Είδαμε: Την Β. Καρακώστα να υφαίνει μουσικές στο Οξυγόνο Live

Αναμιγνύοντας τραγούδια δικά της με αγαπημένα ροκ, ποπ, έντεχνα και λαϊκά, η Βασιλική Καρακώστα υφαίνει παρέα με έξι σολίστες μουσικούς μια υπέροχη "Κουρελού" κάθε Δευτέρα στο Οξυγόνο Live.
Είδαμε: Την Β. Καρακώστα να υφαίνει μουσικές στο Οξυγόνο Live
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Η συνταγή είναι απλή. Επιλέγεις μία μπάντα από σολίστες, προσθέτεις ενδιαφέρον μουσικό υλικό, τα δένεις με μία νεαρή τραγουδίστρια, με χρόνια εμπειρία στο πάλκο και τα τοποθετείς σε ένα ροκ χώρο δημιουργώντας προσδοκίες για ενθουσιώδεις Δευτέρες.

Στο Οξυγόνο live από 12 Οκτωβρίου και για 6 παραστάσεις, η Βασιλική Καρακώστα, μετά τις συνεργασίες της με τον Διονύση Σαββόπουλου, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και τον Νίκο Πορτοκάλογλου μεταφέρει σε μεγάλη σκηνή μία ιδέα της με τίτλο η «Κουρελού», στην οποία «ρίχνει στο τσουκάλι» τραγούδια δικά της, τραγούδια αγαπημένα της, από διάφορους «χώρους», τραγούδια παλιά κλασσικά, τραγούδια ροκ, τραγούδια ψυχεδελικά, τραγούδια pop και έντεχνα, τραγούδια παραδοσιακά σερβίροντας στους θεατές ένα πετυχημένο γεύμα.

Αφήνει αρκετό χώρο στους μουσικούς να σολάρουν, χωρίς όμως να ξεφεύγουν σε υπερβολές. Όλα έχουν μια σταθερή ροή και πορεία με στόχο την ανάδειξη των κομματιών. Ο Μιχάλης Καλκάνης στο μπάσο, ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά, ο Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι, ο Παντελής Στόικος στην τρομπέτα, ο Κλέων Αντωνίου στις κιθάρες και ο Νίκος Μέρμηγκας στα νυκτά έγχορδα, παίζουν με μεράκι και αφήνουν το στίγμα τους.

Τρεις από τις καλύτερες στιγμές της παράστασης, το ορχηστρικό κομμάτι του Παντελή Στόικου, ο «Λερικός» σε ερμηνεία Κλέωνα Αντωνίου και το ορχηστρικό από την Τυνησία, στο οποίο ξεδιπλώνουν όλη τους την τέχνη επί σκηνής χωρίς τίποτα να τους καλουπώνει.
Στο πρώτο μέρος τα τραγούδια είναι σαν μια μελαγχολική ιστορία, ενός κοριτσιού, μιας γυναίκας, όλων μας. Οι ενορχηστρώσεις είναι πιο αισθαντικές και υποτονικές ενώ στο δεύτερο μέρος γίνεται έκρηξη ηχοχρωμάτων που σε ωθούν να λικνιστείς και να τραγουδήσεις μαζί με την τραγουδίστρια.


Είναι ένα πρόγραμμα που θα σας εκπλήξει με τις επιλογές του στην αρχή, αλλά έχει τα φόντα να σας κερδίσει με την τσαχπινιά που είναι διάχυτη και την ειλικρίνεια ενός κοριτσιού που έχει γαλουχηθεί με αυτά τα τραγούδια και αποτελούν τη μουσική κληρονομιά του.
Ιδιαίτερη στιγμή η ερμηνεία του κλασσικού κομματιού «Βουνό με Βουνό» που αποτελεί ένα από τα highlights της παράστασης. Εμπιστευτείτε τη Βασιλική Καρακώστα και τους συνεργάτες της και θα αιφνιδιαστείτε θετικά.

Οξυγόνο live, Βούρβαχη & Κορυζή 4, Νέος Κόσμος (μεταξύ Συγγρού & Καλλιρόης), τηλ: 210 9240740
Έναρξη: 21:30
Είσοδος με ποτό: 13€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v