Τσανακλίδου- Φριντζήλα "τα σπάνε" στο Μετρό

Για άλλη μια φορά στο Μετρό, η Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει ένα από τα καλύτερα θεάματα της φετινής Αθήνας. Αυτή τη φορά όχι μόνη της, αλλά με την εξαιρετική Μάρθα Φριντζήλα.    
Τσανακλίδου- Φριντζήλα τα σπάνε στο Μετρό
Η Τάνια Τσανακλίδου και η Μάρθα Φριντζήλα στο Μετρό. Κατ΄αρχάς φαίνεται λίγο παράξενο. Όχι γιατί οι μουσικές τους πορείες φαίνεται τόσο δύσκολο να συγγενέψουν, όσο γιατί ασχέτως προτιμήσεων δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς.

Όσοι είχαν δει την Τσανακλίδου στο περσινό εξαιρετικό και άκρως επιτυχημένο της σόλο, επίσης στο Μετρό, θα δυσκολεύτηκαν ακόμη ίσως περισσότερο να καταλάβουν γιατί η καλλιτέχνης ανεβάζει επί σκηνής και κάποιον άλλο που, όσο συμπαθής και αν είναι, δεν έχει ούτε το ίδιο εύρος κοινού ούτε την ίδια ιστορία.



Αυτά πριν δουν την παράσταση.

Δε νομίζω ότι την Τρίτη το βράδυ έφυγε έστω και ένας άνθρωπος από το Μετρό έχοντας την εντύπωση ότι δεν ήταν ωραία η ιδέα της "Τάνιας" να καλέσει, («να ψήσει», όπως λέει η ίδια) τη "Μάρθα" στην κοινή εμφάνιση.

Πρόκειται για εξαιρετικό πρόγραμμα διάρκειας δυόμιση ωρών από δύο καλλιτέχνες που φάνηκαν πραγματικά να περνούν πολύ καλά επί σκηνής.

Εάν το περσινό πρόγραμμα στο Μετρό ήταν «λαϊκό», το φετινό  είναι «έντεχνο»- πράγμα που φάνηκε λογικότερο λόγω και της παρουσίας της Φρηντζίλα, η οποία αφού θήτευσε επί σειρά εμφανίσεων δίπλα στον Θανάση Παπακωνσταντίνου διαγράφει την προσωπική της πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα με σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων και όχι μόνο.

Στο μυαλό μου, αν η Τσανακλίδου ήταν «εγγύηση» για το τι είδους πρόγραμμα πηγαίνω να δω, δεν ίσχυε το ίδιο για την Φρηντζίλα. Δεν θα κρύψω ότι φοβόμουν πως θα είχα να αντιμετωπίσω αυτή τη σοβαρότητα του νέο-εντέχνου και το ύφος του στυλ «τώρα-λέμε-κάτι-σοβαρό-έτσι;». Ουδέν ανακριβέστερον. Η Φριντζήλα ήταν εξαιρετική, κάποιες φορές ελαφρά αμήχανη, αστεία, γλυκειά και προσηλωμένη. Μπορεί να διέκρινα λάθος, αλλά πρόκειται για ευφυές και πολυτάλαντο πλάσμα που έχει πολλά να πει και να κάνει.

Η συνύπαρξη των δύο είναι αρμονική κάτι που πρέπει, μεταξύ άλλων, να αποδοθεί και στη μη ανταγωνιστική φύση της Τσανακλίδου που μοιάζει να καμαρώνει για την ιδέα της να παρουσιάσει το διπλό και απόλυτα επιτυχημένο σχήμα.

Η παράσταση έχει χιούμορ και γέλιο, έχει αρκετό τραγούδι με τη συμμετοχή του κοινού, αλλά και ερμηνεία αρκετών τραγουδιών που δεν έχουν ακουστεί ζωντανά για αρκετά χρόνια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι φαίνεται αυθεντική.

Αν δεν είναι η καλύτερη, είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες φετινές παραστάσεις. Κοιτάω ήδη πότε θα μπορέσω να ξαναπάω.

Οι παραστάσεις είναι μόνο Δευτέρα και Τρίτη- τουλάχιστον προς το παρόν- και ίσως για τον λόγο αυτό αρχίζουν και τελειώνουν αρκετά νωρίς 21.30- 12.30.

Δ. Γλ.

ΜΕΤΡΟ
Γκύζη και Κάλβου, Γκύζη
Ελάχιστη κατανάλωση: 35 ευρώ
τηλ. 210 6439.089, 6461.980
Δευτέρα και Τρίτη, 21.30

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v