Half Note Jazz Club: Για έναν Μάρτη… party

Spaghetti Balkan από την Ιταλία, θρυλική saxophone jazz, αισθησιακό flamenco και rhythm ‘n blues από την μοναδική Robin McKelle περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Half Note για τον Μάρτιο, προσκαλώντας μας σε ένα απολαυστικό πάρτι.
Half Note Jazz Club: Για έναν Μάρτη… party
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την μουσική παράσταση της Τρίτης 30/3 είναι οι:
ΑΣΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΙΔΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΝΝΗΣ 

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.
 

Ένας Μάρτης με μοναδικές συναυλίες ξεκινά την Παρασκευή στο Half Note Jazz Club, το οποίο υποδέχεται τους μοναδικούς Figli di Madre Ignota από την Ιταλία σε ξέφρενους ska, swing και polka ρυθμούς, αλλά και τον θρυλικό σαξοφωνίστα Houston Person. Το Half Note μας καλεί να χορέψουμε flamenco παρέα με την αισθησιακή Alicia Marquez, ενώ ολοκληρώνει το πρόγραμμα του μήνα φιλοξενώντας την μοναδική ερμηνεύτρια των rhythm ‘n blues Robin McKelle. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για τον πρώτο μήνα της Άνοιξης στην πόλη;

Figli di Madre Ignota - 5/3/2010 - 11/3/2010
Spaghetti Balkan χαρακτηρίζουν την μουσική τους οι οκτώ Ιταλοί από το Μιλάνο που αποτελούν την μπάντα Figli di Madre Ignota. Το όνομα τους σημαίνει «παιδιά αγνώστου μητρός». Με αυτό τον τίτλο χαρακτήριζαν επίσημα στην Ιταλία τα ορφανά παιδιά, των οποίων οι μητέρες δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τα αναγνωρίσουν. Παρόλο που πλέον ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται και δεν αποτελεί προσβολή, οι Figli Di Madre Ignota τον χρησιμοποιούν για να εκφράσουν ότι έχουν χαθεί οι ρίζες στη μουσική. Μουσική, όπως αυτή που παιζόταν την δεκαετία του ’60. Αυτή που μπορούσε κανείς να ακούσει ζωντανά για να χορέψει. Μουσική σαν αυτή του Renato Carosone και του Fred Buscaglione. Αστεία, χιουμοριστική και ταυτόχρονα χαλαρή και εντυπωσιακή. Έτσι, για να δικαιώσουν το όνομά τους παίζουν ότι τους έρθει.

Διαβολικές πόλκες, ska, klezmer, retro mood, swing, ξέφρενες ταραντέλες και κυρίως βαλκανική μουσική. Τα χάλκινα κυριαρχούν και το πάρτυ αρχίζει με τις πρώτες νότες. Η μουσική τους είναι για ξέφρενο χορό και τρελή διασκέδαση. Φορούν παρδαλά φέσια και κομψά cool κοστούμια και οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πραγματικά ηλεκτρικές και ξεκαρδιστικές. Είναι σαν να παίζει μια βαλκανική ορχήστρα χάλκινων μαζί με μια αμιγώς ροκ μπάντα. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά Clubs και μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Φέτος έρχονται και στην Αθήνα για επτά μοναδικές εμφανίσεις.

Houston Person Quartet - 12/3/2010 - 18/3/2010
Τον αποκαλούν «ο εργάτης ήρωας της Jazz, αυθεντικός άνθρωπος του λαού». Ο Houston Person τράβηξε την διεθνή προσοχή με μια σειρά soul άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν στα 60s για την δισκογραφική Prestige. Παρ’όλα αυτά έγινε ευρύτερα γνωστός από την θρυλική -πάνω από 30 χρόνια- συνεργασία του με την μεγάλη τραγουδίστρια, Etta Jones. Ο Houston Person είναι ο πιο χαρισματικός από τους μουσικούς της χρυσής εποχής της soul-jazz. Έχει έναν τενόρο ήχο που αυθεντικότερος του δεν υπάρχει. Ενώ και άλλοι μουσικοί της τζαζ έχουν ιδιαίτερους ήχους που πάντα περιγράφονται ως «ο ήχος του τζαζ σαξόφωνου», ο ήχος του Houston είναι καθαρός.

Alicia Marquez y Grupo - 19/3/2010 - 25/3/2010
Είναι από τις πιο γνωστές χορεύτριες της σημερινής παράδοσης του φλαμένκο στη σκηνή της Σεβίλλης. Γνωστό και αναγνωρίσιμο πρόσωπο -και σώμα- του σύγχρονου σεβιλιάνικου φλαμένκο, η Alicia Marquez ξεκίνησε τον σπανιόλικο χορό από μικρό κορίτσι, στα 5 της χρόνια ενώ από την ηλικία των 10 χρόνων έκανε παράλληλα και θεατρικές σπουδές. Αμέσως μετά την εκπαίδευσή της, μπήκε επαγγελματικά στον χώρο με την Mario Maya Dance Company.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η Alicia Marquez εντάχθηκε στο δυναμικό του τοπικού Flamenco Biennale Festival και παρουσίασε, με την καθοδήγηση της δασκάλας της, της διάσημης Matilde Coral, και του Rafael Aguilar, το “Homenaje a los Maestros”. Λίγο αργότερα, στην Expo92 της Σεβίλης, συμμετείχε στο φημισμένο μιούζικαλ “Azabache”, με χορογραφίες του Manolo Marin. Η εξέλιξη ήρθε φυσικά για την Alicia Marquez, που έπαιξε στα κλασικά φιλμ του Carlos Saura, “Flamenco” και “Sevillanas”, και μπήκε στην Andalusian Dance Company, πράγμα που την καθιέρωσε ως σημαντικό καλλιτεχνικό πρόσωπο της σκηνής του φλαμένκο και της έδωσε την ευκαιρία να ερμηνεύσει με τον χορό της μεγάλους ρόλους.

Η χάρη και η φινέτσα, αλλά και το ελεύθερο πνεύμα στις κινήσεις, έχουν γίνει έκτοτε τα χαρακτηριστικά της τέχνης της Alicia Marquez η οποία, σήμερα, είναι ένα από τα ξεχωριστά αστέρια του φλαμένκο.

Robin McKelle – 26/3/2010 - 1/4/2010
Η McKelle έχει ένα φιλόδοξο στυλ που επαναφέρει και τιμά τον ήχο των Big Bands της δεκαετίας του ’40, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα παιχνιδιάρικα ερωτική. Πινελιές rhythm και blues αποκαλύπτουν την σπινθηροβόλο πλευρά της ενώ οι μπαλάντες της είναι απλά διαμάντια. “Δίνει νέα ζωή στα παλιά δεδομένα” και “Τραγουδά με την ευκολία και την χάρη της Ella Fitzgerald και την ψυχή της Sarah Vaughan” είπαν για την McKelle χαρακτηρίζοντας έτσι τις φωνητικές και ερμηνευτικές της ικανότητες. Όμως, εκτός από θαυμάσια τραγουδίστρια η McKelle, είναι πιανίστρια και συγγραφέας. Αυτές οι επιπλέον ιδιότητές της τής δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να παρεμβαίνει καθοριστικά στη μουσική που δημιουργεί και ερμηνεύει αλλά και στη μουσική της πορεία συνολικά.

Σήμερα η McKelle είναι μια πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια της οποίας η επιτυχία οφείλεται στις αμέτρητες εμφανίσεις, στις σπουδές της αλλά και στη καλλιτεχνική της φλέβα.

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 11636, Αθήνα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλ. 210-9213310 και www.ticketnet.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ CLUB: 210-9213360
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από Τρίτη έως και Κυριακή γενική Είσοδος με ποτό: Α’ Ζώνη 40€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη και Bar 30€. Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό: Α’ και Β’ Ζώνη 30€, Γ’ Ζώνη και Bar 20€.
Ειδικές τιμές κάθε Δευτέρα: Γενική Είσοδος με ποτό (σε τραπέζι): 25€. Γενική Είσοδος με ποτό (στο μπαρ): 20€. Φοιτητικό: 15€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v