ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Μελίνα Κανά: Εξ ανατολής... στην Αυλαία

Ένα πρόγραμμα με έντονο ανατολίτικο στοιχείο, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, κέφι και ρυθμό, που όμως παρουσιάζει ορισμένες ελλείψεις στη ροή του, είδαμε στην Αυλαία. Ο Haig Yazdjian και ο Μιχάλης Παπαζήσης, με ένα team νέων μουσικών, πλαισιώνουν την Μελίνα Κανά.

της Φιλουμένας Ζλατάνου

Η Μελίνα Κανά συναντάει τον πολύ γνωστό ουτίστα Haig Yazdjian στη Μουσική Σκηνή Αυλαία κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 19 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αρμένικες και αραβικές πινελιές, καθώς και επιλογές από την εναλλακτική και λαϊκή ελληνική μουσική.

Εμπιστεύονται τον Γιώργο Μακρή στην γκάιντα και τις φλογέρες, τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στο πιάνο και τα πλήκτρα, τον Δημήτρη Πάντο στις κιθάρες, τον Τάκη Φραγκούς στο μπάσο, το Θοδωρή Παπαστάθη στα ντραμς και τον Γιώργο Βασιλάκη στο μπουζούκι, το λαούτο και τον τζουρά, ώστε να αποδώσουν τα τραγούδια στην αυθεντική εκτέλεση τους, χωρίς ατελείωτα σολαρίσματα, αλλά με μέτρο και ρυθμό.

Οι ενορχηστρώσεις εκτός από ελάχιστες εκπλήξεις, οι οποίες είναι σε ανατολίτικο πλαίσιο, δεν προσφέρουν κάτι το ρηξικέλευθο στα τραγούδια, αλλά αφήνουν χώρο σε ερμηνείες και αισθαντικότητα.

Η Μελίνα Κανά είναι σε φόρμα και επιλέγει τραγούδια από όλη τη δισκογραφία της και κυρίως της εποχής των Σωκράτη Μάλαμα, Νίκου Ξυδάκη και Θανάση Παπακωνσταντίνου, ξεδιψώντας ένα κοινό που την αγάπησε μέσα από αυτά και ήθελε να την ακούσει να τα ερμηνεύει επί σκηνής. Μας εκπλήσσει με επιλογές όπως το «Όποιος αγάπησε δεν ξέρει να το πει», ένα τραγούδι από το δίσκο «Λάφυρα» που χρόνια είχε να τραγουδήσει. Χωρίς φωνητικές εξάρσεις αλλά με περίσσεια εσωτερικότητα επικοινωνεί με τον κόσμο, μεταφέροντας τα νοήματα και τα αισθήματα του κάθε τραγουδιού, χωρίς να ξεφεύγει.

Ο Haig Yazdjian ουσιαστικά κρατάει το μισό μέρος του προγράμματος, τραγουδώντας και παίζοντας. Ενώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό δεξιοτέχνη στο ούτι και μία φωνή γεμάτη με συναίσθημα, ο κόσμος, εάν δε γνωρίζει την πορεία του, δεν μπορεί να συμμετάσχει παρά μόνο στα κομμάτια που έχουν έντονο ανατολίτικο ρυθμό και ξυπνάνε το χορευτικό μας DNA.

Ο Μιχάλης Παπαζήσης συμμετέχει με τραγούδια από την ευρύτερη ελληνική δισκογραφία, όμως είναι λίγος δίπλα στους δύο κεντρικούς ερμηνευτές του προγράμματος. Σε ορισμένες στιγμές κάνει «κοιλιά» το πρόγραμμα: σε ανεβάζει η Μελίνα και περιμένεις να συνεχίσει ο ίδιος, αλλά αποτυγχάνει.

Εντέλει είδαμε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, με κέφι και ρυθμό, αλλά και με ορισμένες ελλείψεις στη ροή. Η Αυλαία είναι ένας ζεστός χώρος, με ευγενικό προσωπικό που έχει εξελιχθεί σε στέκι καλλιτεχνικό και ταιριάζει σε αυτό το πρόγραμμα.

Μουσική σκηνή Αυλαία Αγίου Όρους 15, Βοτανικός, τηλ.: 210 3474074
Τιμή εισιτηρίου: 15 € Ώρα έναρξης: 22.30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v