Δεξίωση βάπτισης: Ιδέες για την μεγάλη τους μέρα

Δεξίωση σε κτήμα ή ξενοδοχείο; Τραπέζι σε οικογενειακή ταβέρνα ή σε παιδότοπο; Όλες οι πιθανές λύσεις για να γιορτάσετε την βάπτιση του πιο αγαπημένου σας προσώπου, με τιμές και συγκεκριμένες προτάσεις.
Δεξίωση βάπτισης: Ιδέες για την μεγάλη τους μέρα
της Έλενας Μπούλια

Η βάπτιση για τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη «γιορτή» της οικογένειας, μετά τον γάμο, και συνήθως προσδοκάται από συγγενείς και φίλους με μεγάλο ενθουσιασμό, όχι μόνο από θρησκευτικής άποψης για την ευλογία του παιδιού, αλλά και για το γλέντι που τις περισσότερες φορές ακολουθεί το μυστήριο.

Στις μέρες μας, ωστόσο, και δη στις μεγάλες πόλεις, το γλέντι της βάφτισης έχει χάσει την παραδοσιακή του αίγλη, κυρίως λόγω οικονομικών δυσχερειών. Οι γονείς που διοργανώνουν μεγάλες δεξιώσεις και γλέντια σε κτήματα ή κοσμικές ταβέρνες με πολυάριθμους καλεσμένους είναι όλο και λιγότεροι, ενώ συνηθίζεται πλέον η πρακτική να πραγματοποιείται μία μίνι-δεξίωση μετά το μυστήριο έξω από την εκκλησία, με ένα μικρό και οικονομικό μπουφέ, το οποίο θα κοστίσει πολύ φθηνότερα.

Φυσικά, η απόφαση για το ποσό που θα διαθέσει το κάθε ζευγάρι και το στιλ της «δεξίωσης» μετά την βάπτιση του παιδιού τους είναι εντελώς υποκειμενική. Άλλωστε, με την κατάλληλη διακόσμηση και το απαραίτητο κέφι, ό,τι και να αποφασίσει κανείς έχει δυνατότητες να στεφθεί με άκρα επιτυχία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν πρόκειται για την μεγάλη ημέρα του πιο σημαντικού προσώπου στην ζωή του ζευγαριού;

Για να σας βοηθήσουμε στην τελική σας απόφαση, συγκεντρώσαμε τις πέντε δημοφιλέστερες ιδέες για μετά την βάπτιση, πόσο θα σας κοστίσουν και σε ποιους επαγγελματίες μπορείτε να απευθυνθείτε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Catering έξω από την εκκλησία
Πιθανώς η πιο εύκολη και οικονομική λύση να γιορτάσετε την βάπτιση του παιδιού σας είναι με ένα catering στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας –εφόσον αυτός υπάρχει. Το catering μπορεί να περιλαμβάνει κρύο φαγητό σε μπουφέ, το οποίο θα σερβίρεται «στο όρθιο» σε πλαστικά πιατάκια, finger food «περαστά» με σερβιτόρους που θα κρατούν δίσκους και θα περνούν γύρω από τους καλεσμένους ή απλώς γλυκό και ποτό. Ανάλογα με το στιλ του catering που θα επιλέξετε κυμαίνονται και οι τιμές. Ενδεικτικά:

Le Vôtre (Κουντουριώτου 166, Πειραιάς, τηλ. 210 4122557)
Το ζαχαροπλαστείο-catering Le Vôtre αναλαμβάνει να καλύψει τέτοιου είδους εκδηλώσεις με finger food (καναπεδάκια, μπόμπες, πιτάκια κ.λ.π.) σε μπουφέ ή ποτό και γλυκό. Οι τιμές για το finger food, ανάλογα φυσικά με τα υλικά που θα επιλέξετε και το πλήθος των καλεσμένων, κυμαίνονται από 8 έως 15 ευρώ κατ’άτομο μαζί με το κρασί και τα αναψυκτικά, ενώ για γλυκό και πότο (αφρώδης οίνος και αναψυκτικά) κυμαίνονται από 3 έως 6 ευρώ. 

Δελφινάκια (τηλ. 210 6615366)
Εδώ και 22 χρόνια τα «Δελφινάκια» αναλαμβάνουν την διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων (για βαφτίσια, πάρτι κ.λ.π.) προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες διακόσμησης, φαγητού, μουσικής και διάφορων άλλων events. Μπορείτε να απευθυνθείτε στα Δελφινάκια για το catering έξω από την εκκλησία και να επιλέξετε το μικρό ή μεγάλο μπουφέ σε τιμές από 6 έως 8 ευρώ κατ’άτομο –χωρίς το κόστος του σερβιτόρου. Το μικρό μπουφέ περιλαμβάνει fruit punch, dips με φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά και sauce και ποικιλία τυριών με κράκερ και κριτσίνια, καθώς και απεριόριστα αναψυκτικά, νερό και κρασί. Το μεγάλο μπουφέ περιλαμβάνει σανγκρία και σαμπάνια, dips me λαχανικά και σως, ποικιλία τυριών με σταφύλια και σύκα, καθώς και μπουκίτσες κρουασάν ζαμπόν-τυρί, μπουκίτσες χορτόπιτα, απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί, αναψυκτικά, νερό.

Παιδότοπος
Ιδανική ιδέα αν σκοπεύετε να καλέσετε πολλά παιδάκια στα βαφτίσια του παιδιού σας. Οι τιμές των παιδότοπων είναι σχετικά οικονομικές και, καθώς τα παιδάκια είναι μονίμως απασχολημένα παίζοντας, καταλήγουν όλοι να περάσουν πολύ καλά. Προτάσεις:

Mikelina’s Microkosmos (16o χλμ Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη, τηλ. 210 6666675)
Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος, ιδανικός για τα μικρά παιδάκια που θα έχετε καλεσμένα στα βαφτίσια του μικρού σας, καθώς διαθέτει έναν εντυπωσιακό παιδότοπο με φουσκωτά σπιτάκια, παιδοκίνητα αυτοκίνητα και play station, καθώς και για τους μεγάλους χάρη στην εσωτερική αίθουσα εκδηλώσεων ή στον κήπο, όπου μπορούν να τοποθετηθούν τραπέζια. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους θα αποφασίσετε για το catering της ημέρας, καθώς και για τα επιπλέον events που πιθανώς θέλετε να συμπεριλάβετε στην εκδήλωσή σας. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ξέφρενο πάρτι για όλους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και την διαθεσιμότητα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Mikelina’s Microkosmos μέσω e-mail. 

Funmily (Οδός Πεντέλης 114, Μαρούσι, τηλ. 210 8105300, 6977413458).
Το Funmily είναι ιδανικός χώρος για την δεξίωση της βάπτισης, καθώς συνδυάζει την πολυτέλεια ενός κτήματος, το ποιοτικό φαγητό, αλλά και την απαραίτητη υποδομή ενός παιδότοπου. Ο εσωτερικός χώρος του μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 ενήλικες, ενώ ο εξωτερικός έως 180 ενήλικες. Τα παιδάκια φιλοξενούνται σε ειδικούς παιδικούς χώρους υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού. Ως προς το φαγητό, στην ιστοσελίδα του funmily θα δείτε όλες τις επιλογές που προσφέρει η κουζίνα (συνταγές με ζυμαρικά, ρύζι, κοτόπουλο, μπιφτέκια, χοιρινό, μοσχάρι, σουφλέ και σαλάτες), τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του χώρου να ορίσετε την ποσότητα, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας. Οι τιμές φυσικά κυμαίνονται ανάλογα με το μενού που θα επιλέξετε, όμως δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 20-25 ευρώ κατ’ατομο.

Οικογενειακή ταβέρνα - εστιατόριο
Η πιο παραδοσιακή λύση είναι συνήθως και η πιο επιτυχημένη. Όλοι απολαμβάνουν το φαγητό σε μία φιλική ατμόσφαιρα, ενώ η ζωντανή ορχήστρα δημιουργεί το απαραίτητο κέφι για χορό και ξεφάντωμα. Προτάσεις:

Ο Μπάρμπα-Λάζαρος (Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109403003)
Το κέφι και το καλό φαγητό αποτελούν εγγύηση στην αγαπημένη ταβέρνα του Φαλήρου. Για μεγαλύτερη ευκολία στο τραπέζι για τα βαφτίσια του παιδιού σας εκεί επιλέξτε ένα συγκεκριμένο μενού, το οποίο θα σερβιριστεί στους καλεσμένους σας, με ορεκτικά, σαλάτες και κρεατικά, καθώς και με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών. Ανάλογα με το πόσα άτομα θα είστε μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δύο κλιματιζόμενες αίθουσες του barba-Lazaros, οι οποίες φυσικά έρχονται σε επαφή με την ζωντανή ορχήστρα, καθώς χωρίζονται μεταξύ τους ουσιαστικά με ένα σκαλοπάτι. Το κόστος του φαγητού θα εξαρτηθεί φυσικά από τον αριθμό των ατόμων και το τι θα επιλέξετε να σερβιριστεί, αλλά δεν θα ξεπεράσει τα 30 ευρώ κατ’άτομο για ένα πλήρες γεύμα

Πηνελόπη & Μνηστήρες (41ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου -έναντι ξενοδοχείου Grand Resort, τηλ. 22910 70990)
Το γνωστό στέκι του Παγκρατίου μεταφέρεται κάθε καλοκαίρι στο Λαγονήσι, σε έναν όμορφο χώρο με πισίνα και θέα στην θάλασσα. Εκεί διατίθενται ηχοσυστήματα υψηλής τεχνολογίας για την υποστήριξη της ζωντανής ορχήστρας, καθώς και έμπειρος DJ τον οποίον μπορείτε να μισθώσετε για την εκδήλωσή σας. Όσο για το φαγητό, τι να πρωτοπεί κανείς για το καταπληκτικό μενού, το οποίο βασίζεται στην μεσογειακή κουζίνα, στα ψάρια, τα ψαρικά αλλά και το κρέας μαγειρεμένο σε ευφάνταστες συνταγές. Επιλέξτε σε συνεννόηση με τους υπευθύνους αυτό που επιθυμείτε, σε τιμές που κυμαίνονται από 25 έως 30 ευρώ κατ’άτομο, με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών.

Το Μπαλκόνι (Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνα, τηλ. 22940 75888)
Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το Μπαλκόνι θυμίζει κατάστρωμα πλοίου και προσφέρεται τόσο για θερινές όσο και για χειμερινές εκδηλώσεις. Στον πρώτο του όροφο θα βρείτε το εστιατόριο, το οποίο συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις με ελληνικούς μεζέδες, ενώ στον δεύτερο ο χώρος… χαλαρώνει και μπορείτε να απολαύσετε all day snacks, finger food, smoothies, cocktails κ.λ.π. Το κατ’άτομο κόστος στο Μπαλκόνι θα διαμορφωθεί, φυσικά, ανάλογα με το μενού που θα επιλέξετε για το τραπέζι της βάφτισης και το αριθμό των καλεσμένων, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τα 25 ευρώ κατ’άτομο μαζί με τα ποτά.

Ξενοδοχείο
Προτείνεται για δεξίωση με λίγα σχετικά άτομα, τα οποία αποτελούνται βασικά από ενήλικες. Το ξενοδοχείο έχει το πλεονέκτημα του δωματίου, στο οποίο μπορείτε να πάτε το μωράκι σας κάποια στιγμή, με κάποιον συνοδό, για να ξεκουραστεί. Προτάσεις:

The Margi (Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929177)
Ο υπέροχος χώρος στο ισόγειο του Margi, με τον περιποιημένο κήπο γύρω από την πισίνα, καθώς και την ηλιόλουστη κλιματιζόμενη αίθουσα ακριβώς δίπλα προσφέρονται ιδανικά για μία πολυτελή δεξίωση βάπτισης, ειδικά μεσημεριανές ώρες. Τα έπιπλα, τα διακοσμητικά, τα υφάσματα, τα ζεστά χρώματα, όλα δημιουργούν υπέροχη, ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ η κουζίνα του Margi εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό. Το κόστος της δεξίωσης εκεί ξεκινά από 55 ευρώ κατ’άτομο, με πλήρες μπουφέ, ενώ συμπεριλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών, καθώς και η χρήση προσωπικού. Η τιμή, ωστόσο, κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, καθώς και το ακριβές μενού που θα επιλέξετε. 

Coral Hotel (Λ. Ποσειδώνος 35, Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9816441)
Οι αίθουσες βαπτίσεων στο ξενοδοχείο Coral προσφέρονται για την απαράμιλλη θέα τους στο βαθύ μπλε του φαληρικού κόλπου, είτε μεσημέρι είτε βράδυ, ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν από 100 έως 300 άτομα. Από αυτές, φυσικά, ξεχωρίζει η αίθουσα Hereus, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου, με το φωτισμένο σιντριβάνι, τις μαρμάρινες επενδύσεις και την πανοραμική θέα που «βλέπει» μέχρι και τον Σαρωνικό. Είναι, άλλωστε, η αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει τους περισσότερους καλεσμένους. Η υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αναλαμβάνουν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε μαζί το μπουφέ ή το καθιστό γεύμα σας, συνεργάζονται με διακοσμητές και djs για την δημιουργία της ιδανικής ατμόσφαιρας, ενώ προσφέρουν ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου για το μωρό με την συνοδεία του. Το μενού, άλλωστε, το αναλαμβάνει ο ίδιος ο σεφ του ξενοδοχείου. Οι τιμές της δεξίωσης στο Coral καθορίζονται από την ημέρα, τον αριθμό των καλεσμένων, την επιλογή της αίθουσας, την επιλογή μενού και κυμαίνονται από 35 έως 44 ευρώ κατ’άτομο.

Κτήμα
Το κτήμα είναι μία μέση λύση ανάμεσα στην ταβέρνα και τον παιδότοπο, καθώς τα παιδιά έχουν άπλετο -αλλά προστατευμένο- χώρο για να παίξουν, ενώ οι μεγάλοι θα μπορούν να φάνε, να διασκεδάσουν και να χορέψουν ανενόχλητοι. Τα κτήματα είναι, άλλωστε, ιδανικά για τους θερινούς μήνες. Προτάσεις:

Κτήμα Ιόλη (Καλυψούς 4, Λόφος Παλλήνης, τηλ. 693 6880101)
Το Κτήμα Ιόλη βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Παλλήνης, σε μία έκταση 22 στρεμμάτων, διαθέτοντας πανοραμική θέα προς κάθε σημείο του ορίζοντα. Διαθέτει εκκλησάκι, εξωτερικό χώρο γύρω από την πισίνα χωρητικότητας 350 ατόμων, καθώς και εσωτερική, κλειστή αίθουσα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως 200 άτομα καθιστά. Με τους υπεύθυνους του χώρου θα συνεννοηθείτε για τον στολισμό, την μουσική, καθώς και οποιοδήποτε άλλο event επιθυμείτε (π.χ. animators, κλόουν κ.λ.π.), ενώ έχετε την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα μενού, ένα απλό με ζεστά και κρύα πιάτα και γλυκά και τρία BBQ, όλα με απεριόριστη κατανάλωση ποτών. Οι τιμές των μενού ξεκινούν από 40 ευρώ κατ’άτομο

Κτήμα Πεντελικόν (Λεωφ. Τατοΐου & Ερυθραίας 112, Βαρυμπόμπη, τηλ. 210 6230650-6)
Σε μία καταπράσινη έκταση 32 στρεμμάτων στην Βαρυμπόμπη, το Κτήμα Πεντελικόν αποτελεί πολυτελή πρόταση για την δεξίωση της βάπτισης. Ειδικά τους θερινούς μήνες, ο δροσερός, ολάνθιστος κήπος έξω από το κτήμα αποτελεί ειδυλλιακό περιβάλλον που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Οι υπεύθυνοι του Κτήματος αναλαμβάνουν την διακόσμηση του χώρου, τις μπομπονιέρες, την τούρτα της βάφτισης και φυσικά το μενού (μπουφέ ή καθιστικό). Σχετικά με το κόστος, αυτό ξεκινά από 60 ευρώ κατ’άτομο και αυξάνεται ανάλογα με το είδος του μπουφέ και τον αριθμό ατόμων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v