Είδαμε: Σπείρα-Σπείρα (ξανά) στην Αθηναΐδα

Στην πρεμιέρα της μουσικής σκηνής Αθηναΐς βρέθηκε πριν μερικές ημέρες το In2life για να απολαύσει για μία ακόμα σεζόν την αεικίνητη ομάδα του Σταμάτη Κραουνάκη σε ένα πρωτότυπο… φεστιβάλιουμ.
Είδαμε: Σπείρα-Σπείρα (ξανά) στην Αθηναΐδα
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Κραουνάκιουμ, φεστιβάλιουμ και δέκα χρόνια Σπείρα Σπείρα στο σανίδι και στα μουσικά δρώμενα της χώρας, πρωτοπόροι και τολμηροί. Φέτος, στην Αθηναΐδα η Σπείρα Σπείρα απευθύνεται και σε αμύητους και σε παλιούς γνώστες του τι σημαίνει η διπλή σπείρα με αρχηγό τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Πέρυσι είχαν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά με ένα ιδιαίτερα δύσκολο θέαμα με θέμα την τελευταία νύχτα του κόσμου. Πολύ ιδιαίτερα τραγούδια, γλυκόπικρες στιγμές και συγκλονιστικές ερμηνείες μας άφησαν με την απορία τι μέλλει γενέσθαι φέτος. Με βάση το καλοκαιρινό θέαμα που παρουσίασαν ανά την Ελλάδα, δημιούργησαν μια παράσταση-πάρτι για όλους. Δεν τους έχεις ξαναδεί; Πήγαινε γιατί κάνουν αναδρομή σε όλη την πορεία τους με μια φρέσκια ματιά. Είσαι γνώστης του αντικειμένου; Πήγαινε γιατί θα ξαναθυμηθείς όμορφες στιγμές, θα ξεκαρδιστείς με τις νέες πινελιές και θα βεβαιωθείς ότι η Σπείρα Σπείρα πρέπει να είναι πάντα στην ατζέντα της διασκέδασής σου.

Με υπέροχα κοστούμια, με διάθεση επικοινωνίας με το κοινό και με χαμόγελα μας υποδέχονται και φέτος στην Αθηναΐδα. Με τον Γιώργο Στιβανάκη, από τα παλαιότερα μέλη της ομάδας, να δίνει το σύνθημα με το «Κρίμας» και την ομάδα να κάνει δυναμική έναρξη με το ομότιτλο τραγούδι «Φεστιβάλιουμ». Ακούσαμε τραγούδια λατρεμένα του Σταμάτη, όπως το «Σίδερο», το «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ», «Τα Λαϊκά», καθώς κι ένα medley, το οποίο κάποιοι ίσως θυμούνται και από παλαιότερη παράσταση της ομάδας, με τραγούδια που περιέχουν την λέξη «Αγάπη» μέσα, η οποία παραλλαγμένη στα σύμφωνα δημιουργεί… εκπλήξεις.

Σε μεγάλα κέφια ο Χρήστος Μουστάκας που πλέον ίσως μπορούμε να πούμε ότι είναι και το alter ego του Σταμάτη, με ατάκες δηλητήριο, συμπράττει με μια εκπληκτική Παρθένα Χοροζίδου που μαγεύει σε μια πρόζα για «βάλιουμ». Με έναν Jerome Kaluta που πλέον πρωταγωνιστεί φυσικά σε κάθε στιγμή. Με την ανανεωμένη και καθόλου τρακαρισμένη Μαρία Κοσκινά που σε αντίθεση με πέρυσι της δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει πολλές πτυχές του ταλέντου της, τσαλακώνοντας την εικόνα της μοιραίας. Με τη Δάφνη Λέμπερου, σαφώς πιο άνετη ερμηνευτικά και σκηνικά, η οποία μαζί με την Ελεάνα Καραντίνου μας χάρισαν μία συγκλονιστική στιγμή στο «Νύχτα θεά» -η οποία, Καραντίνου, διακωμωδεί και προκαλεί με σέξι διάθεση. Εντυπωσιαστήκαμε με την ερμηνευτική δεινότητα και συνάμα το μεγάλο κωμικό ταλέντο του Κώστα Μπουγιώτη και, τέλος, με τον αέρινο και πάντα γοητευτικό Γιώργο Στιβανάκη και τη μεγάλη φωνή της Αργυρώς Καπαρού.

Το μοναδικό πρόβλημα για τους καπνιστές είναι η πλήρης απαγόρευση του τσιγάρου. Η ομάδα, ωστόσο, προνόησε για τους χαρμάνηδες και διαμαρτύρεται με ένα εμπνευσμένο τραγούδι -το «Εδώ καπνίζουμε»- σε στίχους και μουσική του Κραουνάκη, σε μια πολύ δυνατή στιγμή μεταξύ ομάδας και κοινού. Για όσο αντέχει ο καθένας (δείτε παρακάτω).

Οι μουσικοί πολύ συγκροτημένοι και ο ήχος καλός, ενώ ένα μεγάλο μπράβο αξίζει για τα φώτα που αγκαλιάζουν την κάθε νότα και την κάθε στιγμή με μοναδικό τρόπο. Κλείνω με μια συμβουλή. Πάρτε τηλέφωνο και κλείστε τώρα θέση. Ασυζητητί.

Και τραγουδήστε μαζί τους «Καπνίζω, μουγκρίζω, σφυρίζω και βρίζω…»


Μουσική Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ: Καστοριάς 34-36 Βοτανικός. Τηλ. 210 3480000

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη (Λαϊκή) στις 8.30 μ.μ., Παρασκευή στις 9.30 μ.μ., Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 8.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 28 ευρώ. Φοιτητικό, στρατιώτες, μαθητές ωδείων και δραματικών σχολών, συνταξιούχοι 15 ευρώ. Λαϊκή 20 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v