Tiger Lillies: Μια εξαιρετική παράσταση στο Badminton

Οι Tiger Lillies είναι ξανά στο θέατρο Badminton για την καλύτερή τους παράσταση των τελευταίων χρόνων. Το Freakshow σας περιμένει για να σας ξεναγήσει στον κόσμο των πλανόδιων θλιμμένων τροβαδούρων του μεθυσμένου λυρισμού. Αν θέλετε κάτι πιο απλό, δείτε τηλεόραση.    

Tiger Lillies: Μια εξαιρετική παράσταση στο Badminton
Πρωτογνώρισα τους Tiger Lillies με το "Circus" σε μια τέντα δίπλα στο Allou Fun Park, αν θυμάμαι καλά κάπου εκεί στο 2004- την ίδια περίπου εποχή που είχα αρχίσει να ακούω και τη δισκογραφική τους δουλειά.

Είχα μείνει έκπληκτος από το μουσικό μείγμα του παλιακού καμπαρέ, του μεθυσμένου ροκ α λα tom Waits και τους σκοτεινούς και συνάμα τρυφερούς στίχους. Ήταν μια πρόταση λιτή και ταυτόχρονα εξαιρετικά χορταστική, για το λόγο αυτό πήρε και... αναρίθμητες παρατάσεις.   

Τις επόμενες φορές που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, η πρότασή τους ήταν λίγο πιο «κουλτουρέ» και ως εκ τούτου πιο δύσπεπτη για το ευρύ κοινό. Ούτως ή άλλως όμως η δημοφιλία δεν είναι το πρώτο τους μέλημα. Δεν είναι τυχαίο πως ποτέ δεν άφηναν την εντύπωση ότι επαναλαμβάνονται προς τέρψη του θεατή ή πως ποντάρουν σε μια επιτυχημένη συνταγή. Είχαν υπόψη τους να παρουσιάσουν μια συγκεκριμένη παράσταση- εικαστική πρόταση και αυτό έκαναν. Oύτε παραπάνω, oύτε παρακάτω.

Αυτή η στιβαρή καλλιτεχνική άποψη διατρέχει και την παράσταση που έκανε χθες πρεμιέρα στο Θέατρο Badminton και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιανουαρίου, το Tiger Lillies Freakshow.

Ο πολυτάλαντος Martyn Jacques και η συντροφιά του χρησιμοποιούν ως όχημα μια υποτιθέμενη παράσταση με «φρικιά» για να αφήσουν τα τραγούδια τους να πλεύσουν στη μελαγχολία του να είσαι διαφορετικός και αξιοπερίεργος. Το Freakshow αντιστοιχεί με τα μπουλούκια που διέτρεχαν παλαιότερα και την ελληνική επαρχία, τότε που τα θεάματα σπάνιζαν (ξέρετε: γορίλα, γορίλα. Γορίλα- ΠΙΣΩ γορίλαααα).



Τα μπουλούκια αυτά που στην ουσία είναι αυτό που περιγράφει ο Αρκάς στη σειρά αλμπουμ με τίτλο "Show Business”, περιέφεραν από χωριό σε χωριό διάφορες υποτίθεται διαστροφές της φύσης όπως την γυναίκα με τα μούσια, τον άνθρωπο ελέφαντα και το παιδί χωρίς κεφάλι- όλα πρόχειρα σκηνοθετημένα με πρωτόγονα εφέ, αφού πόνταραν και στην επιθυμία του θεατή να εντυπωσιαστεί.

Αυτή είναι και η αισθητική του Freak Show των Tiger Lillies. Τρενάκια και βαγόνια για να δείχνουν το χαρακτήρα του περιοδεύοντος θιάσου, νάνοι που κάνουν τα πάντα, ακροβάτες δύο γυναίκες λάστιχο, puppets, οι σιαμαίες αδελφές και όλα αυτά επενδεδυμένα με τον παρακμιακό λυρισμό και την καλυμμένη ευαισθησία της μουσικής του συγκροτήματος.

Στο Badminton παρουσιάζονται οι καλύτεροι Tiger Lillies των τελευταίων ετών. Αν είναι να δείτε μια παράστασή τους, ας είναι αυτή.

Δ. Γλ.

Info
Θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή,
τηλ: 211 10 100 20

13-23 Ιανουαρίου 2009, 21.00 
Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 35 έως 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και προσφορές, όπως αυτή για την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων που αποτιμά τα εισιτήρια ανάμεσα στα 25 και τα 40 ευρώ.
Δείτε
εδώ τη λίστα με τα φυσικά σημεία πώλησης.    
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v