Φθινοπωρινές συναυλίες: Το show συνεχίζεται

Συνεχίζοντας επάξια την άριστη μουσική παράδοση του καλοκαιριού, το φετινό συναυλιακό φθινόπωρο στέκεται αντάξιο των προσδοκιών μας, με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου και εγχώριου μουσικού στερεώματος να κάνουν την (επαν)εμφάνισή τους.
Φθινοπωρινές συναυλίες: Το show συνεχίζεται
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μετά από ένα τόσο πετυχημένο – μουσικά – καλοκαίρι, θα περίμενε κανείς η συναυλιακή κίνηση να «πέσει» με τον ερχομό του φθινοπώρου. Προς έκπληξη όλων όμως, όχι μόνο δεν ελαττώνεται, αλλά περιλαμβάνει πολλά «μεγάλα» ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος, αρκετά από τα οποία έχουν καιρό να μας επισκεφθούν. Μαζεύουμε λοιπόν, όσες από τις καλοκαιρινές μας οικονομίες περίσσεψαν και προετοιμαζόμαστε για το μουσικό φθινόπωρο που πλησιάζει και το οποίο κάθε άλλο παρά φθηνό θα είναι...

Στις 3 Σεπτεμβρίου επισκέπτονται την χώρα μας οι U2, κατά την διάρκεια του δεύτερου σκέλους της ευρωπαϊκής περιοδείας με τίτλο "360 μοίρες". Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή τους στην Θεσσαλονίκη, ο Bono και η παρέα του έρχονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, για να τραγουδήσουν όλες τις επιτυχίες τους με φόντο ένα κυλινδρικό σύστημα βίντεο, το οποίο θα αποτελείται από πλέγμα οθονών LED και μια ατσάλινη κατασκευή σε ύψος 45 μέτρων από το έδαφος. Ετοιμαστείτε λοιπόν, για μια μοναδική μουσική και οπτική εμπειρία από το – ενίοτε υπερεκτιμημένο – ιρλανδικό συγκρότημα. Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε από... πέρσι και οι τιμές τους ξεκινούν από 33€ και φτάνουν τα 330€ για τις VIP θέσεις.



Στις 9 Σεπτεμβρίου, δύο αγαπημένα σχήματα του ελληνικού μουσικού κοινού, οι Anathema και οι Porcupine Tree θα γεμίσουν την Τεχνόπολη στο Γκάζι με progressive rock και metal μελωδίες. Οι Anathema υπερασπίζονται σταθερά εδώ και χρόνια το βρετανικό μελωδικό metal, με απόκοσμες μπαλάντες και σκληρά ξεσπάσματα, ενώ η παρέα του Steven Wilson επιμένει στις ambient thrash και α λα Pink Floyd ψυχεδελικές επιρροές της. Τα εισιτήρια κοστίζουν 45€ στην προπώληση και 50€ την ημέρα της συναυλίας, ενώ μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα Public, το ticket house και online στο www.ticketpro.gr


 
Δύο μέρες μετά την μελαγχολία των Anathema, έρχονται οι βρετανοί Placebo για να μας υπενθυμίσουν ότι φθινόπωρο χωρίς τις μπαλάντες τους δεν νοείται, όπως και γενικά δεν νοείται χρονιά στην Ελλάδα χωρίς συναυλία τους. Με έξι άλμπουμ, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις και δεκαέξι χρόνια επιτυχημένης καριέρας στην κορυφή των παγκόσμιων charts, ο κύριος Molko και οι παρέα του με νωπές τις μνήμες από το άκρως επιτυχημένο “Battle for the Sun” του 2009, ξαναέρχονται στο Terra Vibe για να απαγγείλουν τα πιασάρικα χιτάκια τους. Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 30€, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζουν 40€. Η τιμή των εισιτηρίων για την διακεκριμένη θέση ανέρχεται στα 75€.



Δύο sold out εμφανίσεις που έδωσε πέρσι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήταν αρκετές για την ταλαντούχα Emma Chaplin ώστε να βρεθεί ξανά στην χώρα μας και να κάνει επίδειξη των αιθέριων φωνητικών της στο θέατρο του Λυκαβηττού στις 14 Σεπτεμβρίου. Ρομαντική και μυστηριώδης, η φλογερή Γαλλίδα συνδυάζει στα τραγούδια της την συναισθηματική φόρτιση της όπερας με την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Και αν κρίνουμε από τον πανικό που προκαλεί σε κάθε live εμφάνισή της, μάλλον τα καταφέρνει καλά. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε από τα 35€ για τους όρθιους και φτάνουν μέχρι τα 65€. Η προπώληση γίνεται στα Public και μέσω του www.i-ticket.gr



Θέλοντας να «κλέψει» λίγη από την φήμη των μεγάλων μουσικών ονομάτων που θα παρελάσουν τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα, η εγχώρια μουσική σκηνή θα δώσει το βροντερό παρόν την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο The Ark Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Πρωταγωνιστές θα είναι ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παύλος Παυλίδης και ο Νάστας, ενώ θα συμμετέχουν και νεότεροι καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, οι Maraveyas Ilegal, αλλά και η Monika, οι Burger Project, ο Rous, οι Leόn και οι Voyage Limpid Sound. Η προπώληση ξεκινάει την Δευτέρα 16 Αυγούστου και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές των εισιτηρίων.



Αλλαγή κλίματος και ήχου, στις 17 Σεπτεμβρίου, το τρίο του Liam Howllet, Maxim Reality και Keith Flint, κατά κόσμον The Prodigy, έρχεται για να ταρακουνήσει συθέμελα την Αθηνών Αρένα και να θυμίσει στο ελληνικό κοινό εποχές... Λυκαβηττού. Ετοιμαστείτε λοιπόν για Smack My Bitch Up, Breathe, Out of Space, No Good (Start The Dance), Voodoo People, Poison, Firestarter, Omen, Warrior's Dance, Charly, One Love και τρελά χορευτικά πάνω στην σκηνή. Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 40€, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζουν 45€. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Tickethouse, το Public και το www.ticketarena.gr.




Απορίας άξιο για ποιoν λόγο την ίδια μέρα, θα διοργανωθεί το Amita Motion Tour 2010 με τους Sunrise Avenue, τους Stavento feat. Ήβη Αδάμου, τους Professional Sinnerz και τον Κόμη Χ, το Μύρωνα Στρατή, τις Μελιssεs και τους Decibel. Αν παρ’ όλα αυτά προτιμήσετε να τραγουδήσετε χοροπηδώντας το «Πάνω απ’ όλα θέλω να με θέλεις εσύ», τότε η είσοδος για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ θα είναι ελεύθερη. 
 
Στις 19 Σεπτεμβρίου οι φαν του δημοφιλούς στην Αγγλία και την Ελλάδα indie rock σχήματος Tindersticks θα έχουν την ευκαιρία να τους (ξανα) δουν ζωντανά στον Λυκαβηττό και να απολαύσουν από κοντά τις ρομαντικές τους ενορχηστρώσεις με ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς ,μπάσα σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα όπως κρουστά, μελόντικα, βιολί και τρομπέτες. Τα εισιτήρια κοστίζουν 40€.

Κορίτσια, ο Enrique! Αφού έκανε γυμνός θαλάσσιο σκι ύστερα από την κυριαρχία της χώρας του στο φετινό Μουντιάλ, όπως είχε υποσχεθεί στην τηλεόραση, ο Ισπανός super star Enrique Iglesias θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό στην σκηνή του ΟΑΚΑ στις 24 Σεπτεμβρίου ως special guest στα πλαίσια του πρώτου Διαδικτυακού Μουσικού Διαγωνισμού EuroVoice 2010. Όσες πιστές προσέλθετε.

Ηγετική μορφή των Black Sabbath, «αρχιερέας» του metal όπως τον αποκάλεσαν, οικογενειάρχης, star, πρωταγωνιστής σε reality με θέμα την... ζωή του, ο Ozzy Osbourne μπορεί να διανύει ήδη την έβδομη δεκαετία της ζωής του και να θυμίζει σκιά του παλιού του εαυτού, αλλά σε κάθε περίπτωση μια ζωντανή εμφάνισή του μόνο αδιάφορη δεν περνά και ιδιαίτερα σε όσους γαλουχήθηκαν με την μουσική του. Έτσι λοιπόν, το ελληνικό heavy metal κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει και να τραγουδήσει μαζί του στο Terra Vibe στις 25 Σεπτεμβρίου μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από την «θητεία» του στους Sabbath και την solo καριέρα του μέχρι το τελευταίο προσωπικό του album “Scream”, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 45€, ενώ το εισιτήριο διακεκριμένης θέσης κοστίζει 75€. Την ημέρα της συναυλίας θα εισιτήρια θα κοστίζουν 50€.



Την ίδια μέρα, οι Archive πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό, θα εμφανιστούν στον Λυκαβηττό για να τραγουδήσουν τις κλασσικές τους επιτυχίες Fuck you και Again, αλλά και πολλές ακόμα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35,40 και 45€.

Κάπου στα μέσα του Οκτώβρη έρχονται στην χώρα μας και οι Scorpions. Για μια τελευταία περιοδεία όπως λένε. Αμήν!

Καλές ακροάσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v