Γ. Δημητριάδης: Ροκ "σα να μην πέρασε μια μέρα"

Με νέο δίσκο στις αποσκευές του, με το ίδιο πάθος για τις παλιές, αγαπημένες επιτυχίες και με εξαιρετικούς "συνοδηγούς", ο Γιώργος Δημητριάδης στήνει μια πραγματική τετράωρη γιορτή στην Ηλιούπολη.
Γ. Δημητριάδης: Ροκ σα να μην πέρασε μια μέρα
Σπάνια περιμένεις ο τίτλος ενός προγράμματος να περιγράφει τόσο εύστοχα αυτό που θα δεις να εκτυλίσσεται επί (μουσικής) σκηνής. Σχεδόν όσο σπάνια περιμένεις να περάσεις ιδιαίτερα καλά σε μια πρεμιέρα. Η… έναρξη της γιορτής του Γιώργου Δημητριάδη την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρυθμός Stage αποτελούσε έκπληξη από κάθε άποψη.

Ο χώρος, όσο μικρός χρειάζεται για να είναι ζεστός και παρεΐστικος, αλλά και όσο άνετος πρέπει για να μην αισθάνεσαι στριμωγμένος, ακόμη κι αν δεν έχεις προνοήσει για κράτηση και χρειαστεί να καθίσεις στο μπαρ, υιοθετεί την πιο-minimal-δε-γίνεται λογική στη διακόσμησή του. Στρογγυλά τραπεζάκια, ξύλινο πάτωμα, σκουρόχρωμοι τοίχοι, ζεστοί φωτισμοί. Απλά πράγματα. Έτσι όπως θέλουμε τις μικρές μουσικές σκηνές: να θυμίζουν μπουάτ.

Το πρόγραμμα ανοίγει με stand up comedy ο απολαυστικός Στέλιος Κάτσαρης, ο οποίος αναλαμβάνει να… αποσυντονίζει και την υπόλοιπη βραδιά, επιστρέφοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη σκηνή. Καθώς η σκυτάλη περνά στους «συνοδηγούς» του Γιώργου Δημητριάδη, την Εβίτα Κυριακουλάκη, τον Γιώργο Καπνίση και το Λεωνίδα Σώζο, η ατμόσφαιρα γιορτής που υπόσχεται ο τίτλος του προγράμματος αρχίζει να γίνεται αισθητή.

Εξαιρετικοί ερμηνευτές και οι τρεις, με δυνατή σκηνική παρουσία και φωνές που σε ταξιδεύουν –ιδιαίτερα η Εβίτα Κυριακουλάκη διαθέτει μία από τις πλέον συγκλονιστικές φωνές που έχουμε ακούσει στο χώρο– ξεκινούν τη γιορτή με rock διάθεση, συνθέτοντας ένα multi culti πρόγραμμα που κινείται σε pop rock μονοπάτια, για να συμπεριλάβει από Mando Diao και Amy Winehouse μέχρι Μύρωνα Στρατή και Χρήστο Δάντη.

Το μείγμα δένει υπέροχα, με βασικά συστατικά το κέφι των παιδιών, τα ξεκαρδιστικά intermedia του Στέλιου Κάτσαρη, και την ενεργή συμμετοχή του group Troika. Ο Δημήτρης Νίτης στις κιθάρες, ο Χρίστος Σερενές στα πλήκτρα, ο Νίκος Βαλλιανάτος στο μπάσο και οι Αντώνης Κορατζάνης και Χρήστος Στανίσης που εναλλάσσονται στα τύμπανα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ροκάρουν με πάθος, συμμετέχουν στα stand up στιγμιότυπα και (παί)ζουν την παράσταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο εμπνευστής της γιορτής και «οδηγός» Γιώργος Δημητριάδης ανεβαίνει στη σκηνή γεμάτος ενέργεια, κι ερμηνεύει… σα να μην πέρασε μια μέρα, αγαπημένα κομμάτια που μας γυρνάνε χρόνια πίσω. Τόσο εκφραστικός που μας συγκινεί με το «Ξύπνα Φτάσαμε», διατηρεί το ίδιο πάθος όταν ερμηνεύει τα νέα του τραγούδια από το δίσκο «Σάββατο», τα οποία, όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν προκαλούν την ίδια αίσθηση στο κοινό. Γεγονός που –κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον– οφείλεται σε μια αίσθηση επανάληψης του ιδιαίτερου τρόπου γραφής του που κυριαρχεί στα ίδια τα τραγούδια, και όχι στην ερμηνεία τους.

Το τιμόνι της παράστασης αλλάζει χέρια πολλές φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με την Ε. Κυριακουλάκη να συνοδεύει τον Δημητριάδη στα φωνητικά σε πολλά σημεία, δίνοντας τη σκυτάλη στον Λ. Σώζο, αυτός με τη σειρά του στον Γ. Καπνίση, τον οποίο προλαβαίνει να διακόψει με άλλο ένα gag ο Σ. Κάτσαρης και πάλι από την αρχή… Με τον τρόπο αυτόν, το πρόγραμμα δεν προλαβαίνει σε κανένα σημείο να κάνει κοιλιά, δε σε αφήνει λεπτό να βαρεθείς, παρά την τεράστια διάρκειά του, που ξεπερνά κατά πολύ τις τέσσερις ώρες. Κι αυτό, τελικά, είναι το δυνατότερο σημείο του.

Info:
Γιώργος Δημητριάδης, "Αρχίζουμε Γιορτή"
Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9750060
Κάθε Πέμπτη-Παρασκευή- Σάββατο. Ώρα έναρξης: 23.00
Είσοδος με ποτό στο μπαρ τις Πέμπτες 10 ευρώ, Παρασκευές και Σάββατα 13 ευρώ
Φιάλη ουίσκι κομπλέ 100 ευρώ
Το κάπνισμα επιτρέπεται, με δική σας ευθύνη (ήτοι σβήνετε τα τσιγάρα στο πάτωμα, αν γίνει έλεγχος πληρώνετε το πρόστιμο –δίκαιο μας φάνηκε)

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v