Είδαμε: Πάνο Μουζουράκη και Μάρω Μαρκέλλου να "βανδαλίζουν" το Οξυγόνο Live

Βρεθήκαμε στην μουσική σκηνή Οξυγόνο Live και απολαύσαμε έναν ανατρεπτικό Πάνο Μουζουράκη και μία Μάρω Μαρκέλλου στα καλύτερά της, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και με αγαπημένα δικά τους (και ξένα) τραγούδια.
Είδαμε: Πάνο Μουζουράκη και Μάρω Μαρκέλλου να βανδαλίζουν το Οξυγόνο Live
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Το περιμέναμε …
«Όταν η όλιβ θα γίνει χοντρή
και του σπορ μπίλλυ αδειάσει το βαλιτσάκι
η γιαγιά ντακ όταν πέσει νεκρή
και γίνει ο ποπάι αλλεργικός στο σπανάκι»
, να συνεργαστούν δυο από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς της γενιάς του 2010. Η πολυσχιδής προσωπικότητα του περφόρμερ Πάνου Μουζουράκη συνάντησε τη ροκ νεράιδα Μάρω Μαρκέλλου στη σκηνή του “Οξυγόνο Live” από 2 Οκτωβρίου και μας υποσχέθηκαν να «βανδαλίσουν» τις Παρασκευές και τα Σάββατά μας τόσο ώστε να δούμε με άλλο μάτι τη ρουτίνα μας.

Τα βασικά συστατικά ήταν τα τραγούδια της δικής τους δισκογραφίας, αγαπημένα τους ελληνικά και ξένα, η φρέσκια ματιά στα πράγματα και η τόλμη τους να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη και να εμπιστευτούν τη μουσική τρέλα τους. Για να αναφωνήσουν τελικά «ΟΥΦ!», καλέσανε να τους στηρίξουν μουσικοί με εμπειρία και ροκ διάθεση και το χαρμάνι ήταν εκρηκτικό. Οι Κώστας Μαδεμλής στην κιθάρα, ο Κωστής Βήχος στο μπάσο, ο Γιάννης Οικονομίδης στα πνευστά, ο Γιώργος Λειβαδάς στα τύμπανα, ο Μιχαλης Κατσαρός στα πλήκτρα και ο Γιώτης Παρασκευαϊδης (μεταγραφή από τη μπάντα της Μάρως Μαρκέλλου) στις κιθάρες, δεν ήταν απλά διεκπεραιωτές αλλά έπαιξαν με μεράκι και όρεξη. Εξαιρετικό το τέλος της πρεμιέρας με τον κολασμένο Κωστή Βήχο να «βανδαλίζει» το μαγαζί παίζοντας ένα τραγούδι του αγγλικού πανκ ροκ συγκροτήματος The Clash.

Με εναλλαγές και έξυπνα ντουέτα (το μπλέξιμο του «Ιου Ιου» με το «Μια βουτιά» συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς), με τα τραγούδια να λειτουργούν ως ερωτο-απαντήσεις, ενός άντρα και μιας γυναίκας της εποχής μας, που ερωτεύονται, χωρίζουν, αγαπούν, χαίρονται, γελάνε, μισούν και θλίβονται και με καρτουνίστικη διάθεση, το ταλέντο έρεε επί σκηνής και ξεσήκωνε τους θαμώνες να λικνιστούν, να «χτυπηθούν», να νοσταλγήσουν, να μελαγχολήσουν αλλά και να ελπίσουν σε μια εποχή που η μουσική λειτουργεί ως αγχολυτικό και πολλές φορές και σαν ψυχοφάρμακο.

Ένα πρόγραμμα που κρατάει 3.30 ώρες και αξίζει να δείτε, ακόμα και αν το κάπνισμα απαγορεύεται και αυτό για τους καπνιστές ίσως αποδειχθεί δύσκολο να το αντέξουν. Τον άσο στο μανίκι τον κρύβουν όμως οι δυο καλλιτέχνες και αφορά το τσιγάρο και ότι μπορείς να το ξεχάσεις γιατί θα σε ωθήσουν να χορέψεις και να τραγουδήσεις μαζί τους. Για τους ανεπίδεκτους έχουν προβλεφθεί τασάκια ακριβώς έξω από το μαγαζί.

Καλό είναι να κάνετε νωρίς την κράτησή σας, διότι πολύς κόσμος συρρέει στο Οξυγόνο αυτές τις μέρες, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της νέας γενιάς τραγουδοποιών. Αναμένονται βραδιές με πολλές εκπλήξεις και άκρως διαφορετικές η μία με την άλλη, αλλά πάντα με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Μουζουράκη-Μαρκέλλου!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα εισόδου: 23:00 - Είσοδος με ποτό: 15€

Οξυγόνο live!: Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9240740.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v