Δεκέμβριος στο Half Note Jazz Club

Ακόμα πιο... jazz αναμένεται ο Δεκέμβριος στο Half Note, καθώς μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων της Barbara Luna, την σκυτάλη παίρνει ο Μίμης Πλέσσας με την μοναδική παράσταση «Plessas in New York», καθώς και άλλοι βιρτουόζοι της jazz που δεν πρέπει να χάσετε.
Δεκέμβριος στο Half Note Jazz Club
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση των BELLEVUE CADILLAC την Τρίτη 05/01 είναι οι:

ΑΝΤΩΝΙΑ ΦΡΟΥΦΡΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΝΟΥΡΑ 


Συνεχίστε να δηλώνετε συμμετοχή στην
Φόρμα Διαγωνισμού για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Δεκέμβριος παραμένει… jazz στο Half Note Jazz Club, το οποίο υποδέχεται τις γιορτές με σχήματα αγαπημένα στο ελληνικό κοινό καθώς και με άλλα που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν νέες και παλιές επιτυχίες τους. Και ενώ οι παραστάσεις της ντίβας της λάτιν Barbara Luna (φωτο) έρχονται στις 3 Δεκεμβρίου στο τέλος τους, οι λάτρεις της jazz, της rock και της funk ετοιμάζονται για να υποδεχθούν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Half Note Jazz Club για τον Δεκέμβριο έχει ως εξής:

4/12-10/12: Plessas In New York
«Plessas in New York» είναι η παράσταση που ο Μίμης Πλέσσας παρουσίασε για πρώτη φορά στη αγαπημένη του πόλη, τη Νέα Υόρκη, καλεσμένος από το Lincoln Center και το Dizzy’s Club. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη σκηνή του Half Note. Με τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο, τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο και την Εύη Σιαμαντά στο τραγούδι, ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι ξεκινά.

Οι τρεις φτιάχνουν ομάδα όταν μιλάμε για τον Μίμη Πλέσσα, το Χρήστο Ραφαηλίδη και την Εύη Σιαμαντά οι οποίοι θα παρουσιάσουν επιλεγμένα κομμάτια από το ρεπερτόριο του πολυγραφότατου συνθέτη μέσα από την πάνω από 50 χρόνια μουσική πορεία του, διασκευασμένα με ένα τζαζ και έθνικ τρόπο, αλλά και κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική τους συνεργασία «ΗΧΩ- the music of Mimis Plessas» που κυκλοφόρησε από την Emarel Music.

Η μακρόχρονη καλλιτεχνική και πολιτιστική συμβολή του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη ενώ λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν μουσική υπερβαίνοντας τα καλλιτεχνικά στερεότυπα και να περνούν από γενιά σε γενιά με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε δεν έχει τυχαία χαρακτηριστεί ως ο διαχρονικότερος συνθέτης στη χώρα μας.

11/12 – 17/12: Zulu 9:30
Είναι μια μπάντα συμπαγής και δυναμική με φρέσκιες ιδέες αποτελούμενη από 10 μουσικούς και έχουν σαν βάση τους τη Βαρκελώνη. Ύστερα από τον πειραματισμό με μουσικές όπως η reggae, η latin, η βραζιλιάνικη μουσική και με όλα τα διαφορετικά είδη αφομοιωμένα κατά τη διάρκεια των ετών, δείχνουν την ιδιαίτερη οπτική τους για την World Music fusion. Προσθέτουν στοιχεία πιο δυτικά, ρυθμούς πιο άμεσους και σύγχρονα grooves δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα ανάμεσα στις μουσικές τους ρίζες και την funk, τη soul και τη ροκ. Ο βασικός ήχος την μπάντας και η προσεγμένη (μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια) παραγωγή δυναμώνει το νόημα των στίχων που έχουν στόχο να αγγίξουν τον ακροατή με θέματα καθημερινά και με μηνύματα ευαίσθητα και βαθιά. Ρεφρέν, φράσεις και λέξεις αποτυπώνονται στη μνήμη και δημιουργούν έντονες καταστάσεις και αφηγούνται την ιστορία του καθενός από τα μέλη της μπάντας αλλά και του καθενός από εμάς.

Οι ZULÚ 9.30 είναι συνώνυμο του θεάματος, του χορού και της γιορτής. Μιλούν απευθείας στο κοινό και το κάνουν να δονείται με μια καταπληκτική σκηνική παρουσία και μια αξιοθαύμαστη θετική ενέργεια.. Και όλα αυτά χωρίς να ξεχνούν τη δική τους πολύ καλά δουλεμένη μουσική πρόταση, τη ζωντάνια με την οποία δεν σταματούν να πειραματίζονται κάθε μέρα, σε κάθε παράσταση για να δώσουν το σήμα κατατεθέν τους. Μετά από το δίσκο τους “Conecta o Revienta” όπου δούλεψαν με μουσικούς από γκρουπ τόσο αντιπροσωπευτικά όπως οι : Macao, Carlinhos Brown, Muchachito Bombo Infierno μεταξύ άλλων και σε αυτόν το δίσκο (Huellas) περιστοιχίζονται από φίλους όπως οι: Amparo Sánchez (Amparanoia), Sergio Ramos και Max Wright (Ojos de Brujo), Josep Mas «Kitflus» και κάνουν συνεργασίες όπως με τον Paul de Swardt (Macaco) και τον Josué «el Ciclón» García (Muchachito Bombo Infierno), αποδεικνύοντας ότι συνεργάζονται και συνυπάρχουν μουσικά με τους πιο σπουδαίους του είδους.

18/12 – 27/12: Sue Moreno & The Handsome Men
Η Sue Moreno είναι ένα είδος performer που με την δυναμική προσωπικότητα της και τις πολύ μεγάλες φωνητικές ικανότητες της, σε μεταφέρει πίσω στις ρίζες του rock and roll και τα θυελλώδη sixties, με μια μοντέρνα μουσική πινελιά. Η φωνή της και το παρουσιαστικό της θυμίζει κάποιους από τους καλύτερους τραγουδιστές και moviestars της παλιάς εποχής του Hollywood. Η Sue έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές σε Ευρώπη, Σκανδιναβία και Αμερική και έχει δουλέψει με θρύλους και καλλιτέχνες όπως οι : Paul Burlinson (Johnny Burnette Trio), Rocky Burnette, Stan Perkins (Son of Carl Perkins), the Comets, Red West (Elvis’ sidekick), Wanda Jackson, Don Randi (legendary session pianist), Chris Montez, Linda Gail Lewis, the Paladins and Danny B. Harvey (Nancy Sinatra). Η φωνή της έχει ακουστεί σε πολλές διαφημίσεις (Viktor & Rolf’s perfume, κοσμήματα Flowerbomb και Otazu). Έχει επίσης συμμετέχει σε πολλά θεατρικά shows σαν τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά και χορεύτρια.

Η Sue Moreno θα εμφανιστεί στην Αθήνα με τους Τhe Handsome Men και μαζί έχουν διαμορφώσει ένα κομψό, κλασάτο και ευμετάβλητο στυλ και παρουσιάζουν ένα show με πολύ μεγάλο ρεπερτόριο που καλύπτει την nightclubjazz, τα latin, το απαλό και αισθησιακό rock and roll αλλά και την country μουσική. Η Sue καταφέρνει να κάνει το κοινό «να κολλάει στα χείλη της» και να χορεύει καθιστό στις καρέκλες. Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν παίξει σε πολλές διεθνείς σκηνές και έχουν δουλέψει με μεγάλους καλλιτέχνες και θρύλους όπως οι: Rita Reijs, Wanda Jackson, Chris Montez, Laura Fygi, Liesbeth List, Xander de Buisonje, the Comets.

28/12 – 7/1: Bellevue Cadillac
Οι BELLEVUE CADILLAC δεν είναι μια κανονική μπάντα, είναι μια πολλών γενιών μουσική εμπειρία που τη χαρακτηρίζει η χαρά, τα κωμικά στοιχεία, η συμμετοχή του κοινού και αποτελούν το πιο αστείο show επί σκηνής που βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε περιοδεία. Φανταστείτε τους Cab Calloway, James Brοwn, Barry White, Sam and Dave, Lyle Lovett, Brian Setzer, Garth Brooks και Stevce Martin με ιπτάμενα τρομπόνια, περιστρεφόμενες τρομπέτες, σαξόφωνα που τσιρίζουν να χοροπηδούν πάνω στη σκηνή και χορεύουν με το κοινό. Όλοι οι θεατές παίρνουν θέση σε αυτήν την μεγάλη Cadillac καθώς κάνει τη διαδρομή της από τη τζαζ του ’20 στην R&B της Νέας Ορλεάνης, στα blues του Kansas City και στα swing της δεκαετίας του ’30 και του ’40. Επόμενη στάση η R&B του ’50, Stax, Muscle Shoals και το Memphis. Πάρε τη διαδρομή 66 μέχρι το Philly Soul, λίγο από Doo Woop και μετά στη Νέα Υόρκη για μια άγρια νύχτα στο Harlem. .Όλοι επιβιβασμένοι για τη Motown, Hollywood swingin’ και California Surf, λίγο Java Jive.Οι BELLEVUE CADILLAC είναι jazz, gospel, blues, soul και swing πάνω σε rock and roll…

Πολύ αυθεντικοί και αρκετά οικείοι, οι BELLEVUE CADILLAC είναι το καλύτερο όχημα για αυτό το ταξίδι ζωής. Σαν σε μια Cadillac, η εμπειρία Bellevue είναι μια πολυτελής και γεμάτη συγκινήσεις βόλτα στην πλούσια ιστορία των αμερικάνικων αυτοκινήτων και του rock and roll. Είναι πραγματικά μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη…

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 11636, Αθήνα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλ. 210-9213310 και www.ticketnet.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ CLUB: 210-9213360
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από Τρίτη έως και Κυριακή γενική Είσοδος με ποτό: Α’ Ζώνη 40€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη και Bar 30€. Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό: Α’ και Β’ Ζώνη 30€, Γ’ Ζώνη και Bar 20€.
Ειδικές τιμές κάθε Δευτέρα: Γενική Είσοδος με ποτό (σε τραπέζι): 25€. Γενική Είσοδος με ποτό (στο μπαρ): 20€. Φοιτητικό: 15€


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v