Τα χρόνια της μπουάτ αναβιώνουν στο Προαύλιο του Badminton

Τα χρόνια της μπουάτ μας καλεί να αναβιώσουμε ο Μάκης Δελαπόρτας, παρέα με τους Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλη Βιολάρη, Κώστα Καράλη, Λιζέττα Νικολάου και Καίτη Χωματά, από 1η έως 11 Σεπτεμβρίου.
Τα χρόνια της μπουάτ αναβιώνουν στο Προαύλιο του Badminton
Από 1η έως 11 Σεπτεμβρίου, στο «Μουσικό Προαύλιο στο BADMINTON», ξαναζωντανεύει η εποχή μεγάλων δημιουργών και σπουδαίων ερμηνευτών που με το ταλέντο και τα τραγούδια τους σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία της έντεχνης μουσικής επιφυλάσσοντας αναμνήσεις για τους παλιότερους και μαγεία για τους νεότερους. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στο χθες, στην Πλάκα της δεκαετίας του ‘60 και του ’70, όταν τα γραφικά σοκάκια της, με φόντο την Ακρόπολη ήταν το επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης με τις ατμοσφαιρικές μπουάτ όπως τα ‘’Ταβάνια’’, η ‘’Λήδρα’’, το ‘’Zoom”, η “Διαγώνιος”, ο “Σκορπιός”, η “Αυλαία” και τόσες ακόμη.

Η μουσική παράσταση «Στα χρόνια της μπουάτ» αφορά δύο περιόδους του ελληνικού τραγουδιού, τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Στην πρώτη περίοδο -αρχές δεκαετίας του ’60- επί σκηνής θα εμφανιστούν οι σημαντικότεροι ερμηνευτές του «Νέου Κύματος», Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης και Καίτη Χωματά, οι οποίοι υπόσχονται να προσφέρουν στιγμές ανεπανάληπτης συγκίνησης στους παλιότερους, αφού η εποχή εκείνη είναι συνδεδεμένη με τα ωραιότερα και πιο ρομαντικά χρόνια της ζωής τους, και να δώσουν μια γεύση από την μυσταγωγική ατμόσφαιρα των μπουάτ στους νεότερους.

Στην δεύτερη περίοδο -δεκαετία του ‘70- οι μπουάτ αποτέλεσαν στέγη για καλλιτέχνες που εξέφρασαν την ανάγκη της εποχής για “έντεχνο” ποιοτικό τραγούδι με εντονότερο ελληνικό στίγμα. Δύο από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς, ο Κώστας Καράλης και η Λιζέττα Νικολάου, ερμηνεύοντας τους μεγάλους μας ποιητές, Νίκο Καββαδία, Γιάννη Σκαρίμπα, Μάνο Ελευθερίου, θα έρθουν για να συμπληρώσουν το μουσικό παζλ του concept «Στα χρόνια της μπουάτ». Τις δύο παραπάνω εποχές θα «δέσει» επί σκηνής με σχόλια και ιστορικές αναφορές ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος υπογράφει την ιδέα και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Όσοι απολαύσουν την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, από τους πρώτους τους ερμηνευτές, τραγούδια όπως: “Μια αγάπη για το καλοκαίρι”, “Να διώξω τα σύννεφα”, “Άσπρα καράβια”, “Σκληρό μου αγόρι”, “Σπασμένο καράβι”, “Δελφινοκόριτσο”, “Τα ριάλια”, “Μαυρομαλλούσσα κοπελιά”, “Τώρα γι’ άλλα τραγουδάμε”, “Ιδανικός και ανάξιος εραστής” κ.α., των οποίων η διαχρονική αξία αποδείχτηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Σκηνοθετική Επιμέλεια Παρουσίαση: Μάκης Δελαπόρτας
Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης
Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος

Μουσικό Προαύλιο στο Badminton
Τηλ. Κρατήσεων:
210 - 88 40 600
Πληροφορίες: www.proavlio.gr
Από 1η έως 11 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v