Μινοράκι: Εκεί που η μουσική και το κρασί κάνουν θαύματα

Ένα ρεμπετάδικο με παράδοση, που αποφεύγει τεχνηέντως την ταμπέλα του φολκλόρ, γεμίζει τα Σαββατοκύριακά μας με καλή μουσική, εκλεκτούς μεζέδες, σπιτικό κρασί και αυθεντικό κέφι.
Μινοράκι: Εκεί που η μουσική και το κρασί κάνουν θαύματα
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Σε ένα μινοράκι σε έβαλα κρυφά,
Πάλι η μουσική θα κάνει θαύματα…»

Δε νοείται να μην σιγοψιθυρίσεις αυτό το σκοπό μετά από ένα βράδυ σε ένα καλά κρυμμένο μουσικό «μυστικό» μιας γνωστής συνοικίας της Αθήνας. Δεκαεπτά χρόνια λειτουργεί το «Μινοράκι», που τυπικά θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ρεμπετάδικο ή εστιατόριο με μουσική, αλλά ουσιαστικά είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Με ιστορία που αγγίζει την εικοσαετία, με καλλιτέχνες που πρωτοτραγούδησαν εκεί προτού τα ονόματά τους μπουν ψηλά στη μαρκίζα, το «Μινοράκι» συνεχίζει να εμπλουτίζει και να αυξάνει τους φανατικούς θαμώνες του με την ποιότητα και στη διασκέδαση αλλά και στην εξυπηρέτηση και τις λιχουδιές.

Να ξεκινήσουμε αναφερόμενοι στις υπέροχες γεύσεις του. Προσεγμένο φαγητό, εξαιρετικά κρεατικά και μεζεδάκια σε μεγάλη ποικιλία που ανοίγουν την όρεξη και δύσκολα κλείνουν το στόμα. Εμπιστευτείτε την ποικιλία κρεατικών, τον μπεκρή μεζέ, την καβουροσαλάτα και τις πλούσιες σαλάτες του. Και τι καλύτερο για να συνοδευτούν τα εδέσματα και οι χορταστικές μερίδες του, αν όχι με το υπέροχο και γεμάτο στη γεύση κρασί του; Σιγουρέψτε ότι κάποιος από την παρέα σας δεν είναι πότης διότι είναι γλυκόπιοτο το κρασί και κατεβαίνει νεράκι.

Με προσεγμένο ντεκόρ και χρωματισμούς παλ που δεν κουράζουν το βλέμμα, με μίνιμαλ διακόσμηση και σωστή χωροθέτηση και μια μικρή σκηνή στο ίδιο επίπεδο με τα τραπέζια δημιουργεί ζεστασιά και οικεία διάθεση στους ανθρώπους που το προτιμάνε, ακριβώς για όλα τα παραπάνω και επιπλέον για το εξτρά ατού του, τη μουσική.

Στο «Μινοράκι» δεν υπάρχει τίποτα φολκλόρ, γι’ αυτό και κερδίζει σε αντίθεση με άλλες τυπικές ελληνικές ταβέρνες. Το μουσικό του πρόγραμμα είναι διανθισμένο με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που έχουμε όλοι τραγουδήσει και χορέψει, αλλά πολύ σωστά δεμένα μεταξύ τους χωρίς να κουράζουν. Επίσης, θα ακούσεις και μουσικές που ίσως δεν είναι της πρώτης γραμμής και αυτό είναι στα υπέρ του. Ακούς δεν ακούς αυτού του είδους τη μουσική, η ατμόσφαιρα και η καλή διάθεση όλων στο μαγαζί θα σε ξεσηκώσει.

Με καλοδιαλεγμένες φωνές, δύο γυναικείες και μία αντρική, με μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και κλαρίνο –η ενορχήστρωση είναι προσεγμένη και δεν κουράζει– τα παιδιά που κάνουν το πρόγραμμα παίζουν και τραγουδούν με μεράκι και καθόλου διεκπεραιωτικά και αυτό μεταδίδεται στον κόσμο, που δεν αντιστέκεται στο κάλεσμα της μουσικής και ξεφαντώνει χορεύοντας. Στα συν είναι το δεκαπεντάλεπτο χορευτικό οριεντάλ από μια εξαιρετική χορεύτρια, θαρρείς φερμένη από την Ανατολή, που κινείται σαν αιλουροειδές υπό τους ήχους αραβικής ορίτζιναλ μουσικής.

Το σέρβις ενός μαγαζιού είναι καθοριστικό για το αν θα σου αρέσει ή όχι. Στο «Μινοράκι» τα παιδιά είναι ευγενέστατα, πρόθυμα και πάντα χαμογελαστά και κερδίζουν τους πελάτες. Πελάτες όλων των ηλικιών και διαθέσεων, με ντύσιμο casual ή πιο καλό που απολαμβάνουν τις νύχτες τους και έρχονται από όλες τις γωνιές της Αθήνας.

Πάρτε την παρέα σας και κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 11 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τη μία, σε προσιτές τιμές, το «Μινοράκι» σας περιμένει για να περάσετε άκρως διασκεδαστικές και «χορταστικές» στιγμές.

«Μινοράκι», Ζακύνθου και Κερκύρας γωνία, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 5691889
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v