Εννέα Όγδοα: Η διασκέδαση όπως την ξέραμε παλιά

Γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης, ο Χρήστος Νικολόπουλος μας προσκαλεί στο βασικό σημείο της διασκέδασης, το αυθεντικό ελληνικό τραγούδι, παρέα με τέσσερις εξαιρετικές φωνές, στα αγαπημένα 9/8 της Λεωφ. Αλεξάνδρας.
Εννέα Όγδοα: Η διασκέδαση όπως την ξέραμε παλιά
Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2009
 
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Επιστροφή στο βασικό σημείο της διασκέδασης, επιτυγχάνεται με το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Χρήστος Νικολόπουλος στα 9/8, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ένα πρόγραμμα με ρεπερτόριο που όλοι έχουμε τραγουδήσει και χορέψει, καθώς πρόκειται για τραγούδια που έχουν "περάσει μέσα μας" ως βίωμα, αφού ακούγονται, διασκευάζονται και εμπεριέχονται σε ουκ ολίγα προγράμματα και μουσικές εκπομπές.

Φέτος, στα 9/8, το κλασσικό ρεμπετάδικο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος με μια τετράδα καλοδιαλεγμένη από τον ίδιο, ποντάρει να γεμίσει τις βραδιές με ρυθμούς ζεϊμπέκικου και καλού λαϊκού. Επιμελήθηκε ο ίδιος το πρόγραμμα, διαλέγοντας από μια γκάμα κλασσικών τραγουδιών προσεγγίζοντας κοινό που ανήκει σε όλες τις κλίμακες, όπως μας είπε και ο ίδιος.

Ο Ηλίας Μακρής, με την πείρα του και την αδιαμφισβήτητη αξία του ως μεγάλη λαϊκή φωνή αναδεικνύει τα τραγούδια με άνεση. Διαθέτει εκείνο το χάρισμα της αμεσότητας του παλιού καλού λαϊκού τραγουδιστή. Δίπλα του μια «αυθεντική τραγουδίστρια», όπως τη χαρακτηρίζει ο Νικολόπουλος, η Θεοδοσία Στίγκα, με το ταλέντο να μεταδίδει το συναίσθημα και να σε πηγαίνει μακρύτερα και βαθύτερα από έναν απλό χορό.

Η Δόμνα Κουντούρη, που έγινε ευρέως γνωστή από το Fame Story, εκμεταλλεύτηκε σωστά τη φήμη της με συνεργασίες εποικοδομητικές, καθώς διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ζεστή χροιά, που μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορα είδη. Ο Γιώργος Αιγιώτης- προσωπική επιλογή μετά από οντισιόν του Χρήστου Νικολόπουλου- συμπληρώνει την τετράδα στο πάλκο. Φωνή με πολλές δυνατότητες, θα εξελιχθεί σε καλό ερμηνευτή, αφού φροντίσει να χαλαρώσει επί σκηνής, να μην είναι τόσο σφιγμένος, για να μπορέσει να αναδείξει όλο το εύρος του ταλέντου του.

Τα ντουέτα στο πρώτο μέρος είναι άκρως πετυχημένα, με τραγούδια από το έντεχνο και το λαϊκό ρεπερτόριο ενώ στο δεύτερο μέρος, κάθονται όλοι στο πάλκο δίπλα δίπλα εναλλασσόμενοι σε ερμηνείες τραγουδιών που έχει γράψει ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος "κεντάει" με άνεση στο μπουζούκι τις μελωδίες.

Μαζί του έχει μια ορχήστρα που αποτελεί βάση για το καλό τελικό αποτέλεσμα της βραδιάς, με άρχων τον γιατρό-πνευμονολόγο του Γιώργου Ζαμπέτα, όπως μας τον σύστησε ο μαέστρος, Νίκο Καστανιά στο μπουζούκι, τον Γιάννη Φράγκο στο παραδοσιακό-λαϊκό βιολί, τον Αλέκο Χαραλαμπίδη στα πλήκτρα, τον Λάκη Χατζηδημητρίου στα τύμπανα, τον Κυριάκο Κολοκοντέ στις κιθάρες, τον Νίκο Ρούλο στο μπάσο και τον Παναγιώτη Αλεξίου στο μπουζούκι επίσης.

Ταγμένος στην υπηρεσία του καλού ποιοτικού τραγουδιού, ο Χρήστος Νικολόπουλος θεωρεί ότι το μουσικό τοπίο στις μέρες μας είναι θολό, και ότι υπάρχει φθήνια δυσανάλογη με την ποιότητα. Ετοιμάζει ένα δίσκο με τον Μανώλη Ρασούλη, όπου θα τραγουδήσουν ο Ρασούλης, ο ίδιος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παντελής Θεοχαρίδης, ο Γιώργος Αιγιώτης και άλλοι.

ΕΝΝΕΑ ΟΓΔΟΑ: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 40, τηλ. 210 8235841
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v