Άγιος Βαλεντίνος: Προτάσεις για να το γιορτάσετε και την Κυριακή

Ρομαντικά δείπνα με κεριά, πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων και θεραπείες spa για δύο, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Ναι, ό,τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε για να γιορτάσετε τον έρωτά σας οποιαδήποτε άλλη μέρα. Με τη διαφορά ότι η Δευτέρα είναι αργία.
Άγιος Βαλεντίνος: Προτάσεις για να το γιορτάσετε και την Κυριακή
της Ηρώς Κουνάδη

Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγηθούμε. Παραμένει πάγια θέση μας το ότι ο έρωτας είναι από τα λίγα πράγματα σε αυτήν τη ζωή που πρέπει να γιορτάζονται κάθε μέρα, και που δε χρειάζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες και παγκόσμιες ημέρες για να τα θυμηθούμε. Εξίσου πάγια παραμένει η θέση μας αναφορικά με τα τριήμερα, τις αργίες, τις επετείους και κάθε άλλη ειδικά θεσπισμένη ημερομηνία του παγκόσμιου ή εθνικού ημερολογίου: ότι αποτελούν μια εξαίσια αφορμή για γιορτή. Ναι, όσο και όλες οι υπόλοιπες μέρες. Με τη διαφορά ότι την επόμενη μέρα δε χρειάζεται να ξυπνήσουμε νωρίς.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, του επερχόμενου τριημέρου που περιλαμβάνει Καρναβάλι, Καθαρά Δευτέρα και Άγιο Βαλεντίνο… όλα σε ένα, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για τους ερωτευμένους που θέλουν να το γιορτάσουν και την Κυριακή. Οι υπόλοιποι ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις αποδράσεων, στις στολές που θα κάνουν τη διαφορά στις καρναβαλικές εξόδους σας και… αναμείνατε, για τα αποκριάτικα πάρτι που έρχονται.

Ο έρωτας περνά από το στομάχι
* Ένας… Μανιάτης Βαλεντίνος σας περιμένει στο εστιατόριο Μάνη Μάνη για να σας ξεναγήσει στις ειδικά σχεδιασμένες για την γιορτή των ερωτευμένων γευστικές δημιουργίες του chef Αλέξανδρου Φουρούλη. Bελουτέ πατάτας με θυμάρι και λάδι τρούφας, σπιτικά ravioli με άγρια χόρτα και σάλτσα φέτας, risotto με μύδια, καλαμάρι, γαρίδες και σάλτσα οστρκοειδών, και millefeuille με καραμελωμένο ανανά είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του. Η τιμή για το μενού της βραδιάς του Αγίου Βαλεντίνου είναι 38 ευρώ κατ’ άτομο. Μην παραλείψετε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό του in2life για να κερδίσετε ένα λαχταριστό… μανιάτικο δείπνο για δύο.

* Το εστιατόριο με την μαγευτική θέα, το Balcony στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας για την γιορτή του έρωτα. Το ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα μενού του περιλαμβάνει σούπα σπαραγγιών με αρωματικά κρουτόν, σαλάτα με καπνιστό σολoμό, φρούτα του πάθους και vinaigrette από μύρτιλο, φιλέτο χοιρινό με λιαστή τομάτα και χαλούμι και καρδιά σοκολάτας με κρέμα μπισκότο και παγωτό βανίλια, στην τιμή των 32 ευρώ το άτομο.

* Κάτω από το ρομαντικό φως της Ακρόπολης, αποκαλύπτοντας μία μαγευτική θέα του Ιερού Βράχου, ο Dionysos υποδέχεται τους καλεσμένους σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο, εμπνευσμένο από τα πολύτιμα κληροδοτήματα της ιστορίας, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Ο πολυβραβευμένος Chef Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα του σας οδηγούν σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι για δύο, ξεκινώντας με ένα ποτήρι σαμπάνιας με κόκκινα φρούτα του δάσους .

Η διαδρομή στην γεύση συνεχίζεται με σούπα ρίζας μαϊντανού με τριαντάφυλλα αστακού και πέταλα λουλουδιών, φρέσκα σπαράγγια με σπιτικό καπνισμένο σολομό σε κρέμα χαβιαριού, ριζότο γλυκοκολοκύθας με καπνιστό ελάφι, φιλέτο λαβράκι σε κρούστα λεμονιού με σάλτσα μανταρινιού και τέλος σορμπέ ροδιού. Για κυρίως πιάτο ο Chef προτείνει μενταγιόν φιλέτου γάλακτος με μανιτάρια, σάλτσα μαδέρας και πατάτες αμυγδάλου. Το ταξίδι κλείνει με ένα αποκαλυπτικό επιδόρπιο από καρδιά σοκολάτας που επιφυλάσσει μια έκπληξη. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 90 ευρώ χωρίς το κρασί. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 210 9233182 και 210 9231936.

* Στη σκιά του διάσημου φοίνικα που κοσμεί μια από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας, στο Dirty Ginger του Γκαζιού, θα απολαύσετε ένα Valentine’s menu που περιλαμβάνει πουλάδα μαγειρεμένη με σέρυ, κοτοπόδαρα σε γρήγορη σάλτσα κάρρυ, ψαρονέφρι με καρύδια του Αδάμ, σύκα του χήρου γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά τζίντζερ και πιπέρι Μαδαγασκάρης, μπιφτέκια με δεντρολίβανο, κριτσανιστό μπέικον και ψημένο ανανά και μελιτζάνες του σεΐχη με μοσχοκάρφι και γκοργκονζόλα. Η τιμή κατ' άτομο είναι 35 ευρώ. Ο κανονικός κατάλογος του Dirty Ginger θα είναι επίσης διαθέσιμος, ραντισμένος με ξόρκια μαγικά, allegres πιπερίτσες και μαντζούνια διεγερτικά απλά για να τιμήσει τον άγιο του έρωτα. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 3423809.

* Μία από τις all time classic αθηναϊκές προτάσεις για του Αγίου Βαλεντίνου έχει θεσπίσει, εδώ και μερικά χρόνια, το κολωνακιώτικο Cilentio –την οποία, φυσικά, επαναλαμβάνει και φέτος. Την βραδιά της 14ης Φεβρουαρίου, μια υπερπολυτελής λιμουζίνα Lincoln 10 μέτρων σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο εστιατόριο, όπου θα απολαύσετε ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για… δύο. Οι γευστικές προτάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σούπα μπρόκολο με αφρό από καπνιστό προσούτο, φιλέτο σολομού με αρωματισμένη κρούστα, sauce από πορτοκάλι και πέντε μπαχαρικά, και μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα Valrhona και φρούτα του δάσους. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 65 ευρώ, και περιλαμβάνει τη βόλτα με τη λιμουζίνα. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 3633144.

* Τα γνήσια, τούρκικα, ζουμερά κεμπάπ από αρνάκι και κοτόπουλο, οι αυθεντικοί πολίτικοι μεζέδες και τα λαχταριστά ανατολίτικα γλυκά του κηφισιώτικου Tike που αποπροσανατολίζουν τις αισθήσεις είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ενδεικτική τιμή κατ’ άτομο: 25-30 ευρώ. Κρατήσεις: 210 8084418 και 210 8014584.

Meet me at the Hotel Room…
* Μία ολοκληρωμένη πρόταση έχει, αποκλειστικά για τους ερωτευμένους, το Grande Bretagne. Η μοναδική προσφορά είναι διαθέσιμη για διανυκτερεύσεις μεταξύ 14 Ιανουαρίου και 18 Φεβρουαρίου 2010 και περιλαμβάνει υπηρεσία δωματίου με πρωϊνό στο κρεβάτι για δύο, σαμπάνια και κουτί με σοκολατάκια στο δωμάτιο, ένα χαλαρωτικό 25 λεπτών «Back Massage», συν ένα 15 λεπτών «Oriental Scalp Massage», στην «VIP Couple's Suite» του βραβευμένου GB Spa, καθημερινή υπηρεσία δωματίου και δωρεάν συμπλήρωμα σε σοκολατάκια, χρήση του γυμναστηρίου, της εσωτερικής πισίνας και της «Thermal Suite» και μοναδικό δώρο Αγίου Βαλεντίνου στην τιμή των 170 ευρώ το άτομο.

* Τις δικές του ξεχωριστές προτάσεις έχει ετοιμάσει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Hilton. Ρομαντικό δείπνο για δύο, χορός μέχρι το πρωί στους ρυθμούς της disco ή αγκαλιές στο πουπουλένιο πάπλωμα με θέα τη φωτισμένη Αθήνα; Η επιλογή είναι δική σας. Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, το Hilton σε συνεργασία με την KLIK Records διοργανώνει στο Ballroom το Discoteca, ένα μεγάλο disco πάρτυ που θα προκαλέσει αίσθηση. Αμέσως μετά μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε δίκλινο δωμάτιο μόνο με 99 ευρώ.

Εκτός από αυτή την προσφορά, το Hilton έχει ετοιμάσει δύο ειδικά πακέτα διαμονής, που περιλαμβάνουν και δείπνο για δύο, στην τιμή των 199 ευρώ συνολικά για μία διανυκτέρευση και 279 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις. Η κλασική βέβαια επιλογή για τους ερωτευμένους εδώ και χρόνια είναι το εστιατόριο Βυζαντινό. Ανεξάρτητα από το αν θα διανυκτερεύσετε ή όχι, το Βυζαντινό θα σας περιμένει για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο με πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική.

Για μια τόσο ιδιαίτερη περίσταση, μην παραλείψετε να κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας μια απολαυστική εμπειρία χαλάρωσης στο Hiltonia Spa. Από τα πακέτα του Αγίου Βαλεντίνου, επιλέξτε το “One & Only” για εκείνον και το “Romance & Beauty” για εκείνη. Δείτε αναλυτικά τα πακέτα του spa στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents. Για να κλείσετε ένα από τα πακέτα διαμονής του Αγίου Βαλεντίνου, τηλεφωνήστε στο 210 7281100, ενώ για το Hiltonia Spa καλέστε το 210 7281801.

* Τι θα λέγατε για μια… μίνι απόδραση στην Ελευσίνα; Το Elefsina Hotel έχει ετοιμάσει ένα δελεαστικότατο πακέτο ειδικά για ερωτευμένους, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή σε executive δωμάτιο, στην τιμή των 168 ευρώ, δείπνο για δύο στο εστιατόριο «Το Στάχυ», gift basket με βενετσιάνικες μάσκες, σαμπάνια, φράουλες και σοκολατάκια και δώρο Αγίου Βαλεντίνου.

Το εστιατόριο έχει προβλέψει ένα μενού πέντε πιάτων ξεχωριστά για τους εραστές του κρέατος και για τους εραστές του ψαριού, με υλικά, ατμόσφαιρα και χαρακτήρα εορταστικό αφού έχει συμπεριλάβει πιάτα όπως τάρτα με brie και καπνιστό fouantré, πεσκανδρίτσα ποσέ με αρωματικό πλιγούρι και sauce σαμπάνιας, pavlova με κρέμα φρούτων του πάθους και rasberry sauce. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 25 ή 35 ευρώ αντίστοιχα για το μενού με το κρέας ή το ψάρι. Δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents,αναλυτικά τα δύο μενού.

Και μην ξεχνάτε: Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στο διαγωνισμό του in2life για να κερδίσετε τα μοναδικά Valentine’s πακέτα διαμονής και ρομαντικού δείπνου για δύο στο Elefsina Hotel.

Και τα λοιπά…
* Αν πάλι έχετε αποφασίσει να περάσετε το τριήμερο εντός τειχών, κάντε μια βόλτα από το Athens Heart, που έχει ετοιμάσει εκδηλώσεις και εκπλήξεις για να γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο. Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, 18:00 - 21:00, και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 12:00 – 18:00, χαρτορίχτρες και μάγοι σας περιμένουν για τις πιο αποκαλυπτικές ερωτικές προβλέψεις με τις τράπουλες και τη γυάλα τους, διασκεδάζοντας και προκαλώντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου από τις 13:00 έως τις 16:00, ο Love radio εκπέμπει ζωντανά από κατάστημα του athensheart αποκλειστικά για όλους τους ερωτευμένους. Στις 12.00 στο μεγαλύτερο κλειστό παγοδρόμιο 800 τετραγωνικών μέτρων του athensheart, ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ προσφέρουν ένα μοναδικό show χορού στον πάγο, υπό τους ήχους της πιο ερωτικής μουσικής.

* Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ζωή Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη βραδιά γιορτής με την ευκαιρία της μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώνεται στις 14 Φεβρουαρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Μαζί τους, η Ασπασία Θεοφίλου, η Μαρία Λουκά, η Ειρήνη Τουμπάκη, η Ιώ Νικολάου, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, η Μαριέττα Φαφούτη, η Νάντια Μπουλέ, ο Γιάννης Σουλάκης, η Αλεξάνδρα Κονιάκ και η Ντορέτα Λεωνιδά, υπό τους ήχους του πιάνου των Αντώνη Παλαμάρη και Γιάννη Τσέρτου, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με τραγούδια για τον έρωτα.

* Μπορεί ένας σόλο άντρας να γιορτάσει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και, αν ναι, με ποιον τρόπο; Μήπως, τελικά, αυτή η γιορτή είναι ένα τέχνασμα των γυναικών; Ο Caveman, ο πρώτος άνθρωπος των σπηλαίων, αν και έχει επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας, δεν έχει κατορθώσει να δώσει απάντηση για το τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου. Χρειάζεται τη βοήθειά σας και τη δική σας άποψη.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δίνοντας τη δική του εκδοχή στον άνθρωπο των σπηλαίων, θα εξηγήσει από τη σκηνή του Θεάτρου Coronet (Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι, τηλ.: 210 7012123) τον τρόπο που μπορεί κάποιος να γιορτάσει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου... μονάχος μονάχος. Για μία και μοναδική παράσταση, στις 14 Φεβρουαρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v