Club openings 2009: Οι χειμερινές μας έξοδοι

Νέες αφίξεις και αναμενόμενα comebacks κυριαρχούν στο φετινό αθηναϊκό nightlife. Ποια είναι τα hot spots του φετινού χορευτικού χειμώνα και που θα στεγαστούν οι dance, mainstream και rnb ρυθμοί;

Club openings 2009: Οι χειμερινές μας έξοδοι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φετινή χειμερινή περίοδος χαρακτηρίζεται από έντονη κινητικότητα όσον αφορά τα openings των mega clubs, που αφήνουν για φέτος τις καλοκαιρινές τους στέγες και μετακομίζουν στο κέντρο της Αθήνας σε ανακαινισμένους χώρους. Φυσικά το δυναμικό παρόν δίνουν και καινούργια μαγαζιά που υπόσχονται βραδιές clubbing και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως. Την προηγούμενη βδομάδα ανεβάσαμε όλα τα... μωρά στην πίστα με τα openings των αγαπητών μας "σκυλάδικων". Ήρθε η ώρα λοιπόν, να πάρουμε μια γεύση από το φετινό χειμωνιάτικο clubbing. Τώρα αν θα είναι γλυκιά ή πικρή, αυτό θα το κρίνετε εσείς.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Το χειμωνιάτικο Baraonda θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 9/10 με ανανεωμένη  μπαρόκ διακόσμηση. Την υπογραφή του στο μενού του εστιατορίου θα βάλει και φέτος ο βραβευμένος με χρυσό σκούφο chef Μιχάλης Ντουνέτας, που θα ετοιμάσει μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις συνοδεία 250 ετικετών κρασιού. Resident dj και φέτος θα είναι ο Μενέλαος Κουτσάκος, ενώ τα πρώτα events έχουν προγραμματιστεί μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα του μαγαζιού. Αξίζει προσοχής το cocktail bar του μαγαζιού, το οποίο θα σερβίρει και φέτος εντυπωσιακά κοκτέηλς με.. φιλοσοφία. Baraonda - Τσόχα 43, Αθήνα. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6444308, 210 6441778.

Το ανανεωμένο Candy Bar πηγαίνει... down town και ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου σε έναν νέο χώρο στο Γκάζι διατηρώντας τον mainstream χαρακτήρα του αλλά και τις επιτυχημένες θεματικές βραδιές. Κάθε Tετάρτη θα φιλοξενεί house dj's από όλον τον κόσμο (αρχής γενομένης στις 7/10 με τον Kevin Yost), ενώ κάθε Κυριακή θα "παίζει" ρυθμικό RnB στις Keep Sweatin' βραδιές από τις δύο πιο γνωστές ομάδες της πόλης που φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους. Candy Bar down town Ιερά Οδός 41, 210 3463080. Τιμή απλής φιάλης 110 ευρώ, σπέσιαλ 120 ευρώ. Τηλ: 210 3463080. Λίγο πιο δίπλα, το ανανεωμένο dance club Venue, θα ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με ένα ξέφρενο πάρτυ από τον Βασίλη Τσιλιχρήστο και τους Playmen. Από κει και πέρα κάθε Παρασκευή θα φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους dj's του κόσμου (Axwell, Booka Shade, Armin Van Burren κτλ.) και τα Σάββατα θα διοργανώνει τα καθιερωμένα The Party... με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο. Η απλή φιάλη (ανά 6 άτομα) κοστίζει € 100, η σπέσιαλ € 120. Πειραιώς 130, Αθήνα. Τηλ: 210 34 11 410.

Το Kalua club ανοίγει τις πόρτες του για ακόμη μια χρόνια γεμάτη εκπλήξεις. Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει ένα μεγάλο party, με καλεσμένο τον διάσημο dj Edward Maya, τον παραγωγό του απόλυτου hit του καλοκαιριού “Stereo Love”. Μαζί του θα είναι και ο dj Gregory. Events, parties, special guest dj's και live shows θα διοργανώνονται κάθε εβδομάδα και δεν πρόκειται να μας αφήσουν παραπονεμένους.. Αμερικής 6, Σύνταγμα. Τηλ: 2103608304. 

Ανοιχτό ήδη από την προηγούμενη βδομάδα είναι το classic Villa Mercedes με το gourmet restaurant και την κοσμική του ατμόσφαιρα. Resident Dj εδώ, ο Dj Giggly και τα πάρτυ δίνουν και παίρνουν φέτος... Τις Κυριακές θα δείτε μπόλικους διάσημους Dj's, κάθε Δευτέρα Don't Tell My Booker Rnb parties, την Τρίτη Double Date ελληνικός χαμός με την Ναταλία Γερμανού, τις Τετάρτες Standar ηλεκτρονικές βραδιές με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο και τις Πέμπτες Tag me ποπ πάρτυ με τον Θέμη Γεωργαντά. Ανδρονίκου & Τζαφέρι 11, Ρουφ, 2103422606, 2103422886.

Στο γνωστό κέντρο διασκέδασης Ταμπού (Αντήνορος 42 δίπλα στο ξενοδοχείο Κάραβελ ) θα φιλοξενηθεί φέτος η ντίσκο “Vinilio”. Ετοιμαστείτε λοιπόν για 60's, 70's & 80's ρυθμούς και ατελείωτες φιγούρες α-λα Ymca που θα έκαναν ακόμα και τον Τραβόλτα να νοσταλγήσει τα νιάτα του! Το opening θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να επικρατήσει πανικός. Ανοιχτό κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο & Κυριακή από τις 22:00μμ. Τις Κυριακές θα είναι ανοιχτό και το μεσημέρι από τις 15:00μμ Το πλήρες γεύμα κοστίζει 25€. Τηλέφωνο 210-72 50 000.

Το Hotel Nivo του Νίκου Βουρλιώτη θα συνεχίσει και φέτος τα rnb parties των Family The Label μαζί με τον mc Thirio σηματοδοτώντας την έναρξη του πιο "καυτού" χειμώνα. Τις Πέμπτες θα υπάρχει house βραδιά, τις Παρασκευές Rnb, τα Σάββατα mainstream και τις Κυριακές λάτιν βραδιά. Για περισσότερες λεπτομέρειες μιας και το επίσημο πρόγραμμα του μαγαζιού δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του hotel Nivo. Στον ίδιο χώρο θα μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας από νωρίς και θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε μοναδικές γευστικές συνθέσεις με επιλογές από τις κουζίνες του κόσμου αλλά και light πιάτα. Το ποτό κοστίζει €8 και η φιάλη ουίσκι €100 & €120. Αγ. Ιωάννου 67, Αγία Παρασκευή. Τηλ: 210 6008238.

Στον χώρο τις Αυτοκίνησης θα μετακομίσει το κολωνακιότικο Dekko, που θα ανοίξει στις 2/10. Όπως πληροφορηθήκαμε τις Τετάρτες θα διοργανώνονται τα καθιερωμένα rnb parties από την ομάδα Magna, τις Πέμπτες Show me Love σε house ρυθμούς και κάθε Κυριακή θα υπάρχει ελληνική βραδιά με Dj τον Johnny Gerontakis. Μετρ θα είναι ο Νικήτας Γιαννάκος. Τηλ. 6976738628. Λίγο πιο βόρεια το Spoiled στην Κηφισιά με Floral μοτίβα και νεομπαρόκ διακόσμηση σε mainstream ηχητικό περιτύλιγμα, θα μας... κακομάθει στο χειμωνιάτικο opening του την Πέμπτη 24/09 με μουσικές από τον G. Siras και τον K.Zikos. Την αμέσως επόμενη μέρα διοργανώνεται ένα welcome winter party για ένα υπέροχο-δυναμικό καλωσόρισμα του χειμώνα με rnb ρυθμούς. Κηφισίας 232 & Κασσαβέτη, τηλ. 2108083693. Είσοδος: €10 (Παρ.-Σάβ.). Ποτό €8, €10. Φιάλη €100, 120.

Σε πιο underground σκηνικό κινείται το opening event του Second Skin στις 25 Σεπτεμβρίου με τους WrappeD In PlastiC να επιστρέφουν διοργανώνοντας μια σειρά από πάρτυ που θα συζητηθούν. Στο πρώτο τους event για τη φετινή season οι WrappeD In PlastiC υποδέχονται απο το Μιλάνο της Ιταλίας, τους CyberPunkers για ένα special Live Dj Set. Ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του μαγαζιού Γιώργος Φακίνος θα βρίσκεται στα decks κάθε Σάββατο παρέα με τον Γιάννη Μαντωνανάκη για electro, ebm , industrial, noise, tbm darkore set! Κάθε τρίτη Obscure party και κάθε Τετάρτη Rockabilly βραδιά με τον Dj Thriller. Κωνσταντινουπόλεως 78 και Ιερά Οδός. Γκάζι. Τηλ. 6974140013. Είσοδος: 12€ με ποτό. Φρεσκαρισμένο εμφανίστηκε και το Bios με ανανεωμένο εξοπλισμό ήχου, αλλά και με νέες παρουσίες στη διοργάνωση των events. Στις 25 Σεπτεμβρίου μάλιστα, θα παρουσιάσει τον HARMONIC 313 aka Mark Pritchard σε ένα από τα κλασσικά του πολυσυλλεκτικά dj sets. Πειραιώς 84, Γκάζι , 2103425335. 

Ο νέος είναι ωραίος (;)

Στον παλιό χώρο του Dekko στο Κολωνάκι, βρίσκουμε φέτος το πολυαναμενόμενο και πρωτοεμφανιζόμενο W Club. Με πριβέ ατμόσφαιρα, upper class κοινό, ένα χώρο υψηλής αισθητικής, καθημερινά θεματικά parties και έμφαση στον καλό κόσμο που ξέρει να διασκεδάζει, το "W" φιλοδοξεί φέτος να είναι το talk of the town της Αθηναϊκής διασκέδασης. Θα τα καταφέρει; Για να δούμε... Το opening του μαγαζιού θα γίνει αυτήν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Κάθε Τετάρτη θα διοργανώνονται House & RnB Mix Parties, κάθε Πέμπτη θα απολαμβάνουμε τα Multimix Flower Parties που έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά από τον κόσμο στο Dekko South το καλοκαίρι, Παρασκευή και Σάββατο θα παίζει mainstream, ενώ τις Κυριακές Rnb. Kανάρη 24, Πλ. Κολωνακίου. Τηλ. 6972700712.

Η dance σκηνή πρόκειται να αποκτήσει ένα ακόμα "σπίτι", αυτήν την φορά πιο underground. Ο λόγος για το Blend club που πρόκειται να εκπροσωπήσει την ηλεκτρονική dance σκηνή, διοργανώνοντας events υψηλής ποιότητας σε μουσική και ήχο. O συνδιασμός των κορυφαίων διεθνών καλλιτεχνών και ενός state of the art ηχοσυστήματος σε ένα hi-tech χώρο χωρητικότητας 700 ατόμων, τα light shows, τα minimal artworks στα projectors και τα special effects υπόσχονται να μας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση και να προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα ελληνικά δεδομένα. Ίδομεν. Προς το παρόν το opening του μαγαζιού θα γίνει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009 με τον minimal techno dj Barem. Θα ακολουθήσουν "μεγάλα" ονόματα, όπως Sven Vath, Richie Hawtin, Aquaviva κτλ. Αριστοφάνους 11, Ψυρρή. Είσοδος 20€ με ποτό. Τηλ. 6937128831. Νέα άφιξη και στον χώρο του παλιού Candy Bar, ο λόγος για το club Vega που θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 24 Σεπτεμβρίου. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο περιβάλλον, με χρώματα μαύρο,μοβ και χρυσό, σε συνδιασμό με τη δυνατή μουσική και τα παιχνίδια των φωτορυθμικών, θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τις θεματικές βραδιές του. Τις Rnb Τετάρτες, τα mainstream Σάββατα και τις "ελληνικές" Κυριακές με παραγωγούς του Σφέρα και Ρυθμός Fm. Αγίας Ελεούσης 3, Μοναστηράκι. Τηλ. 2103317801.

Τέλος, πολύς λόγος γίνεται για το prive members bar που θα ανοίξει το φθινόπωρο στο Κολωνάκι, εκεί όπου τώρα βρίσκεται το εστιατόριο «Pomodoro». Το «Salon De Bricolage» αναμένεται να προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, μιας και θα έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό μελών, ο οποίος με την σειρά του θα μπορεί να "καλέσει" δικό του κόσμο. Πολύ κακό για το τίποτα; Μείνετε online για περισσότερες πληροφορίες σύντομα...

Καλό μας clubbing!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v