Blend club: H «καρδιά» της dance σκηνής χτυπάει στου Ψυρρή

Με καθαρόαιμο dance χαρακτήρα, εντυπωσιακά live sets, πληθώρα προσκεκλημένων - ξένων και εγχώριων - Dj’s, ψυχεδελικά visuals και underground ατμόσφαιρα, το άρτι αφιχθέν Blend διεκδικεί επάξια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας για non stop χορό.
Blend club: H «καρδιά» της dance σκηνής χτυπάει στου Ψυρρή
Αργήσαμε πολύ - περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε – αλλά καταφέραμε να το επισκεφτούμε το προηγούμενο Σάββατο. Αν το όνομα σας λέει κάτι, πιθανότατα να θυμάστε κάποιο από τα δεκάδες parties που διοργάνωνε (ως ομάδα παραγωγής αρχικά) παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό μερικά από τα «δυνατότερα» ονόματα της ξένης και εγχώριας dance σκηνής (Sven Vath, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Umek, Oliver Huntemann κτλ.). Fuzz, Ammos, Cavo Paradiso, The Hall και Motel, είναι μερικά μόνο από τα stages που φιλοξένησαν τις παραγωγές του team, το οποίο από φέτος έχει πλέον το δικό του, αυτόνομο «σπίτι» στου Ψυρρή.

Στον χώρο που είχε λειτουργήσει πέρσι τα club Shadow και παλαιότερα το Danza, στην οδό Αριστοφάνους κοντά στην κεντρική πλατεία του Ψυρρή, στεγάζεται από φέτος η «σκληροπυρηνική» dance σκηνή της Αθήνας και όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει. Σάββατο βράδυ λοιπόν, και ένα από τα δεκάδες parties που διοργανώνονται κάθε βδομάδα στο μαγαζί πρόκειται να ξεκινήσει. Μεγάλο όνομα της βραδιάς ο Άγγλος Dave Clarke, γνωστός και ως «Βαρόνος της Techno».

Το face control χαλαρό και ακομπλεξάριστο και η τιμή εισόδου αρκετά λογική δεδομένης της φήμης του Dj (20€ με ένα ποτό). Εκεί που η πόρτα άλλων «κυριλέ» μαγαζιών θα σου έλεγε να «περιμένεις λίγο», ότι είσαι «πολύ σπορ ντυμένος» και ότι «χρειάζονται κορίτσια στην παρέα», η είσοδος στο Blend δεν «κολλάει» σε τίποτα από τα παραπάνω. Δεν έχει λόγο άλλωστε.

Ο κόσμος έρχεται εδώ για να χορέψει, να χορέψει και να... χορέψει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να τον νοιάξει ποιος και πώς θα τον δει. Ο χώρος του μαγαζιού είναι αρκετά μεγάλος και χωράει περί τα δύο χιλιάδες άτομα. Λίγα μέτρα από την είσοδο βρίσκεται το τριγωνικό μπαρ, λίγο πιο πριν και αριστερά η γκαρνταρόμπα ενώ αριστερά και δεξιά του μπαρ βρίσκονται τα τραπέζια. Ακριβώς μπροστά μας είναι ο χώρος του Dj και το dancefloor, ενώ πίσω από τον Dj βρίσκονται τα prive τραπέζια και ένα μεγάλο video wall. Η διακόσμηση του μαγαζιού είναι minimal, με την παράσταση να κλέβουν τα ψυχεδελικά visuals και οι μωβ, κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι φωτισμοί από λέιζερ που συνεισφέρουν στην δημιουργία της ιδανικής dance ατμόσφαιρας.

Το κοινό «ζεσταίνεται» υπό τους ήχους του support Dj Mikee, ενώ γύρω στις τρεις θα μας κάνει το... χατίρι να βγει ο Dave Clarke. Ο ήχος είναι άψογος, ιδιαίτερα στο μπροστινό dancefloor, ο κόσμος το καταδιασκεδάζει (ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν χορεύουν) και η βραδιά κυλάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μοναδικό μείον; Ο κόσμος είναι υπερβολικά πολύς, το κάπνισμα φυσικά επιτρέπεται – ας όψεται ο νόμος - και από ένα σημείο και μετά η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, για όσους δεν έχουν συνηθίσει αυτήν την «μάστιγα» των νυχτερινών μαγαζιών.

Αν θα ξαναπάμε; Εννοείται. Οι επικείμενες αφίξεις στον χώρο του Blend είναι άκρως ελκυστικές (Spektre στις 24/12, Dennis Ferrer στις 26/12, Huntemann στις 31 και Miss Kittin στις 5 Ιανουαρίου) και μας προετοιμάζουν για ένα «χορευτικό» 2010.

Το club είναι ανοιχτό Παρασκευές και Σάββατα, φιλοξενώντας Έλληνες και ξένους Dj. Το ποτό κοστίζει 10€, η είσοδος κυμαίνεται από 20€- 30€ ανάλογα με το event , καθώς και η
τιμή της φιάλης. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 693-7128831.

Info: Αριστοφάνους 11, Ψυρρή. Για τον χάρτη κάντε κλικ εδώ. Μετάβαση στο DriveMe.gr

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v