Χ. Θεοδώρου - Β. Ταγκούλη: Μια παράσταση που "κάνει μπαμ"

Μία μουσική παράσταση θεατρικά δεμένη υφαίνουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο Χρίστος Θεοδώρου και η Βικτωρία Ταγκούλη στο Αγγέλων Βήμα. Μαζί τους, τρεις εξαιρετικοί μουσικοί "συνομιλούν" με τις μελωδίες τους σε έναν ζεστό χώρο.
Χ. Θεοδώρου - Β. Ταγκούλη: Μια παράσταση που κάνει μπαμ
της Φιλουμένας Ζλατάνου
Φωτογραφίες: Θάνος Σπηλιόπουλος
 

Τρεις μουσικοί και μία τραγουδίστρια έχουν στήσει στη μουσική σκηνή "Αγγέλων Βήμα" μια δεμένη θεατρικά παράσταση. Πιάνο, μπάσο και σαξόφωνο υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό και όχι μόνο τραγούδι και προσφέρουν ένα συγκινητικό και διασκεδαστικό δίωρο. 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και η ερμηνεύτρια Βικτωρία Ταγκούλη συνεργάζονται με τους εξαίρετους μουσικούς Γιώργο Πολίτη και Sam Marlieri και ο Κοραής Δαμάτης σκηνοθετεί τη μουσική παράσταση «Απόψε κάνεις μπαμ». Με τη θεατρικότητα της Ταγκούλη να δένει με το κλίμα των τραγουδιών και τη λυρική φωνή της να αγκαλιάζει τις νότες με περίσσια αγάπη και προσοχή και να μας τις χαρίζει απλόχερα "φουρνιστές", δημιουργείται ένα αναπάντεχο χαρμάνι για όλους.

Η Βικτωρία Ταγκούλη ξέρει να αλλάζει διαθέσεις ανάλογα με το κομμάτι, και από τη σπαρακτική ερμηνεία του “Diamonds and rust” να ανασαίνει χαρούμενα με το «Je ne veux pas travailler», και από τη γλυκόπικρη διάθεση του «Χωρίσαμε ένα δειλινό» να χλευάζει τον καημό στο «όταν πίνει μια γυναίκα». Τραγούδια αριστοτεχνικά δεμένα μεταξύ τους, από το «Μια πίστα από φώσφορο» μέχρι το "Paint it black" και το "Where the wild roses grow", που αποτέλεσε και τη μεγάλη έκπληξη καθώς η φωνή του Χρίστου Θεοδώρου θυμίζει πολύ τον Nick Cave και μας αιφνιδίασε θετικά.

Στα highlights της βραδιάς, οι ερωταπαντήσεις μπάσου με cajon, σε σολαρίσματα πετυχημένα του Γιώργου Πολίτη (μπάσο) και του Sam Marlieri (κρουστά, πνευστά). Όλοι μαζί θυμίζουν χαρακτήρες βγαλμένους από θεατρικά έργα, με τη μελαγχολία του Marlieri στο παίξιμο και το βλέμμα και την goth φιγούρα του Πολίτη με το μαύρο ημίψηλο, ενώ ο Θεοδώρου αγέρωχος στο πιάνο "κεντάει" στα κλειδοκύμβαλα.

Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε στους φωτισμούς του Θανάση Λεφάκη, που άλλοτε ψυχροί άλλοτε ζεστοί ταίριαζαν με τον κάθε στίχο και την κάθε νότα.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 10, σας περιμένουν να θερμάνουν τις καρδιές. Αφεθείτε.

Γενική είσοδος: 20 Ευρώ με ένα ποτήρι κρασί.
Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ.: 210 5242211-13 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v