Λ. Κηφισίας 7) ανέλαβε το πόστο του στον εντυπωσιακό χώρο της Αυτοκίνησης. Αυτή τη σεζόν θα λειτουργεί ως club-restaurant με μεσογειακές γεύσεις και mainstream μουσικές. Τα beat θα συνοδεύονται από fashion events τις Τετάρτες, ενώ τα ακούσματα των υπόλοιπων ημερών θα είναι πιο ελληνικά. Για είσοδο και ποτάκι θα πληρώσετε 15 ευρώ, ενώ για μία φιάλη η τιμή βρίσκεται στα 110-120 ευρώ.

Το club Boutique (Φιλελλήνων 15) αναμένεται να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του για το κοινό. Από 9 Οκτωβρίου greek nights, just dance sets και βραδιές-εκπλήξεις, οργανωμένες από τις καλύτερες ομάδες της διασκέδασης φιλοδοξούν να κρατήσουν τους πιστούς της dance σκηνής στο κέντρο της πόλης. Το Kalua επίσης αναμένεται να επιστρέψει για «ξεχειμώνιασμα» στο Κολωνάκι (Αμερικής 6) μέσα στον Οκτώβρη.

Το Vega γύρισε ήδη στου Ψυρρή, διατηρώντας το φοιτητικό του στιλ, ενώ τις χειμερινές του πύλες άνοιξε και το Barouge στο Ρουφ (είσοδος 10 ευρώ, φιάλη 80-100 ευρώ), φέρνοντας περισσότερο ροκ αέρα στο ύφος του. Το Bourbon bar στην Γλυφάδα (Δασκαρόλη 67) δηλώνει για άλλη μία σεζόν ροκ, δίνοντας το σήμα της εκκίνησης με τα πρώτα live events από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Νέες αφίξεις
Στα νεοφερμένα νυχτερινά στέκια των φίλων του clubbing φιγουράρει πρώτο-πρώτο το Vanity, ένας καινούριος, προσεγμένος χώρος στο Μαρούσι (Κηφισίας 10-12) που έχει ως σύνθημά του την mainstream καλαισθησία. Τα Σάββατα πρωτοτυπεί με κρητικές βραδιές, οι οποίες συνοδεύονται από τα ανάλογα εδέσματα του restaurant, ενώ στην πρεμιέρα της «Ματαιοδοξίας» χρέη DJ μέσα στο booth ανέλαβε η Σάσα Μπάστα. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 15 ευρώ, ενώ για απλή ή σπέσιαλ φιάλη οι τιμές είναι 110 και 130 ευρώ αντίστοιχα.

Δίπλα από το Κάραβελ, την 1η του Οκτώβρη ανοίγει άλλη μία ντίσκο, στην θέση του περσινού «Vinilio Taboo». Οι «33 Στροφές» (Αντήνορος 42, τηλ. 210 7250000) θα εστιάσουν στις ‘70s, ‘80s και ‘90s μουσικές, φέρνοντας τους πιο γνωστούς D J από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για όλο τον Οκτώβριο, ισχύει προσφορά γνωριμίας για το νέο bar-disco-restaurant, με είσοδο που κοστίζει 10 ευρώ ή φιάλη των 75 ευρώ.

Την προηγούμενη Παρασκευή έστρωσε το κόκκινο χαλί του άλλο ένα μεγάλο new entry της χρονιάς, αυτό του Dream City (Ιερά Οδός 30-32). Με «Bootycall» Τετάρτες (είσοδος 20 ευρώ) και «Showtime» Κυριακές (είσοδος 15 ευρώ), οπότε τα decks αναλαμβάνει ο Νίκος Βουρλιώτης, το «DC» προστίθεται δυναμικά στους προορισμούς των clubbers, σε έναν χώρο που επιμελήθηκε ο σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης και σίγουρα εξαιτίας της πρωτοπορίας του θα αποτελέσει θέμα συζήτησης την φετινή χρονιά.

Τέλος, το «Seven Sins» (Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος) του Antonis S., δίνει την κατάλληλη δόση σκοτεινού underground ήχου στα dance shows του χειμώνα. Το πρώην «Sin City» ανανεώθηκε και βουτιέται στις αμαρτίες των electro, industrial, dark και noise επιρροών, συνοδευμένες από τα ανάλογα show.

Swing parties
Άξια ειδικής μνείας είναι τα parties που φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αρένα της αθηναϊκής διασκέδασης τις τελευταίες σεζόν.

Στο Dizzy Miles (Αθανασίας 4, Παγκράτι) αυτοσχεδιασμοί, ποιητικοί ήχοι και πολύχρωμα ακούσματα χαρακτηρίζουν τα events που συγκεντρώνουν ένα εναλλακτικό κομμάτι του κόσμου της διασκέδασης. Συντονιστείτε στην ιστοσελίδα του για τα επόμενα ονόματα που θα δώσουν τα «διαφορετικά» live του χειμώνα.

Στο Barrio (Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο) επανέρχεται η ομάδα Lindy Hop Athens για να φέρει αέρα αρχών του 20ου αιώνα και να προσκαλέσει τους θαμώνες να κουνηθούν σε ρυθμούς swing. Το ποτό στο Barrio στοιχίζει 7 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v