Beer Masters: Το Beer Academy "κερνάει" μαθήματα μπυρογνωσίας

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για την μπύρα; Το Beer Academy Χαλανδρίου σας προκαλεί να το αποδείξετε, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις σας, σε δύο εντελώς δωρεάν βραδιές γευσιγνωσίας.
Beer Masters: Το Beer Academy κερνάει μαθήματα μπυρογνωσίας
Όποιος πιστεύει ότι κατέχει το θέμα μπύρα να σηκώσει το χέρι. Και μετά να σηκώσει το τηλέφωνο και να κλείσει θέση για αύριο, και για την επόμενη Τετάρτη, στο Beer Masters που διοργανώνει το Beer Academy Χαλανδρίου. Επίσης, όποιος πιστεύει ότι δε γίνεται να μεθύσεις με μπύρα να αναθεωρήσει, αλλιώς θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Η προηγούμενη Τετάρτη ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Χωρίς πανηγυρικές διαψεύσεις, χωρίς αναθεώρηση θεμελιωδών συμπαντικών δογμάτων τύπου «είναι αδύνατο να μεθύσεις με μπύρα», χωρίς αμφισβήτηση του ολοκληρωμένου συστήματος γνώσεων που οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει σχετικά με το δημοφιλέστερο αλκοολούχο του πλανήτη. Τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη. Μέχρι το βράδυ που ξεκίνησε η πρώτη βραδιά γευσιγνωσίας Beer Masters.

Η πρώτη εκείνη Τετάρτη, αφιερωμένη στις «ξανθιές και αμαρτωλές» μπύρες, ήταν διδακτική από κάθε άποψη. Μας έμαθε τη διαφορά ανάμεσα στην Pils, τη Lager, τη Weisse και την Triple Ale. Μας σύστησε τα δροσιστικά beer mix, τα… κοκτέιλ μπύρας και αναψυκτικού. Μας πρότεινε τον ιδανικό συνδυασμό του φημισμένου πιάτου του Beer Academy, κότσι, με τις lager, και των γερμανικών λουκάνικων με τις Weisse μπύρες.

Μας απάλλαξε από την προκατάληψη «λουκάνικο με μπύρα και ψάρι με κρασί» σερβίροντάς μας το… outsider του μενού, παναρισμένο φιλέτο ψαριού pagasius με μια υπέροχη, τσέχικη Pilsner και μας ταξίδεψε στη βελγική γαστρονομία, σερβίροντας τις Westmalle και Tripel Karmeliet με πέντε διαφορετικά είδη τυριών. Μας γλύκανε, στο τέλος, με ένα δροσιστικό σορμπέ λεμόνι, μαζί με τα beer mixes, για να μας… προκαλέσει μετά, ζητώντας μας να αντιστοιχήσουμε πέντε ποτήρια από τα οποία ξεχείλιζε ο αφρός στις πέντε κατηγορίες τις οποίες είχαμε μόλις «μελετήσει».

Κι αυτό, αγαπητοί γευσιγνώστες, θα ήτο μια πρόκληση ούτως ή άλλως. Πόσο μάλλον μετά από δέκα το σύνολο ποτήρια μπύρας.

Παρ’ όλα αυτά, αν αντέξεις να δοκιμάσεις δυο – τρεις φορές καθένα από τα πέντε ποτήρια που περιμένουν υπομονετικά μπροστά σου θα τα καταφέρεις. Και θα συγκεντρώσεις άριστα, 5 στα 5, στη βαθμολογία σου, και θα επιστρέψεις τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αναμετρηθείς και με τις κόκκινες και με τις μαύρες μπύρες, ώστε να είσαι την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου ανάμεσα σε εκείνους που έχοντας συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα ανακηρυχθούν Beer Masters της χρονιάς, και θα πάρουν και το αυθεντικό Ακαδημαϊκό Πτυχίο Μπύρας, μαζί με αναμνηστικά δώρα.

Και θα ξέρεις ότι δεν είναι αδύνατο να μεθύσεις με μπύρα. Απλά δε θα το παραδεχτείς ποτέ. Θα κηλίδωνε τον τίτλο του beer master που με τόσο κόπο κατέκτησες.

Ηρώ Κουνάδη

Info:
Beer Academy Χαλανδρίου, Λεωφ. Κηφισίας 336 & Ν. Καρελλά 45, τηλ.: 210 6817170
Την Τετάρτη 28/10 μαθαίνουμε τα πάντα για τις κόκκινες μπύρες (Red Ale, Lager, Weisse, Trappiste, Abbey, Lambic) και την επόμενη, 4/11, το θέμα είναι οι μαύρες (Stout, Schwarz, Weisse, Abbey και Bock).
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω κράτησης, λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων.
Η είσοδος και η συμμετοχή στις βραδιές γευσιγνωσίας είναι εντελώς δωρεάν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v