Είδαμε: Μπάμπη Τσέρτο στην μουσική σκηνή "Μοστρού"

Παραμένοντας πιστός στο καλό ελληνικό τραγούδι, ο Μπάμπης Τσέρτος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην μουσική σκηνή «Μνησικλέους – Μοστρού» για να μας ταξιδέψει ξανά σε παλαιότερες εποχές συντροφιά με την Νάντια Καραγιάννη.
Είδαμε: Μπάμπη Τσέρτο στην μουσική σκηνή Μοστρού
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Είναι κάποια προγράμματα που σε ταξιδεύουν στον χρόνο. Που σου θυμίζουν πως διασκέδαζαν οι παλαιότερες γενιές.Η βάση της διασκέδασης άλλωστε είναι να «ξεδίνεις» και να ξεφορτώνεσαι τα βάρη σου. Μέγας μαέστρος σε αυτό, της παλιάς γενιάς, είναι ο Μπάμπης Τσέρτος που με τις πενιές και την καθάρια φωνή του μας υποδέχεται φέτος στο Μοστρού στην Πλάκα. Τραγούδια λαϊκά και αρχοντορεμπέτικα, αγαπημένα που όλοι σιγοτραγουδάμε και αναζητάμε παιγμένα από μια πολύ καλή ορχήστρα όπου συναντούνται οι νέοι μουσικοί με τους παλαιότερους. Εκεί φτιάχνεται ένα χαρμάνι που σέβεται την ιστορία και τα αυτιά μας.

Μαζί με τον Τσέρτο, στο πιάνο είναι και ο καταξιωμένος συνθέτης του Νέου Κύματος Λίνος Κόκκοτος και η Νάντια Καραγιάννη, η οποία παρ' ότι κρυωμένη ακουγόταν καλά και ξέρει να κάνει κέφι, που λένε, με τον κόσμο. Να προσέξετε τη νεαρή και εξαιρετικά ταλαντούχα Ειρήνη Τουμπάκη, η οποία έχει βελούδο στη φωνή και συναίσθημα αληθινό, χαρακτηριστικά τα οποία είναι εμφανή ακόμα και όταν κάνει δεύτερες. Πολύ γλυκιά παρουσία που φαίνεται ότι αγαπά τη δουλειά της και την κάνει με περισσό μεράκι και χαμόγελο. Τραγουδάνε επίσης οι Νίκος Καραγιάννης, Αναστασία Παπαβασιλείου και Μάνος Γρυσμολάκης, αξιοπρεπέστατα.

Χορεύεις, δεν αισθάνεσαι ότι σε ποδοπατάνε στην πίστα, περνάς καλά μέχρι τα ξημερώματα σχεδόν και πραγματικά δεν το μετανιώνεις. Ακόμα και να μην είσαι λάτρης αυτής της μουσικής η ορχήστρα θα σε αποζημιώσει και θα σε κάνει να λικνιστείς.

Δε συναντάς εύκολα ένα αληθινά καλό λαϊκό πρόγραμμα. Πολλά τα μαγαζιά που παίζουν τέτοια τραγούδια αλλά ελάχιστοι οι μετρ τους είδους. Αν θέλετε λοιπόν να αφήσετε κάπου τα ευρώ σας αξίζει να επιλέξετε αυτό το μαγαζί, όπου και ζεστό είναι (κι όχι χαώδες) και ωραίο κρασί και φαγητό έχει και οι σερβιτόροι είναι ευγενικοί και χαμογελαστοί –ναι συμβαίνει σε κάποιες μουσικές σκηνές αυτό.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11.00 και Κυριακή στις 15.00
Μνησικλέους-Μοστρού
Μνησικλέους και Λυσίου 22, Πλάκα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v