ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Mickey Pantelous and the One CAN Band: "Τζαμάροντας" στο Αλάβαστρον

Ένα ταξίδι στην αμερικανική μουσική και ιστορία ξεκινά κάθε Δευτέρα του Οκτωβρίου από τη σκηνή του Cafe Αλάβαστρον. Ο Mickey Pantelous μπλέκει εικόνες και μελωδίες jazz, blues και rock, έχοντας στο πλάι του τον... φίλο και συνεργάτη Dr. Albert Flipout.

της Φιλουμένας Ζλατάνου

“I got the blues tonight….” και κάθε Δευτέρα του Οκτωβρίου στο Αλάβαστρο, αυστηρά στις 22.15. Ο Mickey Pantelous and the One Can Band (*) ανεβαίνει στη σκηνή ακολουθούμενος από τον «φίλο και συνεργάτη» του, Dr. Albert Flipout και τζαμάρει τις νύχτες μας.

Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική μας ταξιδεύει, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.

Συνδέει εικόνες, χάρτες, σουρεαλισμό, μουσική, τάσεις, εντάσεις, μόδες και πολέμους, ψυχολογία με πειράματα απόρρητα, μέσω μιας ιστορίας πάθους, έρωτα, λύπης, τραγωδίας, πειρατών και αναγέννησης όπως αυτή του Albert που στωικά τον ακολουθεί στις μουσικές αναζητήσεις του, ελπίζοντας να γίνει ένας μεγάλος Rockstar κάποτε.

Παίζει με δύο κιθάρες, τύμπανα, καζού και τραγουδάει λες και βγήκε από κείνες τις ιστορίες που βλέπουμε στις βιογραφικές ταινίες στον κινηματογράφο. Τραγουδάει από Robert Johnson, Woodie Guthrie και Blind Billy Mac Tell, μέχρι Whitestripes, Guns and Roses, Bob Dylan, Tom Waits, Spleenless Kiwi Klinton, Johhny Cash, PJ Harvey, Bruce Springsteen και Black Rebel Motorcycle Club. Μια εκτενέστατη αναδρομή, χορταστική και μελωδική που θα σας συναρπάσει και θα σας ωθήσει να αναζητήσετε πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τις εποχές.

Μας γυρίζει στα θρανία με τον πιο απολαυστικό και τελικά παιδευτικό τρόπο ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous, ο οποίος μας χαρίζει με γενναιοδωρία και δυο υπέροχα τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο Hangover, όπου συμπράττει με τους Chess-Mates, αποδεικνύοντας ότι και στην Ελλάδα μπορούν να γραφτούν ωραία blues and jazz κομμάτια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι οικονόμος και δεν οδηγείται σε χρονικές υπερβολές ή εξεζητημένους αυτοσχεδιασμούς αλλά σε κερδίζει με την αυθεντικότητά του και την αισθητική του.

Στο Αλάβαστρο, που είναι καπνιστών χώρος, εκτός από τον Mickey Pantelous αναμένονται και άλλες εξαιρετικές βραδιές. Το μουσικό πρόγραμμα του Οκτωβρίου μπορεί να ευχαριστήσει και τον πιο σκεπτόμενο και σκεπτικιστή λάτρη της καλής μουσικής: τις Τετάρτες τη σκηνή καταλαμβάνουν ο Αντώνης Απέργης και τα Πανέ Κοτόπουλα, ενώ οι G-Play παίζουν funk και jazz και δίνουν ρυθμό στις Πέμπτες. Στις 16 και 30 Οκτωβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή οι Apurimac ενώ το Momi κάνει πάρτι στις 17/10. Η νεοσύστατη τζαζ μπάντα Egg Lemon Sauce δοκιμάζεται στις 20 του μήνα, ενώ οι θρυλικοί Mode Plagal καταλαμβάνουν το χώρο σε δυο μοναδικές εμφανίσεις στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Τέλος στις 27/10 η folk-soul Μητέρα Φάλαινα Τυφλή παρουσιάζει ένα πιο ακουστικό πρόγραμμα. Μην τα χάσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αλάβαστρο επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα, http://www.cafealavastron.gr  

Café Alavastron, Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ.: 210 7560102

(*) Λογοπαίγνιο στα Αγγλικά με τη φράση One Man Band (Άνθρωπος Ορχήστρα) και τη λέξη Can (τενεκές, κουτί κονσέρβας, δύναμαι, μπορώ). One Can Band, Τενεκές Ορχήστρα, ή ένας μπορεί να είναι ορχήστρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY