«Εαρινή Σύναξη» στο Half Note Jazz Club

Απογευματινά ραντεβού με το κοινό δίνει από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου του Half Note, με έξι πρωτότυπα ρεσιτάλ ελληνικού τραγουδιού από κορυφαίους καλλιτέχνες που θα συνυπάρξουν στην σκηνή για να υποδεχθούν μαζί μας την Άνοιξη.
«Εαρινή Σύναξη» στο Half Note Jazz Club
Ο/η τυχερός,-ή που κερδίζει διπλή πρόσκληση...
Για το Σάββατο 27/3: Θωμάς Μπαρκιάς


Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Έξι πρωτότυπα ρεσιτάλ ελληνικού τραγουδιού θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου, πριν τις προγραμματισμένες παραστάσεις του Half Note Jazz Club για τις ημέρες εκείνες. Δεξιοτέχνες μουσικοί με μεγάλη εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό θα συνυπάρξουν με κορυφαίους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς. Πρόκειται για μια εαρινή σύναξη που γιορτάζει την ομορφότερη εποχή του χρόνου με υπέροχα, αγαπημένα τραγούδια.

Στην ελληνική αυτή εβδομάδα συμμετέχουν ο Μίλτος Πασχαλίδης με τον Θύμιο Παπαδόπουλο, ο Χρήστος Θηβαίος με τον Γιώργο Κοντραφούρη, ο Μπάμπης Στόκας με τον Κώστα Παρίσση και τον Σάκη Βαργεμτζίδη, η Δέσποινα Ολυμπίου με τον Πέτρο Δραγούμη και τον Άγγελο Παπαδάτο, ο Παναγιώτης Λάλεζας με τον Νίκο Μέρμηγκα και τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο και τέλος η Γλυκερία με την Ζωή Τηγανούρια.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Ελληνικού Τραγουδιού έχει ως εξής:
Κυριακή 21 Μαρτίου (Ημέρα Ποίησης) - Ωρα: 18.30
Μίλτος Πασχαλίδης- Θύμιος Παπαδόπουλος
«Τραγουδώντας ποιήματα»
Ο Μίλτος Πασχαλίδης, συνεπικουρούμενος από τον Θύμιο Παπαδόπουλο, αποδίδει τραγούδια στα οποία η μουσική συνάντησε το πνεύμα της ποίησης. Τραγούδια που οι μελωδίες τους φανερώνουν τα κρυμμένα συναισθήματα ποιητικών κειμένων. Έτσι λοιπόν, από κοινού, ποίηση και μουσική αναδεικνύουν την περιγραφή των παθών και των συναισθημάτων του ανθρώπου.
Στην παράσταση συμμετέχει και ο Στέλιος Κάτσαρης.

Δευτέρα 22 Μαρτίου (Ημέρα του Νερού) - Ώρα Έναρξης: 20.00
Χρήστος Θηβαίος- Γιώργος Κοντραφούρης
«Τα νερά, να εκραγούν…»

Το βλέμμα τους αντικριστά. Δύο ισχυρές προσωπικότητες της μουσικής, τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά. Ασπάζονται ο ένας τις ιδέες του άλλου, τις αφήνουν να κυλήσουν σαν το νερό στ’ αυλάκι που ψάχνει τις διψασμένες ρίζες. Ημέρα του νερού γαρ…

Τρίτη 23 Μαρτίου - Ώρα Έναρξης: 20.00
Μπάμπης Στόκας-Κώστας Παρίσσης-Σάκης Βαργεμτζίδης
«Μη με φοβάσαι»

Μη με φοβάσαι…είχε τραγουδήσει το 2007 ο Μπάμπης Στόκας σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Άλκη Αλκαίου. Το τραγούδι αυτό γίνεται ο τίτλος και η αφετηρία ενός ταξιδιού. Η αφορμή για να συναντήσει ο Μπάμπης Στόκας τραγούδια γνήσια και αποκαλυπτικά, γεμάτα μελωδίες, ιδέες και άξιο λόγο. Τον συνοδεύουν δύο σημαντικοί και δημιουργικοί μουσικοί. Ο Κώστας Παρίσσης στις κιθάρες και ο Σάκης Βαριεμτζίδης στο πιάνο.

Τετάρτη 24 Μαρτίου - Ώρα Έναρξης: 20.00
Δέσποινα Ολυμπίου-Πέτρος Δραγούμης- Άγγελος Παπαδάτος
«Ανάμεσα σε δύο μπάσα»

Δύο κορυφαίοι μπασίστες με ανατρεπτικό ήθος συνοδεύουν τη Δέσποινα Ολυμπίου που επιλέγει να τραγουδήσει ανατρεπτικά τραγούδια. Τραγούδια στα οποία το ήθος συγκρούεται με την υποκρισία των κοινωνικών συμβάσεων. Τραγούδια τόσο "δυνατά" όσο μία κρυστάλλινη φωνή ανάμεσα σε δύο μπάσα.

Πέμπτη 25 Μαρτίου - Ώρα Έναρξης: 20.00
Παναγιώτης Λάλεζας- Νίκος Μέρμηγκας- Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
«Τραγούδια για την επανάσταση του 1821»

Τραγούδια που εξυμνούν τους αγώνες του Ελληνισμού στα χρόνια της σκλαβιάς. Ελεύθερα και ρυθμικά να ιστορούν περιστατικά του Αγώνα. Δημοτικά αλλά και σύγχρονες μελοποιήσεις συνθετών όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής κι ο Χρήστος Λεοντής. Όλα συναντιούνται στη φωνή του Παναγιώτη Λάλεζα και στα δεξιοτεχνικά παιξίματα του Νίκου Μέρμηγκα και του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.

Σάββατο 27 Μαρτίου (Ημέρα Θεάτρου) - Ώρα Έναρξης: 20.00
Γλυκερία-Ζωή Τηγανούρια
«Τραγούδια από το Θέατρο»

Η Γλυκερία με τη μοναδική, βαθιά, συναισθηματική φωνή της ερμηνεύει τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Τραγούδια, όμως, που η ζωή τους ξεκίνησε σε μια σκηνή θεάτρου καθώς γεννήθηκαν για να υπηρετήσουν τις ανάγκες μίας θεατρικής παράστασης. Την συνοδεύει η Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν) μια μουσικός που τα παιξίματα της φανερώνουν μουσική ευρυμάθεια.
Στο πιάνο ο Ηλίας Αργυρόπουλος.

Γενική Είσοδος: 25€, Φοιτητικό: 15€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται soft drinks και κρασί.


Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς, 11636, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210-9213310
Τηλέφωνο Club: 210-9213360
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v